WItam.
Mam pytanko o nową głowicę do Tourana 2.0 . jedna z diagnoz na temat wyciekającego płynu chłodzącego jest (ewentualnie, nie potwierdzona), że wypalone są zawory w głowicy, a ona sama jest popękana (od gazu>?) i próbuję wstepnie rozeznać sytuację czy nowe głowice są wogóle dostepne. Rozmawiałem z Panem Maruszem z Wawy, twierdzi po pierwsze , że to niemożliwe żeby seryjnie "spreparowana" głowica mogła pęknąć, jeśli nie przegrzałem jej (a raczej nie) , a jeśli nawet do wymiany to słabo z częściami. Ktoś może coś wie, gdzie można by w emergency case popytać o takie głowice do Tourana.?
Dzięki za wskazówki. Narazie trzymam się wersji wymiany samej uszczelki pod głowicą..
Andrz
VW TOURAN EcoFuel 2.0 CNG
-
krzysiekowal
- CNG car: touran 2.0
Re: VW TOURAN EcoFuel 2.0 CNG
witam , jeździłem kilka dni na benzynie gdyż nie mialem możliwości zatankowania gazu i po zatankowaniu nie chce sie przełączyć na gaz
( co moge sam zrobic ? jak sprawdzić co sie mogło stać ? czy to zawór czy cos z elektronika, do tej pory auto po wymianie reduktora ,wtryskow oraz oprogramowania ,jeździło super i tak nagle.
Wypiłem wtryczki i wpiolem jeszcze raz ale to nic nie dalo po za tym ze odpalilem bez wtyczek i sie pojawil na pulpicie ze jest blad ale to wiem ze od tego ze wypiolem te wtyczki i odpalilem bez wtyczek . niewiem co jeszcze moge zrobic i jak sprawdzic ,czy cos jest zpowietrzone czy zawor nie otwiera i sie zaciol? nie mam pojecia PROSZE O POMOC
Wypiłem wtryczki i wpiolem jeszcze raz ale to nic nie dalo po za tym ze odpalilem bez wtyczek i sie pojawil na pulpicie ze jest blad ale to wiem ze od tego ze wypiolem te wtyczki i odpalilem bez wtyczek . niewiem co jeszcze moge zrobic i jak sprawdzic ,czy cos jest zpowietrzone czy zawor nie otwiera i sie zaciol? nie mam pojecia PROSZE O POMOC
-
zarbock
- CNG car: VW Touran 2.0 CNG 2007
Re: VW TOURAN EcoFuel 2.0 CNG
Witam.Jeśli jesteś pewien, źe masz gaz w butlach (prawidłowe wskazanie) możesz delikatnie poluźnić złącze po stronie niskiego ciśnienia i sprawdzić czy metan tam dochodzi.Generalnie żeby auto się przełączyło muszą być spełnione dwa warunki TEMPERATURA I CIŚNIENIE na listwie wtryskiwaczy.Może padł czujnik na listwie albo po prostu zaśniedziały styki.Powodzenia.