PUŁAWY | Testy autobusu zasilanego CNG

Pojazdy komunikacji miejskiej i autobusy zasilane CNG
administrator
Administrator

PUŁAWY | Testy autobusu zasilanego CNG

Post autor: administrator »

mirek_p pisze:Jelcz 121MB w wersji CNG (z butlami w dachu) pod koniec marca 2009 będzie miał próbne jazdy zapewne w Mielcu albo w Puławach.

administrator: Wydzielam stąd wątek Puław i przenoszę do nowego tematu.
mirek_p pisze:Jelcz 121MB w wersji CNG (z butlami w dachu) pod koniec marca 2009 będzie miał próbne jazdy zapewne w Mielcu albo w Puławach.
W Puławach? A w jaki sposób będą go tam tankować? Są jakieś plany co do otwarcia stacji CNG?
tomig pisze:"W Puławach? A w jaki sposób będą go tam tankować? Są jakieś plany co do otwarcia stacji CNG?"

Pochodzę z miejscowości niedaleko Puław i wprawdzie o stacji CNG to nie słyszałem ale nie zdziwił bym się, że na terenie azotów i innych firm jest nie jedna sprężarka - nie udało mi się do tej pory uzyskać takiej informacji. A w Puławach wiem, że są sprężarki do przesyłu gazu i rozbudowana infrastruktura gazowa.....
Jeśli będzie tam taki autobus do testów to podjade i pośledze temat gdzie sie tankuje...
Bartek_Mielec pisze:W Puławach testowany był przecież Tedom Kronos, więc jakoś go tankować musieli.
tomig pisze:To już wszytko wiadomo.....Autobus w Puławach był testowany przez MZK i PKS - PKS dlatego że robił kurs do Lublina i się tam tankował - a już myślałem że będzie gdzie się dotankować - ale trwają rozmowy że to na temat budowy stacji CNG - zobaczymy co z tego wyjdzie
http://www.tygpowisla.pulawy.pl/index.p ... &Itemid=27
Ostatnio zmieniony pt lip 10, 2009 16:21 przez administrator, łącznie zmieniany 3 razy.
Karol Wieczorek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pojazdy komunikacji miejskiej i autobusy”