Big problem

Modele pojazdów Audi, Skoda, Seat, Volkswagen, - grupy Volkswagen (VAG) do 3,5 t zasilane CNG.
zarbock
CNG car: VW Touran 2.0 CNG 2007

Big problem

Post autor: zarbock »

Niestety mój Touran zaniemógł nagle może ktoś już miał podobny problem. Po kilkudniowym postoju w garażu z pustymi butlami pojechałem na stację zatankowałem do pełna a tu porażka:wskaźnik pokazuje puste butle a po włączeniu zapłonu z regulatora ciśnienia zasuwa gaz przez kilkanaście sekund no i oczywiście autko nie chce jechać na CNG. VAG pokazuje niskie ciśnienie gazu i zamknięty zawór wysokiego ciśnienia
013159 - Nat.Gas System Pressure too Low
013177 - Shut-Off Valve for High Pressure Has Regulator (N372): Open Circuit
P3379 - 004 - No Signal/Communication - MIL ON
mieliście może już coś podobnego czy to padł regulator czy tylko jakiś czujnik? Pozdrowionka.
zarbock

Wygląda na to, że padł reduktor i tutaj moje pytanie czy ktoś z kolegów naprawiał a jeśli tak to gdzie? Na niemieckim forum użytkowników CNG piszą, że nie bawią się już w takie rzeczy jak naprawa tylko wymieniają go na nowy model od silnika 1,4 tsi. Może ktoś już to robił u nas?
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Przeszukaj posty. Ktoś chwalił się, że potrafi naprawić te reduktory. Tylko nie daj z siebie zedrzeć za dużo kasy.
administrator
Administrator

Post autor: administrator »

Reduktor dobrze naprawił w swoim Touranie 2.0 kolega Mariusz z Warszawy.

Daję namiar do niego na telefon: 795 547 270
Karol Wieczorek
zarbock

Dzięki za pomoc znam ten numer tylko on chce 700 zł ciekaw jestem czy ktoś już skorzystałał z jego oferty i ile wytrzymuje taki regenerowany reduktor.?
zarbock

Dzisiaj dzwoniłem do Radomia i AGM w Warszawie i niestety nie podjęli się naprawy, czyżby nikt z kolegów nie naprawiał chyba najbardziej zawodnej części w aucie na CNG???
klaudi69
CNG car: Audi A6

Post autor: klaudi69 »

@zarbock
kolo spróbuj z konserwatorami sprzętu nurkowego w jakimś centrum nurkowym , oni mają osprzęt i do bardziej za awansowanego sprzętu niż reduktor gazu CNG .
Na pewno nie dostaniesz kwitu a i koszt będzie rozsądny .
A jeśli będziesz miał nadal problem to daj znać .
Awatar użytkownika
andyCNG
CNG car: VW TOURAN ECOFUEL CNG

Re: Big problem

Post autor: andyCNG »

Pan Mariusz z Wawy naprawiał mi reduktor, koszt nie pamietam, ale będzie tak jakoś podobnie, może trochę mniej, czasowo to było już dobrze ponad 2lata temu i wszystko jest bardzo dobrze. Żadnych problemów. Polecam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „VW - grupa VAG - Audi, Seat, Skoda, Volkswagen”