Serwis CNG - Poznań, auta dostawcze
Serwis CNG - Poznań, auta dostawcze
Witam Forumowiczów
zamierzam zakupić auta dostawcze na CNG (Fiat Ducato 2005 albo Iveco Daily też koło 2005 z fabrycznymi instalacjami, używki z importu). Martwi mnie jednak gdzie będę takie auta serwisował. Z tego co zauważyłem przeglądając forum to są z tym spore problemy. Zna ktoś z Was jakiś godny polecenia serwis CNG dla tych aut w możliwie niewielkiej odległości od Poznania? (Niemcy też wchodzą w grę.) Jestem raczej laikiem jeśli chodzi o mechanikę samochodową i dlatego preferowałbym autoryzowane stacje obsługi. Pozdrawiam
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Jeśli chodzi o Iveco to skontaktuj się z firmą Europol. Wprawdzie są z Gdańska, ale są dobrze obeznani z tematem CNG - byłem na ich prezentacji przy okazji szkolenia PSOG w Gdyni. Pokazywali tam samochody ciężarowe na CNG. Z pewnością będą mogli polecić jakieś ASO bliżej Ciebie.
Poza tym w Poznaniu na Iveco CNG jeździ Frito-Lay i chyba Dar Natury.
Zapytaj się u nich, gdzie serwisują.
Albo jeszcze inaczej, zadzwoń na stację CNG w Poznaniu i zapytaj, jakie firmy tankują u nich Iveco, a potem zadzwoń do tych firm i zapytaj się, gdzie je serwisują.
IVECO, w przeciwieństwie do innych koncernów, traktuje poważnie polski rynek CNG i raczej nie ma potrzeby szukania serwisów w Niemczech.
Pozdrawiam
Poza tym w Poznaniu na Iveco CNG jeździ Frito-Lay i chyba Dar Natury.
Zapytaj się u nich, gdzie serwisują.
Albo jeszcze inaczej, zadzwoń na stację CNG w Poznaniu i zapytaj, jakie firmy tankują u nich Iveco, a potem zadzwoń do tych firm i zapytaj się, gdzie je serwisują.
IVECO, w przeciwieństwie do innych koncernów, traktuje poważnie polski rynek CNG i raczej nie ma potrzeby szukania serwisów w Niemczech.
Pozdrawiam