Fabrycznie nowe samochody na CNG
Skoda Octavia 1,6 MPI/75 kW Mint na służbie PGNiG
dokładnie jest to Skoda Octavia 1,6 MPI/75 kW w limitowanej wersji Mint. W "mojej" Octavii zainstalowane są 2 butle 55 L. Do chwili obecnej przejechałem wyłącznie na gazie około 220 km, przy około 160 zgasła jedna z czterech diod kontrolki stanu gazu. Myślę, że zasięg wyniesie 400-500 km. Osłonięcie butli wykładziną jest faktycznie mało estetyczne, pierwsze wrażenie - kogo tam zawinęli w dywan? Znacznie lepiej bateria prezentuje się bez przykrycia. Koła na aluminiowych obręczach 15" + komplet opon zimowych na felgach stalowych + dywaniki i inne pierdołki. Auto jest bardzo dobrze wyposażone i jeździ się komfortowo. Należy jednak inaczej programować manewry, zmiany pasa, wyprzedzanie, bo przy dużej masie i spadku mocy nie ma mowy o dynamicznej jeździe. Nadmieniam, że podróżuję w pojedynkę i nie testowałem auta "zatowarowanego". Jazdę uprzyjemnia zestaw caraudio (niestety odtwarzacz CD nie obsługuje MP3), generujący nawet niezłą jakość. Reasumując autko sprawia się bardzo dobrze. Po przejechaniu 800-1200 nastąpi przegląd instalacji CNG w Carsed.
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
tomadh, dziękujemy za relację z pierwszej ręki i czekamy na więcej
Może zrobiłbyś kilka zdjęć tej instalacji i gdzieś je udostępnił, np. na www.wrzuta.pl
Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi !
BTW, może wiesz coś więcej o planach nowych stacji CNG ?
Może zrobiłbyś kilka zdjęć tej instalacji i gdzieś je udostępnił, np. na www.wrzuta.pl
OK! Myślę, że nie będzie to moje ostatnie zdanie ;-)
-
administrator
- Administrator
Jak chcesz, fotki mozesz przyslac na maila forum i opublikuje je w naszej galeriitigercng pisze:tomadh, dziękujemy za relację z pierwszej ręki i czekamy na więcej![]()
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Karol Wieczorek
Witam ponownie.
Mój optymizm, co do przebiegu 400-500 km, niestety okazał się przedwczesny. Wypaliłem około 25m3 gazu przejeżdżając dystans 318 km (w cyklu mieszany). Uważam jednak ten wynik za zadowalający, gdyż przy zbiorniku na etylinę 55 l, bez problemu mogę dojechać do praktycznie "każdej" stacji CNG. Adminowi przesłałem kilka zdjęć instalacji w celu opublikowania, CDN.
Mój optymizm, co do przebiegu 400-500 km, niestety okazał się przedwczesny. Wypaliłem około 25m3 gazu przejeżdżając dystans 318 km (w cyklu mieszany). Uważam jednak ten wynik za zadowalający, gdyż przy zbiorniku na etylinę 55 l, bez problemu mogę dojechać do praktycznie "każdej" stacji CNG. Adminowi przesłałem kilka zdjęć instalacji w celu opublikowania, CDN.
Ups, cały się zaczerwieniłemvipermat pisze:Czyli trzeba przyznać że ta oktawia to nic specjalnego. Spalanie nie mniejsze od Zafiry czy Multipli a zupełnie inny samochodów i konfort
Pozatym wydaje mi się że masz zbiornik na bezołowiową a nie etylinę( czy się mylę , i tankujesz jak maluch ?)
Pozdrawiam
oczywiście - bezołowiowa
-
administrator
- Administrator
Re: Skoda Octavia 1,6 MPI/75 kW Mint na służbie PGNiG
Dzisiaj wróciłem z wyjazdu i niestety na mojej skrzynce nic nie znalazłem. Jeśli możesz wyślij jeszcze raz na podanego wyżej przeze mnie maila.tomadh pisze:Witam ponownie.
Karol Wieczorek
Re: Skoda Octavia 1,6 MPI/75 kW Mint na służbie PGNiG
Zrobioneadministrator pisze:Dzisiaj wróciłem z wyjazdu i niestety na mojej skrzynce nic nie znalazłem. Jeśli możesz wyślij jeszcze raz na podanego wyżej przeze mnie maila.tomadh pisze:Witam ponownie.
-
administrator
- Administrator
Dzięki za fotki. Właśnie je obrobiłem i wstawiłem do naszej galerii (więcej zdjęć po kliknięciu na poniższy napis):

Więcej zdjęć Skody Octavii II konwersja CNG >>tutaj<<

Więcej zdjęć Skody Octavii II konwersja CNG >>tutaj<<
Ostatnio zmieniony pt sie 28, 2009 23:16 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Karol Wieczorek