Przerywanie i brak mocy na niższych obrotach - Landi MED
Przerywanie i brak mocy na niższych obrotach - Landi MED
Witam.
Posiadam w moim Mercedesie W140 instalacje CNG firmy Landi. Posiada on takie wtryskiwacze i taki reduktor.
Problem jest taki, że na niskich obrotach i przy obciążonym silniku samochód strasznie muli i "kaszle", powyżej 2500 obr/min jest już ok. Jak daję gazu na wolnych obrotach, dźwięk jest podobny do tego jak by nie działal jeden cylinder. Wymieniłem świece, sprawdziłęm wtryskiwacze odłączając je kolejno ale wygląda na to że wszystkie działają. Czyściłem je już wstrzykując troche denaturatu w przewody ale niewiele to pomogło.
W czym więc problem? Brudne wtryskiwacze? Brudny filtr (w ogóle to nie wiem gdzie on jest, zintegrowany z reduktorem?). Dalej zapłon?
Na benzynie jest wszystko ok.
Posiadam w moim Mercedesie W140 instalacje CNG firmy Landi. Posiada on takie wtryskiwacze i taki reduktor.
Problem jest taki, że na niskich obrotach i przy obciążonym silniku samochód strasznie muli i "kaszle", powyżej 2500 obr/min jest już ok. Jak daję gazu na wolnych obrotach, dźwięk jest podobny do tego jak by nie działal jeden cylinder. Wymieniłem świece, sprawdziłęm wtryskiwacze odłączając je kolejno ale wygląda na to że wszystkie działają. Czyściłem je już wstrzykując troche denaturatu w przewody ale niewiele to pomogło.
W czym więc problem? Brudne wtryskiwacze? Brudny filtr (w ogóle to nie wiem gdzie on jest, zintegrowany z reduktorem?). Dalej zapłon?
Na benzynie jest wszystko ok.
Wieszczu, to ja bym zaczął od sprawdzenia wtryskiwaczy bo to mniejszy ewentualny koszt i szybciej się da to zrobić, a tak apropo to gdzie tak "szybko" pracują.????
Tak sobie myślę co mozna dwa dni obserwowac odnośnie reduktora..., albo trzyma ciśnienie albo nie albo ma uszkodzona membrane(przepuszcza gas) albo nie.., wystarczy się podłaczyć lapkiem, sprawdzic podłączenia i ewentualnie czy nie przepuszcza gazu podciśnieniem a juz w ostateczności próba drogowa i wszystko wiadomo...
Tak sobie myślę co mozna dwa dni obserwowac odnośnie reduktora..., albo trzyma ciśnienie albo nie albo ma uszkodzona membrane(przepuszcza gas) albo nie.., wystarczy się podłaczyć lapkiem, sprawdzic podłączenia i ewentualnie czy nie przepuszcza gazu podciśnieniem a juz w ostateczności próba drogowa i wszystko wiadomo...
Ostatnio zmieniony śr lis 28, 2012 18:23 przez firas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Wieszczu
- CNG car: Ford Focus C-Max "Fun" 2.0 CNG 2006 r.
Zawaleni są robotą dlatego to dwa dni trwało, bo tyle auta
raczej nie oglądali. Jeśli dobrze rozumiem, to sprawdzano
wtryskiwacze jeden po drugim no i został ten nieszczęsny
reduktor, którego póki co nigdzie nie mogą znaleźć
i trzeba będzie czekać pewnie z miesiąc.
Swoją drogą czy ktoś z tu obecnych ma jakiś kontakt
zawodowy/inny z firmą/przedstawicielem BRC
(w tym Focusie mam ich instalację), może bezpośrednim
kanałem uda się coś przyspieszyć ugrać.
Dzięki firas
raczej nie oglądali. Jeśli dobrze rozumiem, to sprawdzano
wtryskiwacze jeden po drugim no i został ten nieszczęsny
reduktor, którego póki co nigdzie nie mogą znaleźć
i trzeba będzie czekać pewnie z miesiąc.
Swoją drogą czy ktoś z tu obecnych ma jakiś kontakt
zawodowy/inny z firmą/przedstawicielem BRC
(w tym Focusie mam ich instalację), może bezpośrednim
kanałem uda się coś przyspieszyć ugrać.
Dzięki firas