Stacja CNG - Warszawa, ul. Kasprzaka (zlikwidowana)

Wykaz stacji CNG na terenie kraju. Dokładne opisy ogólnodostępnych stacji tankowania CNG. Dostępność CNG.
tomig
CNG car: Opel ASTRA G Kombi 1.6 CNG

Post autor: tomig »

SUPER!!!!!!
Zawsze miałem w pamięci kartkę na dystrybutorze i się o "swoje" nie upominałem. Z przyjemnością to uczynię. Po jaką kaszankę ma ten pan latać jak by człek rąk nie miał - no chyba, że PGNiG daje im buty i nakazuje je zdzierać :mrgreen: czego po tak nowoczesnej, dynamicznej i przyszłościowej firmie można się spodziewać........
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Czy ktoś wie, jakie będą dalsze losy wyposażenia stacji z Kasprzaka :?:
Byłoby super, jakby została przeniesiona w inne miejsce w Warszawie lub okolicach.

Panowie decydenci z PGNiGu, Klienci czekają :!: :!: :!:
Szkoda żeby tyle kasy stało bezczynnie i rdzewiało, skoro mamy taki deficyt stacji CNG.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 3 razy.
tomig
CNG car: Opel ASTRA G Kombi 1.6 CNG

Post autor: tomig »

Przychylam się do propozycji przeniesienia w inne miejsce....
Teraz jakby nawet uległa awarii (brak zapasowej sprężarki) to nie był by już taki problem gdy jest druga stacja.
A sprzęt działał do samego końca dla mnie super, bez problemów
Ostatnio zmieniony wt maja 25, 2010 22:18 przez tomig, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Post autor: bartekk »

Stacja przy ul.Prądzyńskiego ma 2 sprężarki więc mam nadzieje że jest tak zaprogramowana że nawet jak jedna ulegnie awarii to druga obsługuje obsługę wszystkich dystrybutorów, oby tak było jak myślę.
Co do drugiej stacji tej z Kasprzaka to faktycznie doskonały pomysł aby ją ustawić w innym miejscu np:. po drugiej stronie Wisły, idealne rozwiązanie dla rozwoju CNG w stolicy. O samej stacji, jest bezawaryjna w ciągu 3 lat od kiedy się na niej tankuje tylko 3 razy mnie zawiodła, awaria była usuwana w ciągu 1 dnia. Tylko czy ktoś to zrozumie?:)
administrator
Administrator

Post autor: administrator »

Kilka dni temu dowiedziałem się, że kompresor Ariel, który do tej pory stoi nieużywany przy ul. Kasprzaka, został włączony jako eksponat do Muzeum Gazownictwa.

Tym samym mamy pierwszy, do tego w pełni sprawny, eksponat CNG w polskich zbiorach muzealnych.
Karol Wieczorek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Stacje CNG w Polsce”