fiat ducato cng 2,0
fiat ducato cng 2,0
witam czy ktoś z was posiadał albo posiada fiata ducato 2,0 cng 2004 rok mam takie pytanie dotyczące tego pojazdu potrzebuje kupić głowice albo silnik a co najważniejsze może ktoś z was ma zdjęcia głowicy bloku interesują mnie komory spalania oraz wiedza o wadach i zaletach tego pojazdu jakieś linki itp. Zgary dziękuje
jazda tylko tanio
ok jeśli kogoś uraziłem to przepraszam.
po prostu potrzebuję pilnie samochodu i nie wiem czy on jest tego wart więc lepiej sie na razie wstrzymać z nim.
Może mi ktoś podpowiedzieć:
Robię tygodniowo 2300km daję to rocznie ponad 100 tys km
Czy takie ducato zda egzamin czy lepszy bedzie sprinter??
z góry dzięki za odpowiedź
po prostu potrzebuję pilnie samochodu i nie wiem czy on jest tego wart więc lepiej sie na razie wstrzymać z nim.
Może mi ktoś podpowiedzieć:
Robię tygodniowo 2300km daję to rocznie ponad 100 tys km
Czy takie ducato zda egzamin czy lepszy bedzie sprinter??
z góry dzięki za odpowiedź
Ostatnio zmieniony pn mar 05, 2012 19:02 przez RudY0LKR, łącznie zmieniany 1 raz.
-=RudY=-
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Z dużych dostawczaków na CNG najwięcej jeżdzi Iveco (np. Dar Natury), potem Sprintery, a Ducato to raczej unikat.
Ilość tych aut na polskich drogach jest wprost proporcjonalna do zainteresowania firm w ich sprzedaży na polskim rynku. Za tym idą kwalifikacje serwisu, dostępność części itd.
BTW, dzisiaj zauważyłem, że Ducato jest już w oficjalnej ofercie Fiata na Polskę. Może doczekamy się auta demonstracyjnego.
A co do pytania, to jaki samochód będzie lepszy, Fiat, czy Mercedes?
Ilość tych aut na polskich drogach jest wprost proporcjonalna do zainteresowania firm w ich sprzedaży na polskim rynku. Za tym idą kwalifikacje serwisu, dostępność części itd.
BTW, dzisiaj zauważyłem, że Ducato jest już w oficjalnej ofercie Fiata na Polskę. Może doczekamy się auta demonstracyjnego.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 3 razy.
-
administrator
- Administrator
Tylko jest jeszcze taka kwestia, że mówisz Andrzej o nowej generacji Ducato z silnikiem 3.0 Natural Power (szczegółowy opis tutaj). Taki sam silnik jest montowany w Iveco Daily oraz pojazdach specjalnych - traktorach czy zamiatarkach. Jednostka napędowa nie występuje w pozostałych modelach koncernu PSA - Boxer i Jumper.tigercng pisze:Z dużych dostawczaków na CNG najwięcej jeżdzi Iveco (np. Dar Natury), potem Sprintery, a Ducato to raczej unikat.
Natomiast Ducato 2.0 CNG było wytwarzane równolegle do Peugeot Boxer i Citroen Jumper. Także spokojnie można podpierać się doświadczeniami z eksploatacji tych pojazdów.
A co do demonstracyjnego Ducato 3.0 Natural Power to być może będzie dostępny w POL-CAR Poznań. Zastanawiają się nad kupnem takiego pojazdu i udostępnieniu klientom do testowania. Póki co mają Doblo Natural Power, które prawdopodobnie niedługo poddamy szczegółowym testom
Karol Wieczorek
a ja jak teraz patrze bo jezdze na cng to w ogole bym nie bral disla.. benzyny ,lgp itp
jesli przejedzasz 2300 w tygodniu..
to bedzie minimum 8tys na miesiac.
koszt paliwa. liczac 10/100 . to 5600.
przy cng. wyjdzie. 2500.
zostaje ci 2600 spokojnie exta po miesiacu.. z 1 samochodu. ( a najlepsze to to ze spokonie da sie sciac cene za transport i miec w holere kasy tylko i wylacznie glownie z uciecia kosztow)
w ciagu roku daje to . ile? 30 000. i teraz tak . co masz z tych 30 tysiiecy..
no mozna miec w sumie zus za darmo i jeszcze zostanie na 2 samochod..
ba.. to sie nawet oplaci wsiasc w leasing nastepny bo rata miesieczna bedzie sporo niznsza od samej oszczednosci miesiecznej.
Przy 2 samochodach masz 5 tysiecy extra. nawet odjac 1500 raty to zostaje 3500.
a masz 2 a nie 1. wiec nie licze dodatkowego zysku z uslug co wykonujesz.
koszt napraw.? przynajmniej nie bedziesz zalowal 500 czy 1000 jak cos bedzie trzeba zrobic.. co przelozy sie na lepsiejszy stan techniczny samochodu.
No albo mozna to przeliczyc. ze nie bedziesz musial dymac 10 tys kilometrow na miesiac aby cos rozsadnie ci zostalo . tylko spokojnie. tyle ile trzeba.
Blad wiekszosci ludzi przy prowadzeniu dzialalnosci jest nieumiejetnosc ciecia kosztow do niezbednego minimum i niemozliwosc maxymalizacji zysku z tego co sie robi.
Pchanie sie przy takiej roznicy kasowej . miesiecznej/rocznej w normlany sprzet. jest glupie.
W transporcie jest tak ze jednym idzie lepiej . drugim gorzej . jak jest fajnie to ok nikt sie nie przejmuje ze moze cos pasc. Ale takie sytuacje sie zdazaja i niestety jesli ma ktos mozliwosc. to ciac tyle ile sie da na gownych kosztach.
W przypadku trasportu . to koszt wachy . jest to glowny koszt jaki ma wplyw na cene uslugi..
Czym jest mniejszy. tym lepiej . bo albo nie muszisz dymac jak wol,albo masz lepsze dochody.. zwiekszasz ilosc sprzetu , i kwadratowo rosna ci dochody
W przypadku jak ktos ma nie disla a benzynowca. a nie ma mozliwosci/kasy kupic 2 z cng.. to rozbijac koszt instalacji. 7-8 tys. miesiecznie da 600 zeta raty , to wwraz przy 8 tysiacach przebiegu extra zostanie 1800-1900-2000. warto? jasne ze warto
jesli przejedzasz 2300 w tygodniu..
to bedzie minimum 8tys na miesiac.
koszt paliwa. liczac 10/100 . to 5600.
przy cng. wyjdzie. 2500.
zostaje ci 2600 spokojnie exta po miesiacu.. z 1 samochodu. ( a najlepsze to to ze spokonie da sie sciac cene za transport i miec w holere kasy tylko i wylacznie glownie z uciecia kosztow)
w ciagu roku daje to . ile? 30 000. i teraz tak . co masz z tych 30 tysiiecy..
no mozna miec w sumie zus za darmo i jeszcze zostanie na 2 samochod..
ba.. to sie nawet oplaci wsiasc w leasing nastepny bo rata miesieczna bedzie sporo niznsza od samej oszczednosci miesiecznej.
Przy 2 samochodach masz 5 tysiecy extra. nawet odjac 1500 raty to zostaje 3500.
a masz 2 a nie 1. wiec nie licze dodatkowego zysku z uslug co wykonujesz.
koszt napraw.? przynajmniej nie bedziesz zalowal 500 czy 1000 jak cos bedzie trzeba zrobic.. co przelozy sie na lepsiejszy stan techniczny samochodu.
No albo mozna to przeliczyc. ze nie bedziesz musial dymac 10 tys kilometrow na miesiac aby cos rozsadnie ci zostalo . tylko spokojnie. tyle ile trzeba.
Blad wiekszosci ludzi przy prowadzeniu dzialalnosci jest nieumiejetnosc ciecia kosztow do niezbednego minimum i niemozliwosc maxymalizacji zysku z tego co sie robi.
Pchanie sie przy takiej roznicy kasowej . miesiecznej/rocznej w normlany sprzet. jest glupie.
W transporcie jest tak ze jednym idzie lepiej . drugim gorzej . jak jest fajnie to ok nikt sie nie przejmuje ze moze cos pasc. Ale takie sytuacje sie zdazaja i niestety jesli ma ktos mozliwosc. to ciac tyle ile sie da na gownych kosztach.
W przypadku trasportu . to koszt wachy . jest to glowny koszt jaki ma wplyw na cene uslugi..
Czym jest mniejszy. tym lepiej . bo albo nie muszisz dymac jak wol,albo masz lepsze dochody.. zwiekszasz ilosc sprzetu , i kwadratowo rosna ci dochody
W przypadku jak ktos ma nie disla a benzynowca. a nie ma mozliwosci/kasy kupic 2 z cng.. to rozbijac koszt instalacji. 7-8 tys. miesiecznie da 600 zeta raty , to wwraz przy 8 tysiacach przebiegu extra zostanie 1800-1900-2000. warto? jasne ze warto
Ostatnio zmieniony wt mar 13, 2012 11:03 przez cynius, łącznie zmieniany 2 razy.