Relacje z eksploatacji własnych pojazdów.

Miejsce, gdzie piszemy własne przemyślenia, ciekawostki, pomysły, prośby, użyteczne linki, itd.
administrator
Administrator

Relacje z eksploatacji własnych pojazdów.

Post autor: administrator »

Mając na uwadze fakt, że podstawą naszego forum są głównie relacje i spostrzeżenia użytkowników pojazdów i miłośników CNG postanowiłem, że zostaną wprowadzone pewne unormowania w zapisanych relacjach. W związku z tym każdy nagłówek szczegółowej relacji będzie składać się z marki oraz modelu pojazdu. W treści zaś mile widziany byłby dokładny i żetelny opis.

Mam nadzieję, że poprzecie próbą wprowadzenia tego systemu. Jeśli macie jakiekolwiek uwagi, sugestie bądź własne pomysły będę wdzięczny za podzielenie się nimi w tym temacie.

Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam wszystkich właścicieli pojazdów CNG :)
Karol Wieczorek
Gdynianin1

Post autor: Gdynianin1 »

Fiat seicento 2001r. van silnik 1,1 po montażu instalacji CNG ok. 1,5 roku temu.
Aktualny przebieg 111000 km
Spalanie 5m gazu i 1,5 l benzyny na 100km przeważnie w mieście
Przy temp <10C wymaga dłuższej jazdy na benzynie, gdyż przełancza sie na gaz i nie chce wchodzic na obroty (dusi się) trzeba przejechać jakieś 5km i wtedy jest OK. Dotyczy to tylko okresu zimy.
Mam zamontowane dwie butle 10m. po zatankowaniu do pełna tankuje gazem po przejechaniu ok. 430 km rezerwa albo zdąży sie zapalić albo nie.
miesęcznie przejeżdżam ok. 1700km paliwo tankuje co dwa miesiące.
Mądrej głowie dość po słowie
BIGMARIO
CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.

Post autor: BIGMARIO »

Witam. Jak na razie swą Zafirką w ciągu m/c zrobiłem 1050 km za kwotę 270 zł , jak wyliczył motostart śr. wyszła 10,60 m3 na 100km. Mam nadzieję że jak od przyszłego m/c będę jeździł już jako kurier to może będę mógł się pochwalić lepszymi wynikami. Pozdrawiam , szerokiej drogi życzę :cool:
Ostatnio zmieniony czw wrz 22, 2011 16:32 przez BIGMARIO, łącznie zmieniany 1 raz.
MARIO72
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusje i wiadomości ogólne”