STAKO się promuje...

Publikacje z mediów komercyjnych i źródeł internetowych poświęcone CNG
kennedee
CNG car: MULTIPLA 1,6 16V BiPower 2000

STAKO się promuje...

Post autor: kennedee »

"Słupska fabryka STAKO opracowała unikalną technologię produkcji kompozytowych zbiorników do magazynowania sprężonego gazu ziemnego. Przedsiębiorstwo jest jedynym producentem takich zbiorników w Polsce."

http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /975396687

lol ;)
administrator
Administrator

Post autor: administrator »

Miejmy nadzieję, że w wyniku wdrożenia tej technologii i rozpoczęcia produkcji zbiorników kompozytowych spadnie ich cena...
Karol Wieczorek
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Z tymi zbiornikami CNG ze Stako to jest jakaś totalna ściema.
W przeciągu kilku lat wykonałem tam kilkadziesiąt telefonów i wysłałem kilkanaście maili i faksów z prośbą o ofertę - bez odpowiedzi.
Odbyłem także kilka bezpośrednich rozmów na targach.
Słyszałem zawsze podobną historyjkę: "Tak, będziemy mieli niedługo w sprzedaży, ale teraz jeszcze brakuje coś tam. Proszę czekać."

Patrząc na stronę internetową STAKO, to nawet oni sami nie są pewni, jakie zbiorniki mają zamiar produkować. Na stronie głównej piszą o CNG-4, a w Produkty o CNG-3.

Także dopóki nie spotkamy kogoś, komu udało się taki zbiornik kupić w firmie STAKO, potraktujmy to jak opis towaru wirtualnego.
Sławek VERONA, może znasz kogoś takiego ?
Ostatnio zmieniony czw mar 05, 2009 00:47 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
VERONA
CNG car: Zafira CNG 2006r.

STAKO

Post autor: VERONA »

tigercng pisze:Z tymi zbiornikami CNG ze Stako to jakaś totalna ściema.
W przeciągu kilku lat wykonałem tam kilkadziesiąt telefonów i wysłałem kilkanaścia maili i faksów z prosbą o ofertę - bez odpowiedzi.
Słyszałem zawsze podobną historyjkę: "Tak, będziemy mieli niedługo w sprzedaży, ale teraz jeszcze brakuje coś tam. Proszę czekać."

Patrząc na stronę internetową STAKO, to nawet oni sami nie są pewni, jakie zbiorniki mają zamiar produkować. Na stronie głównej piszą o CNG-4, a w Produkty o CNG-3.

Także dopóki nie spotkamy kogoś, komu udało się taki zbiornik kupić w firmie STAKO, potraktujmy to jak opis towaru wirtualnego.
Hej Andrzejku,

Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu, będę na spotkaniu w Stako zobaczę jak wygląda sytuacja i dam znać.

p.s. w marcu planuję wyjazd do Warszawy może znajdziesz trochę czasu na spotkanie.Tym razem przyjadę autem na CNG -:) z nowo zakładaną za parę dni sekwencją BRC.
Sławomir Szymański
0-507 105 930
administrator
Administrator

Re: STAKO

Post autor: administrator »

VERONA pisze:
tigercng pisze:Z tymi zbiornikami CNG ze Stako to jakaś totalna ściema.
W przeciągu kilku lat wykonałem tam kilkadziesiąt telefonów i wysłałem kilkanaścia maili i faksów z prosbą o ofertę - bez odpowiedzi.

Hej Andrzejku,

Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu, będę na spotkaniu w Stako zobaczę jak wygląda sytuacja i dam znać.

p.s. w marcu planuję wyjazd do Warszawy może znajdziesz trochę czasu na spotkanie.Tym razem przyjadę autem na CNG -:) z nowo zakładaną za parę dni sekwencją BRC.
Zrobię może trochę taki OT, ale jestem ciekaw kiedy będziesz w Warszawie. Wybierasz się na targi czy w jakimś innym tygodniu? Warto sie gdzieś spotkać w większym gronie i obgadać kilka tematów ;)

Mnie niestety nie będzie przez cały tydzień kiedy będą odbywać się targi gazowe :???:
Karol Wieczorek
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Stako na targach informowało że:

Post autor: bartekk »

czekają na zamówiony piec do wypalania butli i do końca roku mają ruszyć z produkcją butli kompozytowych.

Czekamy!
Awatar użytkownika
gaziongv

Post autor: gaziongv »

Stako buduje zakład do produkcji butli kompozytowych. Nie sądzę, żeby z tym była "ściema", rynek zbiorników CNG do aut osobowyh jest niewielki - podstawa ekonomiki takiego przedwsięwzięcia są zamówienia, kontrakty z producentami samochodów/autobusów i zapewne nad tym Stako pracuje.
Technologia Stako nie jest tak unikalna, w zasadzie butle określa się jako półkompozyt z wykorzystaniem auminium i włókien, żywic. W pełni kompozytowe butle robi np. ULLIT z Francji, półkompozyt - Luxfer USA.
http://www.ullit.com/html/a/astock.html
http://www.luxfercylinders.com/products/
Sądzę że w Stako będą zbiorniki równie dobre, a na pewno TAŃSZE
Ostatnio zmieniony pt cze 19, 2009 13:04 przez gaziongv, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Publikacje w mediach / internecie”