Ruszyła strona cng.auto.pl

Sprawy organizacyjne dotyczące spraw technicznych serwisu cng.auto.pl - strony www i forum
administrator
Administrator

Ruszyła strona cng.auto.pl

Post autor: administrator »

Z przyjemnością informujemy, że w dniu 9 marca 2010 roku ruszyła strona internetowa cng.auto.pl, pierwszego serwisu informacyjnego poświęconego wyłącznie CNG w Polsce

Znajdziecie tam wszystkie niezbędne informacje dla użytkowania pojazdów, jak i analizy oraz bieżące relacje z rynku CNG w Polsce i na świecie.

Stronę znajdziecie pod adresem http://cng.auto.pl

Z momentem uruchomienia strony zmianie uległ domyślny adres CNG forum na http://cng.auto.pl/forum
Odnośnik do forum znajduje się również na stronie internetowej w menu głównym, przekierowania do odpowiednich dyskusji znajdziecie również na stronach tematycznych.

Oczywiście strona nie powstałaby, gdyby nie Wasza kilkuletnia aktywność na forum. Bazowaliśmy głównie na przekazywanych przez Was informacjach, doświadczeniach, opiniach.

Dziękujemy Wam za ten bezcenny wkład w stworzenie serwisu i już dziś zapraszamy do aktywnego użytkowania, dzięki któremu w dalszym ciągu będziemy mogli się doskonalić i budować rynek CNG w Polsce!

Czekamy na Wasze opinie - możecie dzielić się nimi w tym wątku lub kontaktować się bezpośrednio z nami tutaj.

Zespół cng.auto.pl
Ostatnio zmieniony wt maja 11, 2010 12:08 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Karol Wieczorek
thehustle

Post autor: thehustle »

Gratulacje!

Wreszcie jakiś serwis poświęcony CNG.

Brakuje mi jedynie kanału RSS.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Post autor: bartekk »

Witam.
Dziękujemy za pomoc w promocji naszego serwisu.
Oczywiście zdajemy sobie sprawę że brakuje RSS, nad tym też pracujemy.
administrator
Administrator

thehustle pisze:Gratulacje!

Wreszcie jakiś serwis poświęcony CNG.

Brakuje mi jedynie kanału RSS.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Jak zostało zaznaczone na stronie, jest ona na razie w wersji testowej więc w ciągu najbliższych dni mogą zdarzać się tego typu braki i problemy w dostępie. W ciągu najbliższych dni pojawi się na niej czytnik RSS oraz podstawowa baza danych w języku angielskim.
Karol Wieczorek
Alef Zero

Post autor: Alef Zero »

Witam
Nie znalazłem powitalni , a jako nowy użytkownik wypada się przywitać. Nie mam jeszcze samochodu na CNG ale poważnie nad tym się zastanawiam. Gratuluję serwisu poświęconego CNG i pozdrawiam wszystkich.
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Post autor: bartekk »

Witamy.

O jakim samochodzie myślisz?
Masz jakieś konkretny model na oku?
gdn

Post autor: gdn »

Bylem zarejestrowany na tym forum w 2009 roku. Zaczalem coraz rzadziej zagladac na forum cng, poniewaz zmienilem decyzje o zakupie samochodu z cng na rzecz diesla.
Od 2009 zagladam sporadycznie, raczej z sentymentu. Widze, ze forum sie rozwija (chociaz wiele jeszcze do zrobienia). Przyznam, ze dopiero niedawno zauwazylem portal na cng. Dzisiaj zainteresowala mnie informacja z watkuIle kosztuje przejechanie a tam informacja o fiacie punto szumnie "evo".
Zaskoczyly mnie podane dane o spalaniu diesla. Jeszcze nigdy nie widzialem, zeby spalanie silnika diesla tej samej pojemnosci co benzynowego bylo wyzsze.
Zadalem sobie troche trudu, bo fiat szczegolnie z pojemnoscia 1,4 nie jest dla mnie samochodem i znalazlem informacje inne niz podane na tej stronie. Przykladowy silnik 1,4 multi air jest silnikiem benzynowym a nie dieslem. Wiec blad lezy w wybraniu blednego silnika i dopasowaniu danych do wykresu. Jezeli sie myle prosze o podanie waszego zrodla.
Pisze to w trosce o wiarygodnosc serwisu, szczegolnie, ze admin w watku z 2009 pisze o tym silniku fiat punto 1,4

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz sie 21, 2011 00:31 przez gdn, łącznie zmieniany 2 razy.
administrator
Administrator

Witamy,

faktycznie w naszych obliczeniach wkradł się błąd. Zmieniliśmy błędnie wpisany rodzaj silnika i parametry.

Poprawioną stronę można zobaczyć >> tutaj
Karol Wieczorek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Organizacja techniczna cng.auto.pl”