Próbowałem w dwóch głównych serwisach ale nie wiedzą co jest nie tak z moją instalacją.
Proszę o pomoc.
Alfa Romeo 145 1,4TS 2000r Instalacja IGS (albo coś podobnego - IGN?)tigercng pisze:Napisz coś więcej, jakim samochodem jeździsz, jaką masz instalację i jaki konkretnie problem.
Polecam Marcina wyszukaj po nazwie mGas Krakówdu_gi pisze:Szukam dobrego serwisu instalacji CNG w Krakowie. Nie musi być autoryzowany. Natomiast musi być skuteczny.Naprawiał ktoś autko gdzieś i mógłby mi go polecić?
Próbowałem w dwóch głównych serwisach ale nie wiedzą co jest nie tak z moją instalacją.
Proszę o pomoc.
Od dluzszego czasu korzystam z Waszych rad ale zapisalem sie ostatecznie zeby skomentowac powyzszy post.michal-krakow pisze:witam.
na ulicy zbożowej w Krakowie chłopaki( Tomek,Grzesiek) zamontowali instalację cng bez problemu, serwis również wykonują.
potwierdzam że w firmie mgaz mnie też odmówili usługi w zakresie cng
pozdrawiam
Tak, to prawda. Teoretycznie jest możliwe przeprogramowanie ECU dla paliwa LPG, jednak jak na razie nikt nie napisał takiego programu (lub nie dostarczył parametrów dla LPG). Volkswagen tego nie przewidział, ale trudno mu się dziwić. Wszak silnik jest dostosowany do CNG, a nie LPG.pozarnik pisze:I tutaj glowny powod mojego postu - z innych zrodel, moze blednych, dowiedzialem sie, ze zespolonego sterownika w Zafirze nie da sie przeprogramowac na LPG.
Dokładnie tak jest. Kontaktowało się ze mną wielu użytkowników CNG, którzy z problemami jechali do warsztatów montujących LPG i otrzymywali takie "porady", a niektórzy dawali się nawet namówić na taką operację płacząc potem rzewnie na forum z powodu różnych problemów wynikających z ingerencji w fabryczne rozwiązania.pozarnik pisze:Czyli cala wczesniejsza zabawa byla prowadzona jedynie w celu zlapania klienta na wymiane na LPG (takie sa moje wnioski).
Wtryskiwacz wymienil mi mechanik w malym garazu w ciagu ok 3-4 godzin za ok 250 PLN.