Stacja CNG - Warszawa, ul. Prądzyńskiego
-
administrator
- Administrator
Uwaga użytkownicy stacji CNG w Warszawie! Miejski Zarząd Dróg w Warszawie planuje w najbliższy weekend - od piątku popołudniu do poniedziałku nad ranem (25.-28.11.2011) remont ulicy Prądzyńskiego. Według wstępnych informacji nie będzie wówczas dostępu do stacji. Staramy się jeszcze potwierdzić tą informację oraz znaleźć możliwy sposób dotarcia do stacji!
Karol Wieczorek
-
administrator
- Administrator
WARSZAWA | Uwaga użytkownicy! Utrudnienia w tankowaniu w dniach 25 - 28 listopada 2011
2011.11.24
W dniach 25 - 28 listopada 2011 roku będzie prowadzony remont nawierzchni ul. Prądzyńskiego. W związku z tym od piątku wieczorem do godzin rannych w poniedziałek będzie utrudniony dojazd do stacji CNG. Należy również liczyć się z całkowitym brakiem dostępu. Zalecamy zatem zatankowanie pojazdu do piątku wieczorem. Będzie również istniała możliwość dojazdu do stacji przez teren Gazowni Warszawskiej - wjazd przez główną bramę od strony ul. Kasprzaka. Zalecamy kontakt telefoniczny ze stacją!
Więcej informacji tutaj
2011.11.24
W dniach 25 - 28 listopada 2011 roku będzie prowadzony remont nawierzchni ul. Prądzyńskiego. W związku z tym od piątku wieczorem do godzin rannych w poniedziałek będzie utrudniony dojazd do stacji CNG. Należy również liczyć się z całkowitym brakiem dostępu. Zalecamy zatem zatankowanie pojazdu do piątku wieczorem. Będzie również istniała możliwość dojazdu do stacji przez teren Gazowni Warszawskiej - wjazd przez główną bramę od strony ul. Kasprzaka. Zalecamy kontakt telefoniczny ze stacją!
Więcej informacji tutaj
Karol Wieczorek
-
administrator
- Administrator
W tym tygodniu wprowadzono w Mapach Google usługę Street View. Można teraz obejrzeć, jak wygląda stacja widziana z ul. Prądzyńskiego.
Mapkę z widokiem 360 stopni znajdziecie tutaj
Mapkę z widokiem 360 stopni znajdziecie tutaj
Karol Wieczorek
-
administrator
- Administrator
Także ruch jednokierunkowy na Prądzyńskiego będzie obowiązywał do 21 lipca, później będzie można śmigać bez problemu przez Bema do Kasprzaka.Uprzejmie informujemy, że od dnia 2012-03-25 do dnia 2012-07-21 z powodu wystepować będą utrudnienia w ruchu na ulicy Prądzyńskiego - Bema na odcinku od ul. Kasprzaka do ul. Brylowska.
Zamknięte dla ruchu będą pasy/ów strony jezdni . Proponowany objazd prowadzi ulicami: Brylowska, Szarych Szeregów, Krzyżanowskiego, Kasprzaka, Bema. Przejazd całą szerokością ulicy - wprowadzono ruch jednokierunkowy.
Inwestor: UEFA
Wykonawca: ZRiKD
Źródło: zdm.waw.pl
Zdaję sobie sprawę, że jest to utrudnienie, ale przynajmniej gruntownie wyremontowali całą Prądzyńskiego, o co sami zabiegaliśmy
Karol Wieczorek
-
administrator
- Administrator
Re: Stacja CNG - Warszawa, ul. Prądzyńskiego
Dzisiaj pierwsza poważna awaria na Prądzyńskiego od kilkunastu miesięcy. Od kilku godzin nikogo nie tankują, zrobiła się spora kolejka.
Z nieoficjalnych informacji wynika, że przyczyną awarii są problemy z systemem informatycznym, który jeszcze dzisiaj powinien być naprawiony.
Natomiast użytkownicy pojazdów CNG mają coraz poważniejsze obawy co do pracy kompresora CNG na stacji. Po dźwiękach wydobywających się z urządzenia można się zorientować, że w najbliższym czasie tutaj też możemy się spodziewać problemów.
Z nieoficjalnych informacji wynika, że przyczyną awarii są problemy z systemem informatycznym, który jeszcze dzisiaj powinien być naprawiony.
Natomiast użytkownicy pojazdów CNG mają coraz poważniejsze obawy co do pracy kompresora CNG na stacji. Po dźwiękach wydobywających się z urządzenia można się zorientować, że w najbliższym czasie tutaj też możemy się spodziewać problemów.
Karol Wieczorek
-
BIGMARIO
- CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.
Jak by się sprawdził Ten czarny scenariusz to czeka Was prawdziwy Paraliż ! Mogę tylko współczuć 
Przecież to będzie tragedia a nie utrudnienia.
-
Rumcajs
- CNG car: Zafira 1,6 CNG Njoy `05 budyń vel majonez Babuni
No i STAŁO się.
wczorajsze tankowanie w związku z awarią stopnia końcowego sprężarek skończyło się na 17m3 i zapełnieniu zbiorników w 3/4.
Awaria taka sama jak w Toruniu. Na pustych zbiornikach jakoś się tankuje, jakby ktoś chciał "dotankować" do pełna to na razie niech zapomni.
Rumcajs
wczorajsze tankowanie w związku z awarią stopnia końcowego sprężarek skończyło się na 17m3 i zapełnieniu zbiorników w 3/4.
Awaria taka sama jak w Toruniu. Na pustych zbiornikach jakoś się tankuje, jakby ktoś chciał "dotankować" do pełna to na razie niech zapomni.
Rumcajs
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Przecież w W-wie mają dwie sprężarki. Obie są już rozwalone?
-
Rumcajs
Tiger,
nie wiem ile jest kompresorów, wiem tylko że ciśnienie mocno liche i do pustej Zośki ze sprawnymi cewkami na butlach weszło 17 m3 a po tankowaniu wskaźnik na 3/4.
Zresztą obsługa uprzedza od razu o problemach.
Może ja coś nie kumam, ale zdaje się że magazyny są nazwijmy to 3-y stopniowe :
- pierwszy o największej objętości i najniższym ciśnieniu;
- drugi , średnia objętość i ciśnienie do około 180 barów;
- trzeci, najmniejsza pojemność i ciśnienie do 215 - 220 barów.
Moim zdaniem chwilowo w Warszawie ( podobnie jak w Toruniu ) nie działa stopień końcowy czyli trzeci magazyn.
Nie daje się napełnić samochodu do pełna.
Rumcjas
nie wiem ile jest kompresorów, wiem tylko że ciśnienie mocno liche i do pustej Zośki ze sprawnymi cewkami na butlach weszło 17 m3 a po tankowaniu wskaźnik na 3/4.
Zresztą obsługa uprzedza od razu o problemach.
Może ja coś nie kumam, ale zdaje się że magazyny są nazwijmy to 3-y stopniowe :
- pierwszy o największej objętości i najniższym ciśnieniu;
- drugi , średnia objętość i ciśnienie do około 180 barów;
- trzeci, najmniejsza pojemność i ciśnienie do 215 - 220 barów.
Moim zdaniem chwilowo w Warszawie ( podobnie jak w Toruniu ) nie działa stopień końcowy czyli trzeci magazyn.
Nie daje się napełnić samochodu do pełna.
Rumcjas
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Nie wiem, jak w W-wie, ale w Toruniu nie działa żaden bank. Sprężarka pompuje trochę gazu w rury gazowe prowadzące do wszystkich trzech banków i koniec. Potem kolejno z tych rur puszczany jest gaz do auta. Jak gaz zejdzie (schodzi błyskawicznie), włącza się sprężarka i pompuje od nowa - tylko w rury, a nie w magazyn.
Oczywiście tego gazu w rurach jest za mało do zatankowania sam. osobowego i cały proces trzeba powtórzyć co najmniej cztery razy. Autobusu tak zatankować się nie da. Nie wiem, co na to komunikacja w Toruniu
Martwi mnie trwałość sprężarki, która zmuszana jest do nieustannych rozruchów. Zamiast naprawić awarię sterowania magazynem, będzie trzeba zrobić dodatkowo drogi remont sprężarki. Ale czy ktoś w PGNiGu się tym przejmuje
Oczywiście tego gazu w rurach jest za mało do zatankowania sam. osobowego i cały proces trzeba powtórzyć co najmniej cztery razy. Autobusu tak zatankować się nie da. Nie wiem, co na to komunikacja w Toruniu
Martwi mnie trwałość sprężarki, która zmuszana jest do nieustannych rozruchów. Zamiast naprawić awarię sterowania magazynem, będzie trzeba zrobić dodatkowo drogi remont sprężarki. Ale czy ktoś w PGNiGu się tym przejmuje
-
Rumcajs
Nieważne co było, ważne, że znowu pompuje do pełna. 
Ostatnio w Warszawie do pustego tourana z zbiornikami 32m3 weszło prawie 39 metrów więc pozdrawiam klientów korzystających z jedynej stacji w warszawie. Niewiem jak oni mierząte metry. W krakowie nigdy nie przekroczyło 33m3.