PROPONOWANE ZMIANY NA FORUM - opinie

Sprawy organizacyjne dotyczące spraw technicznych serwisu cng.auto.pl - strony www i forum

Jak podobają Ci się zmiany na CNG FORUM?

Idzie ku lepszemu.
12
100%
Ani lepiej, ani gorzej.
0
Brak głosów
Nie podobają mi się.
0
Brak głosów
Nie ma to dla mnie znaczenia.
0
Brak głosów

Liczba głosów: 12

administrator
Administrator

PROPONOWANE ZMIANY NA FORUM - opinie

Post autor: administrator »

Witam,
w związku z tym, że nadchodzi nowy rok postanowiliśmy z tigercng, że na forum zostaną wprowadzone pewne zmiany. Dlatego też chciałbym już dzisiaj po części je zaprezentować i prosić Was o opinię na ich temat.

1. Rozdział forum Samochody na CNG zostanie przekształcony w osobny dział forum, a na nim zostaną wyodrębnione osobne rozdziały poświęcone najpopularniejszym markom zasilanym CNG: Opel, Volvo, Mercedes, Fiat. Dla pozostałych marek powstanie rozdział ogólny. Obok nich będzie też rozdział poświęcony prototypom zasilanym CNG.

2. Usystematyzować i powiększyć bazę danych oraz opinii na temat serwisów zajmujących się pojazdami zasilanymi CNG.

3. Utworzenie tematu rzeki "Najczęściej zadawane pytania poświęcone CNG" (popularnie nazywane FAQ). Znajdziecie tam odpowiedzi na pytania odnośnie eksploatacji pojazdów, aspektów technicznych czy ciekawostek poświęconych tematyce CNG i nie tylko.

4. Jeśli znajdą się takie możliwości, to w dziale inne wersje językowe możnaby założyć nowy rozdział forum w j. niemieckim.

Na razie zdradzę tyle z naszych planów. Przed końcem roku pojawią się nowe propozycje. I tutaj prośba do Was. Jak oceniacie zmiany na forum. Co chcielibyście zmienić? Może macie jakieś propozycje? Chętnie zapoznamy się z Waszymi opiniami i pomysłami :)
Ostatnio zmieniony ndz maja 29, 2011 22:29 przez administrator, łącznie zmieniany 4 razy.
Karol Wieczorek
Awatar użytkownika
mateusz86

Post autor: mateusz86 »

Ja proponuję wykupić jakąś domenę i przenieść forum na ten sam skrypt phpbb tylko z większą ilością dodatków które ułatwiają wszystkim życie (BRAK REKLAM Z RTV na 120% szerokości i wysokości monitora) - a w szczególności moderatorom (przenoszenie postów, łączenie itp) np. phpbb by przemo.
;)
Gerard Bartłomiejczyk

zmiany na Forum

Post autor: Gerard Bartłomiejczyk »

Samochody - opisy modeli - popieram
Dodatkowo dobrze by było zamieścić zdjęcia obok tekstu
tomig
CNG car: Opel ASTRA G Kombi 1.6 CNG

Post autor: tomig »

witam

Jestem ZA
W szczególności 2 pierwsze punkty - ułatwi to napewno dotarcie do odpowiednich informacji.
Proponuję wprowadzenie działu dotyczącego przepisów, prawa dotyczącego CNG.....
gd

Post autor: gd »

Witam na tym forum. Przegladam je od dluzszego czasu a teraz nadszedl czas na rejestracje. Znalazlem na forum wiele interesujacych informacji i moze zdecyduje sie na zakup samochodu wyposazonego w CNG.
Jednak tak jak mateusz uwazam ze przebywanie dalej na subdomenie phorum.pl to nieporozumienie dla rozwijajacego sie forum. Pojawiajace sie reklamy po wejsciu na kazda strone to nietrafione rozwiazanie. Wiem ze to efekt darmowego serwisu. Moze czas na zmiany.
Awatar użytkownika
mateusz86

Co do schematu kategorii to proponowałbym grube zmiany (możliwe że coś pominąłem):

(wersja alpha)
Samochody zasilane CNG (dyskusja, parametry, problemy, warsztaty)
- osobowe z fabryczną instalacją
- osobowe z dokładaną instalacją
- autobusy
- dostawcze i cięzarowe (razem lub osobno)
- akcje serwisowe

Stacje CNG
- informacje na temat istniejących stacji
- plotki (na temat przyszłych stacji)
- stacje za granicami Polski
- domowe stacje tankowania

Społeczność użytkowników Forum CNG
- publikacje Gerarda Bartłomiejczyka (w Społecznośc lub w Inne)
- auta forumowiczów (posty o naszych autkach)
- orgranizacja forum, problemy i pytania uzytkownikow
- sprzedam / kupie / zamienie - części, auta

Inne o CNG
- informacje, media, artykuły, prototypy
- dokumenty, butle, testy i atesty
- wszystko i o niczym
- międzynarodowe (linki do for, ...)
;)
Awatar użytkownika
mateusz86

Pierwsza zmiana w życie forum wprowadzona!
;)
administrator
Administrator

Pierwsza ze zmian została wprowadzona. Działamy już na nowym serwerze i pod nową domeną. Do końca roku będą sukcesywnie wprowadzane napisane wcześniej plany.

Dodałem też ankietę odnośnie wprowadzanych zmian. Zachęcam do głosowania :)
Karol Wieczorek
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Wyszło bardzo dobrze, w szczególności przeniesienie wszystkich dotychczasowych postów, kont i poczty.
Nowa domena też mi pasuje.

Mateusz, administrator i bartekk, przyjmijcie moje gratulacje :smile:
Ostatnio zmieniony wt gru 23, 2008 11:33 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
gd

Post autor: gd »

tigercng pisze:Wyszło bardzo dobrze, w szczególności przeniesienie wszystkich dotychczasowych postów, kont i poczty.
Wszystkich postow moze nie. Moj ostatni nie zostal przeniesiony ale mam nadzieje ze bedzie poniewaz wyjasnienie tej kwesti jest istotne.
Struktura forum lepsza i brak uciazliwych reklam. Na temat domeny nie wypowiadam sie.
Powodzenia
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Automatyczne logowanie?

Post autor: bartekk »

Działa Wam automatyczne logowanie do forum?
Touran_CNG

Post autor: Touran_CNG »

Mi nigdy !!!
saracen39

Post autor: saracen39 »

mi tez nie dziala :D
administrator
Administrator

Rozumiem Waszą frustrację i bardzo chciałbym przeprosić za te niedociągnięcia. Ta usterka dotyczy wszystkich użytkowników, niezależnie od systemów operacyjnych czy przeglądarek.

Na własnym systemie działamy nieco ponad miesiąc i nie wszystkie usterki jesteśmy w stanie usunąć od ręki. Przez szybką zmianę pozbyliśmy się rozpraszających reklam i złośliwych pop-upów, ale forum nie do końca działa w pełni funkcjonalnie.

Ale obiecuję, że do połowy miesiąca zostanie to naprawione :) Ostatnio mam bardzo dużo pracy więc nie jestem w stanie nad tym przysiąść. Mateusz ma podobną sytuację.

Dlatego bardzo mocno przepraszamy oraz prosimy o cierpliwość i zrozumienie :)
Karol Wieczorek
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Wydaje mi się że nie ma potrzeby przepraszać!

Post autor: bartekk »

administrator pisze:Rozumiem Waszą frustrację i bardzo chciałbym przeprosić za te niedociągnięcia.

Dlatego bardzo mocno przepraszamy oraz prosimy o cierpliwość i zrozumienie :)
Nikt się nie denerwuje ani nie obraża, nie ma potrzeby przepraszać. Ja jestem super zadowolony że nie ma reklam RTV AGD, nie pisałem o tym jako o błedzie forum tylko chodziło mi o sprawdzenie czy wszystko mam dobrze ustawione.

Mam nadzieje że nikomu to bardzo nie przeszkadza.

Pozdrawiam
Bartek

[ Dodano: Wto Lut 03, 2009 10:56 ]

[ Dodano: Wto Lut 03, 2009 11:09 ]
Słuchajcie mam pomysł aby zlecić profesjonalnej firmie zrobienie profesjonalnego logotypu dla naszego forum.

Chciałbym poznać Waszą opinie i sugestie na temat tego projektu.

Wydaje mi się że logo które jest obecnie na naszym forum jest trochę odwzorowane z loga PGNiG (płomienie) .

Czekam na Wasze pomysły i sugestie.

Moja propozycja to coś takiego:

obrys samochodu połączony z wzorem np. liścia z napisem CNG

Pozdrawiam
Bartek
Ostatnio zmieniony wt lut 03, 2009 11:58 przez bartekk, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Organizacja techniczna cng.auto.pl”