sk8malinaa pisze:W miejscu, w którym planowałbym tankować swoją "flotę", która obecnie składa się z 3 (jeszcze nie przerobionych na CNG) właśnie Fiatów Ducatoanie, czy musi być dostęp do gazociągu? Posiadam piekarnie, w której piece są zasilane właśnie tego typu gazem. Czy to wystarczy? Bo jak widać dostęp jako taki do gazu jest.
To jest bardzo dobre rozwiązanie. Podłączając stację tankowania pod licznik z którego zasilane są piece unikniesz kar za niewykorzystaną bądź przekroczoną moc umowną. Naturalna nierównomierność poboru gazu przez sprężarkę zostanie "utopiona" w dużym zużyciu przez piece.
sk8malinaa pisze:Ile kosztowałby kompresor, oraz podłączenie całej tej instalacji, aby otrzymać gotowy produkt zwany "mini-prywatną stacją CNG". Rozumiecie Panowie o co mi chodzi mam nadzieje. No i jeszcze jaka firma byłaby w stanie podjąć się tego zadania.
Widziałem na alledrogo ofertę na używaną stację Trident (pisownia oryginalna "Trajdent"

) za 80 tys. zł. Wydajność 19,5 m3/h.
Z twojego regionu w tej branży działają GZOG z Zabrza i NGV Autogas z Krakowa. Poza tym, jeśli interesuje Ciebie ten "Trajdent", spytaj się sprzedającego, kto to może podłączyć. Pewnie kogoś poleci.
Jako kierowcy, a więc Twoi potencjalni Klienci, bardzo namawiamy aby stacja miała możliwość tankowania pojazdów z zewnątrz. Szybciej zwróci się Tobie inwestycja i będziesz miał darmową reklamę.
Pozdrawiam