belthar:
odnośnie tej oferty... gdybym to ja miał wybierać z tego co podesłałeś to tylko dwa autka nadają się do oglądnięcia ( i w tym jest to jedno uszkodzone ) . Ople (odkąd nie rdzewieją ) są bardzo wdzięcznymi samochodami dla ich użytkowników ale... też dla handlarzy, tanie w zakupie jako nowe ( firmy , taxi ) potrafią zrobić bezawaryjnie spore przebiegi - sprzedają się dobrze używane bo wyglądają dobrze pomimo sporych przebiegów i dotyczy to samo rodzinnej Zafiry (zerknij na ten samochód
http://tnij.org/nyf0 , zobacz fotki - to auto w niecałe 4lata zrobiło prawie pół miliona km a wygląda ... i nie ma nur fur export od turka czy jugola ) Ja dodam do tego co napisał Tigercng , sprawdzaj szyby ( na każdej jest rok produkcji ) , gumy pedałów sprzęgła i hamulca i jeżeli jest tylko możliwość sprawdzaj po vin-e w serwisie opla w kraju a jak sprowadzony niestety w kraju pochodzenia - wiem że to kłopot ale ja pomimo tego że kupiłem autko z większym przebiegiem ,wiem że jest oryginalny i wiem co mam z nim i w nim robić a dodatkowo nie dałem zarobić handlarzom .
Śmieszą mnie oferty takie jak te które podałeś w linku : 2003r. przebieg 117,5tkm w wyślizganymi pedałami i kierownicą , następna z 2005r. z pokrowcem na kierownicy i przyciskiem klaksonu jak balon ... z przebiegiem 134tkm . Generalnie te samochody nowe są droższe od zwykłych tradycyjnie zasilanych , kupują je ludzie , firmy po to żeby była oszczędność więc przebiegi roczne takich autek to min. 30tkm w górę ... Prędzej uwierzę sprzedającemu 8 letnią zafirę że ma 200 tyś . niż poniżej ( Tigercng sie nie liczy

) . Ale nie martw się ... wszystkie sprintery wystawiane na allegro nie mają więcej niż 200tkm i to czy ma 2 lata czy 15 lat , nie ma znaczenia - a że dostawczaki średnio rocznie robią od 40 do 90 tyś . to już szczegół ... chociaż trafiłem na iveco które w ciągu 1,5roku zrobiło 240tkm!!! Poważnie !!!
Mazda B2500 2003r., Opel Zalira 1,6CNG 2003r. Sprinter 308CDI 2,2 2000r.