Stacja CNG - Sandomierz

Wykaz stacji CNG na terenie kraju. Dokładne opisy ogólnodostępnych stacji tankowania CNG. Dostępność CNG.
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Stacja CNG - Sandomierz

Post autor: tigercng »

Szczegółowe informacje o stacji tankowania CNG w Sandomierzu

Stacja Paliw PPH HORTUS PLON, ul. Przemysłowa 2
Tel. 015 644 68 07
Czynna od poniedziałku do soboty od 6:00 do 22:00, w niedziele od 6:00 do 21:00.

Mapka,zdjęcia

Obsługa:
Bez zastrzeżeń. Ciśnienie tankowania jest trochę niskie, w okolicach 180 barów. Mam nadzieję, że po etapie rozruchu będzie to jeszcze wyregulowane.
Pracownikom Gazowni w Sandomierzu należą się słowa podziękowania za wzorowe podejście do Klienta. Chciałbym tak być traktowany w każdym miejscu w Polsce.
Płatność:
Płatność gotówką, brak możliwości korzystania z kart płatniczych przy tankowaniu CNG. Dla stałych odbiorców jest możliwośc zawarcia umowy na rozliczenia bezgotówkowe z Gazownią w Sandomierzu. Umowa taka może obejmować obie stacje CNG, w Sandomierzu i Zamościu.
Po zawarciu umowy jest możliwe wykorzystanie karty flotowej "CNG Auto" na obu tych stacjach.
Dojazd:
Droga 1. Od południa (Rzeszów, Przemyśl, Zamość):
Przejeżdżamy drogą 77 przez most przez Wisłę i dalej prosto przez węzeł drogowy po drugiej stronie mostu. Jedziemy ulicą Żwirki i Wigury ok. 500m i skręcamy w pierwszą drogę w prawo - ulicę Przemysłową. Stację znajdziemy po przejechaniu ok. 100m ulicą Przemysłową, na łuku po lewej stronie.
Droga 2. Od zachodu (Kraków):
Jadąc drogą 79 na węźle drogowym przed mostem przez Wisłę (most jest po prawej) skręcamy na lewo w ul. Żwirki i Wigury - droga 77. Jedziemy ulicą Żwirki i Wigury ok. 500m i skręcamy w pierwszą drogę w prawo - ulicę Przemysłową. Stację znajdziemy po przejechaniu ok. 100m ulicą Przemysłową, na łuku po lewej stronie.
Droga 3. Od północy (Warszawa):
Jadąc drogą 77, po wjechaniu do Sandomierza kierujemy się na Przemyśl, mijamy skręt w lewo na Lublin (777) w ul. Lubelską, i jadąc jeszcze 1,5 km cały czas prosto drogą 77, czyli ulicą Eugeniusza Kwiatkowskiego, a następnie Żwirki i Wigury (brak skrętu w lewo w Przemysłową), dalej dojeżdżamy do węzła drogowego przed mostem przez Wisłę. Na tym węźle musimy zawrócić. Zjeżdżamy ślimakiem na dół, przejeżdżamy pod trasą 77, i drugim slimakiem wjeżdżamy z powrotem na 77 w przeciwnym kierunku - na Warszawę. Po przejechaniu ok. 500m skręcamy w prawo w ulicę Przemysłową. Stację znajdziemy po przejechaniu ok. 100m ulicą Przemysłową, na łuku po lewej stronie.
Stacja oferuje także paliwa płynne. Znajduje się na terenie firmy HORTUS-PLON.
Brak jest informacji zewnętrznej, że na stacji można tankować CNG. Brak jest też ceny CNG na tablicy informacyjnej, widocznej z lewej na tym zdjęciu.
Dane tech.:
Kompresor: 270 Nm3/h (90 kW) Compair
Dystrybutory: 1
Stanowiska: 1 (NGV-1)
Przejściówki: włoska
Data otwarcia: 2008-10-03
Ostatnie aktualizacje:
20.12.2009, administrator: dodano w punkcie 'Dane techniczne' podpunkt 'Lokalizacja'
Ostatnio zmieniony czw lip 07, 2011 10:36 przez tigercng, łącznie zmieniany 19 razy.
Shah

Post autor: Shah »

Witam,

Już można tankować gaz CNG w Sandomierzu.
administrator
Administrator

Post autor: administrator »

Shah pisze:Witam,

Już można tankować gaz CNG w Sandomierzu.
No to świetnie. Niebawem uaktywnimy stację na naszej liście i mapce. Dzięki za informacje ;)
Karol Wieczorek
tigercng
Moderator

Historia

Przeniosłem historię z opisu stacji:

2008-07-28 - Otwarcie zostało przesunięte na początek sierpnia.
2008-08-18 - Otwarcie zostało przesunięte na koniec sierpnia. Nadal brak jest pozwolenia na użytkowanie.
2008-08-25 - Otwarcie zostało przesunięte na bliżej nieokreślony termin, być może nawet listopad. Urzędnicy w Sandomierzu wykorzystują każdy pretekst do przeszkodzenia w otwarciu tej stacji. O dziwo np. już w sąsiednim Zamościu stację otwarto bez żadnych problemów.
2008-09-24 - Otwarcie jest zaplanowane na 3 październik. To już podobno "pewny" termin.
2008-10-03 - Stacja jest już otwarta - tankowałem rano CNG na niej. Poprawiłem opis zgodnie z własnymi doświadczeniami, zamieściłem też wykonane przy tej okazji zdjęcia.
tigercng
Moderator

W dn. 5 listopada na stacji awarii uległ dystrybutor CNG. To już ponad tydzień...
Awaria może być w każdej chwili usunięta, także proszę się dowiadywać telefonicznie i umieścić info na forum, jeśli stacja będzie już czynna.

2008-11-14 - Właśnie dostałem mail z Sandomierza. Stacja jest już czynna.
administrator
Administrator

Post autor: administrator »

Karpacki Oddział Obrotu Gazem informuje o demontażu kompresora ze stacji CNG w Sandomierzu. W miejsce demontowanego urządzenia ma zostać postawiony inny kompresor.
Przedmiot zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest rozbudowa istniejącej stacji tankowania pojazdów sprężonym gazem ziemnym CNG o wydajności Q = 270 Nm3/h, zlokalizowanej w m. Zamość, ul. Lipowa 5. Rozbudowa stacji polegać będzie na włączeniu w istniejący system technologiczny, drugiej sprężarki o wydajności Q= 300 Nm3/h. Przedmiotową sprężarkę należy zdemontować i przenieść ze stacji CNG Sandomierz ul. Przemysłowa 2.

NR REF. ZAMÓWIENIA: 2010/09/000530/HK/SAN
Szczegółowe informacje:
http://przetargi.pgnig.pl/servlet/HomeS ... mand=10770
Karol Wieczorek
MichałCNG
CNG car: Opel Zafira CNG 2003

Post autor: MichałCNG »

Witam, Adekwatnie do tematu stacji CNG w Sandomierzu mam pytanie dotyczące dystrybutora CNG. Konkretnie problem wyglada w ten sposób że dystrybutor jest w stanie zatankować max 6m gazu przy pustych zbiornikach . Dalsze tankowanie jest niemożliwe a zbiorniki mieszczą 24m. Dodam ze ten problem występuje tylko na stacji w Sandomierzu i ciekawi mnie czy ktoś również się z tym spotkał .
patryk
CNG car: było Volvo V40 T4 będzie Passat 1.4TSI

Post autor: patryk »

ja tankuje w Sandomierzu i wchodzi mi około 23m^3, przy czym w Krk na siewnej tankuje z pół m^3 więcej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Stacje CNG w Polsce”