Stacje CNG do likwidacji w 2012 roku?

Forum poświęcone wydarzeniom poświęconym CNG organizowanym przez cng.auto.pl lub eventy, w których bierzemy udział
Path_Finder
CNG car: astra G 1.6 (cng fabr.)

Stacje CNG do likwidacji w 2012 roku?

Post autor: Path_Finder »

Kielce Olsztyn Inowrocław Bydoszcz stacja cng likwidacja
Ostatnio zmieniony ndz gru 04, 2011 18:53 przez Path_Finder, łącznie zmieniany 1 raz.
pathFinder
Path_Finder

Witam wszystkich na wątku poświęconym likwidacji 4 stacji. Zakładam go, ponieważ sam jestem użytkownikiem stacji cng w Kielcach i dla mnie zamknięcie tej stacji stawia pod znakiem zapytania dalsze użytkowanie mojego pojazdu cng. W związku z tym poddaję temat do dyskusji i czekam na Wasze opinie. Niemniej jednak najważniejsze pytanie jakie ciśnie mi się na usta to to CO MOŻEMY ZROBIĆ WSPÓLNIE, ŻEBY PRZECIWDZIAŁAĆ ZAPLANOWANYM ZAMKNIĘCIOM. W grę wchodzę różne rozwiązania od telefonów i listów poprzez blokady dróg krajowych i autostrad kończąc na dywersji na tyłach wroga i aktach sabotażu na ruruciągach gazowych ;-).
Jak Wy to widzicie i jakie są wasze zapatrywania co do możliwości dalszego tankowania na konkretnych stacjach. Czekam i pozdrawiam. PathFinder.
pathFinder
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

OK, ale czy byłeś w Gazowni Kieleckiej wyjaśnić sprawę? Co usłyszałeś? Jakie rozwiązanie Tobie zaproponowano?
Path_Finder

tigercng pisze:OK, ale czy byłeś w Gazowni Kieleckiej wyjaśnić sprawę? Co usłyszałeś? Jakie rozwiązanie Tobie zaproponowano?
Czy może jest coś o czym nie wiem? Czy mają coś do zaproponowania poza korzystaniem ze stacji w Sandomierzu względnie Radomiu?
Zapomnijmy na chwilę o Kielcach. Zlikwidowanie innych stacji to też porażka. Osobiście korzystam również ze stacji w Inowrocławiu, bo jeżdzę do dziewczyny, która teraz mieszka nad morzem. Stąd myślałem o bardziej uniwersalnym charakterze tego wątku ;-). Ale jeżeli masz jakieś dobre wiadomości Adminie, to zapodawaj jak najprędzej!
pathFinder
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

OK, ja tylko jestem ciekawy jak druga strona tłumaczy ten fakt Klientom nabitym w "butlę".

Sam mam Umowę na tankowanie w Bydgoszczy i Inowrocławiu, jednak oprócz informacji na forum to ja nic nie wiem o zamknięciu tych stacji. W Gazowni Bydgoskiej mają mój email, mają też telefon, jakoś trudno mi uwierzyć, żeby o tak ważnym fakcie zapomnieli mnie powiadomić. Przecież mam Umowę z nimi.
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Post autor: bartekk »

Bardzo się ciesze że w końcu zaczynacie działać i coś chociaż piszecie w tej sprawie. Niestety mam wrażenie że wszyscy użytkownicy tych 4 stacji liczą że ktoś za nich coś zrobi w tej sprawie, niestety prawda jest taka że tylko nam należy na tych stacjach bo przecież pracownicy PGNiG tankują na normalnych Orlenach swój ulubiony ON.

Specjalnie w ostatnim biuletynie poprosiliśmy Was o pisanie do nas w tej sprawie, niestety kontaktów jest mało ale pomysły bardzo ciekawe, pojawił się pomysł pozwu grupowego lub innych działań o których tutaj nie będę pisał.

Mam dla Was propozycje, zacznijmy działać prowadząc dialog z naszym monopolistą, na ostatnim spotkaniu w Centrali ja i 3 świadków usłyszało zapewnienie że to jeszcze nie koniec CNG w tych miastach i że Centrala spróbuje rozwiązać ten problem!

Apeluje o kontakt z nami pod adresem biuro@cng.auto.pl napisz jak często się tankujesz i jaką masz flotę, napisz też o swoich pomysłach i zostaw kontakt do siebie użytkowniku auta na CNG.
Pamiętaj też o bardzo ważnej sprawie, nie każdy z nas posiada dostęp do internetu i może nawet nie wiedzieć że coś takiego się szykuje, jeśli kogoś spotkasz na stacji kto tankuje się, to porozmawiaj z nim, powiedz mu o naszym działaniu i prześlij kontakt do nas.

Jeśli czegoś nie zrobicie to stacje zostaną zamknięte tak samo jak ta Gdańsku a Wasze samochody zostaną wystawione na Allegro!
Ostatnio zmieniony sob lis 05, 2011 08:55 przez bartekk, łącznie zmieniany 1 raz.
Path_Finder

Właściwie to, co mi najbardziej prostego przychodzi do głowy to napisać do świeżo wybranych posłów z regionu o sprawie. A może przypadkiem któryś ruszy... i coś zrobi, choć znając życie szanse na to są niewielkie. Inna sprawa, zostawić na stacji listę podpisów z protestem procownikowi, może ktoś by się tym zainteresował; być może spróbować uaktywnić jakąś gazetę, może radio.
Tak jak na swój rozum na to patrzę, to zamknięcie jednej stacji cng to także strata dla wszystkim innych, więc ci prezesi powinni na to patrzeć chyba trochę bardziej globalnie. Osobiście jak sprzedam swoje autko to nie będę tankował przecież także w Warszawie, Radomiu, Lublinie i paru innych miastach, gdzie jeżdząc po Polsce zdarzało mi się zajrzeć...
pathFinder
Awatar użytkownika
supermajku
CNG car: swift 4x4 mk2 lpg

Post autor: supermajku »

wiecie co chętnie bym kupił sprężarki po zamkniętych stacjach w baaaaaardzo okazyjnej cenie:D
Lepiej zredukować, niż później żałować.
poczochraniec
CNG car: Volvo V70 bifuel

Post autor: poczochraniec »

Byłem dziś w Olsztyńskiem radiu w związku z tą sprawą. Naświetliłem problem na pewno jutro będzie o tym mowa w radiowym dzienniku. Obiecali również zająć się mocniej tą sprawą czyli będzie większy reportaż. Machnąłem również list do biura poselskiego PO w naszym mieście z prośbą o interwencję.
Volvo V70 bifuel
AdamBialas
CNG car: Fiat Multipla BiPower 1,6

Post autor: AdamBialas »

Dzisiejszy artykuł w Gazecie Olsztyńskiej :
Obrazek

Mamy nadzieje ,że miłościwie nam panujące PGNiG-e zrozumie w końcu ,że jesteśmy zdesperowani bronić idei którą oni powołali do życia , a teraz gdy jest niewygodna bo jest nas za dużo i ich flota nie ma kiedy tankować postanowili się nas pozbyć. Dlaczego użytkownicy CNG mają cierpieć na tam ,że tak gigantycznej państwowej firmie brakuje pomysłu jak na tym temacie zarabiać i jak zbudować potężną i prężną sieć . Czas płynie a Pani rzecznik POOG z uporem maniaka "mantruje" swoje uzasadnienia ekonomiczne , które nie mają nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem. Dlaczego nie powie wprost ,że jest to tylko zła wola dyrekcji w Gdańsku i niechęć dyrekcji w Olsztynie a nie "karmi" nas pustosłowiem całkowicie marginalizując i bagatelizując fakt naszego istnienia. Proszę więc Panią rzecznik za pośrednictwem forum o odpowiedz , dokładną na moje pytanie : "Co mają zrobić użytkownicy stacji CNG w Olsztynie , skoro nie będą mogli tankować ?" i proszę o dokładną odpowiedz a nie odczytywane z kartki informacje o analizach bo fakt ,że z użytkownikami stacji nikt nie rozmawiał pokazuje jak bardzo były one szczegółowe.

PS:Podpowiedz dla Pani rzecznik POOG:
Jeśli odpowiedz będzie w stylu "proponujemy by tankowali w Elblągu" to narazicie się na śmieszność , a jeśli przyjdzie wam do głowy odpowiedzieć "proponujemy by sprzedali auta lub przerobili je na LPG" to narazicie się na krytykę bo to "strzał w stopę" i działanie na szkodę całej spółki która tak ochoczo chce rozwijać w Polsce CNG. Generalnie jaka by odpowiedz nie była , to i tak nijak się ma do haseł POOG a "odpowiedzialnym biznesie" bo i tak o tym świadczą czyny a nie słowa .
Ostatnio zmieniony pn lis 28, 2011 11:56 przez AdamBialas, łącznie zmieniany 1 raz.
BIGMARIO
CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.

Post autor: BIGMARIO »

Powodzenia chłopaki. Aby się udało obronić stację :!: :!: :!:
MARIO72
Obrazek
Awatar użytkownika
bartekk
Kontakt:

Awatar użytkownika
bartekk
Kontakt:

Witam.

około 17:30 wchodzimy na antenę Polskiego Radia Program Pierwszy.
BIGMARIO
CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.

Post autor: BIGMARIO »

Kto słuchał i jakie są wasze wrażenia po audycji :?: :?: :?:
ps. ale brakowało mi pewnego rodzaju postawieniu "kropki" na I , aby redaktor pociągnął temat co zrobić lub jakie jest lekarstwo by tą sytuację choć troszkę uzdrowić i poprawić nasz byt dla posiadaczy aut napędzanych gazem CNG. To takie moje dyrdymały. He-he.
Ostatnio zmieniony pt gru 02, 2011 14:15 przez BIGMARIO, łącznie zmieniany 1 raz.
MARIO72
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydarzenia związane z działalnością cng.auto.pl”