Cześć,
po długiej i bezproblemowej eksploatacji mojego S 60 od krótkiego czasu mam następujący problem:
w czasie jazdy na gazie samochód gaśnie- tzn. tak jakby nie dostawał gazu, mogę się przełączyć na benzynę i samochód będzie jechał dalej, przełączam na gaz znów to samo. Jeżeli zatrzymam się i zgaszę silnik, odpalę wszystko znika, przejadę ileś tam kilometrów i znów to samo. Dzieje się to w różnych odstępach czasu, przy różnym stanie napełnienia butli, po różnej odległości...
Dziękuję z góry za pomoc i sugestie.
S 60 gaśnie na gazie
-
- CNG car: Volvo S80 2.4 Bi-Fuel CNG
Re: S 60 gaśnie na gazie
Prawdopodobnie jest do wymiany silnik krokowy bo też miałem podobne objawy ale...
No właśnie po wymianie krokowego i po przejechaniu ok 1000km problem powrócił tylko, że u mnie nie gaśnie. Mianowicie po przełączeniu na gaz obroty spadają i przełącza się na benzynę. Następna próba uruchomienia gazu jest możliwa dopiero po wyłączeniu silnika.
Zakładam zaraz nowy temat odnośnie tego problemu. Może w końcu ktoś podzieli się swoją wiedzą...
No właśnie po wymianie krokowego i po przejechaniu ok 1000km problem powrócił tylko, że u mnie nie gaśnie. Mianowicie po przełączeniu na gaz obroty spadają i przełącza się na benzynę. Następna próba uruchomienia gazu jest możliwa dopiero po wyłączeniu silnika.
Zakładam zaraz nowy temat odnośnie tego problemu. Może w końcu ktoś podzieli się swoją wiedzą...
Re: S 60 gaśnie na gazie
Cześć,
ja obserwuję problem dalej. Z dotychczasowych obserwacji pojawia się on po odpaleniu silnika i przejechaniu x kilometrów(zazwyczaj po około 10 minutach). Wystarczy zgasić silnik odpalić na nowo i można dalej jechać bez problemu.
Będę obserwował dalej co się będzie działo
ja obserwuję problem dalej. Z dotychczasowych obserwacji pojawia się on po odpaleniu silnika i przejechaniu x kilometrów(zazwyczaj po około 10 minutach). Wystarczy zgasić silnik odpalić na nowo i można dalej jechać bez problemu.
Będę obserwował dalej co się będzie działo