Touran sprzeglo

Modele pojazdów Audi, Skoda, Seat, Volkswagen, - grupy Volkswagen (VAG) do 3,5 t zasilane CNG.
mark
CNG car: vw Touran 2.0

Touran sprzeglo

Post autor: mark »

Witam i pozdrawiam, mam pytanie do znawcow tematu o sprzeglo. Padlo w aucie sprzeglo musze zamowic nowe, ale ma watpliwosci jakie jest tam zamontowane. W tej chwili jestem na pograniczu szwajcarsko - niemieckim i wydzwaniam do hurtowni zeby zamowic wlasciwa czesc. We wroclawskiej hurtowni mowia mi ze tam jest zamontowane sprzeglo bez dwumasy, w niemieckich hurtowniach twierdza ze jest z dwumasa, mechanik w szwajcarii rowniez twierdzi ze z dwumasa ale nie jest pewny na 100%. w szwajcarii raczej czsci nie bede kupowal poniewaz kosztuje okolo 1000 f. w niemczech za to samo chca 370 euro wiec jasne ze kupie u niemca. moje pytanie brzmi jakie sprzeglo siedzi w tym ustrojstwie rok produkcji 10.2008. silnik 2.0 nr. nadwozia WVG ZZZ 1TZ 9W05 8004 Jesli mi ktos podpowie co i jak bede wdzieczny.
Bajer
CNG car: Jak już to VW

Re: Touran sprzeglo

Post autor: Bajer »

Witam. W silniku BSX nie ma dwumasu. Sprzęgło w polsce kosztuje 450zl dobrego producenta. Mogę pomóc w zalatwieniu. Pozdr.

tel 500 33 31 33
mark
CNG car: vw Touran 2.0

Post autor: mark »

Bajer pisze:Witam. W silniku BSX nie ma dwumasu. Sprzęgło w polsce kosztuje 450zl dobrego producenta. Mogę pomóc w zalatwieniu. Pozdr.

tel 500 33 31 33
Dzieki za info, sprzeglo wymienione faktycznie nie ma dwumasy, mechanik chcial mnie naciagnac na okolo 1000 fr. a caly dowcip polega na tym ze to nie spzeglo tylko skrzynia biegow. sprzeglo zmienione kupione w de. za 130 euro czyli mam nowe sprzeglo ale za to rozpadajaca sie skrzynie biegow. mam ktos namiary na skrzynie biegow do takiego auta?
piotr_poznan1
CNG car: Touran 2,0 '07

Post autor: piotr_poznan1 »

poszukaj na http://touranklub.pl/forum/
ja bym już zmieniał na 6 biegową
w tych naszych touranach brakuje w trasie 6-tego biegu,
Piotr
796 067 909
ODPOWIEDZ

Wróć do „VW - grupa VAG - Audi, Seat, Skoda, Volkswagen”