Które z niżej wymienionych marek wybralibyście na taksówkę uwzględniając specyfikę tego zawodu,obszernośc wnętrza,wygodę ,zawieszenie a także niezawodność ?????
Moje kandydatury to :
Opel Zafira A/B-jeździ parę sztuk ZA po W-wie, są też te w kolorze budyń
VW Turan-nie widziałem ani jednej na taxi w W-wie
Fiat Multipla po liftingu-ich pojawia się coraz więcej z tym że tych starszych przedliftingowych brzydali. Nowsze widziałem 2 szt. w kolorze białym i zastanawiam się czy nie są to włoskie taksówki.
Ogólnie z moich obserwacji wynika że nieśmiało coraz więcej pojawia się aut cng na taxi i przewozie osób w W-wie.
Cng jako miejskie taxi....
-
administrator
- Administrator
Jeździ też kilka Touranów EcoFuel na taxi, jeden z kierowców pojawia się regualnie na naszych spotkaniach 

Touranów na CNG jest mniej, bo są one droższe od Zafiry i Multipli. Tak jak już wspomniałeś, większość Zafir to ściągnięte taxi 'budynie' z Niemiec.
Ja bym tutaj dorzucił jeszcze VW Caddy. Jest tańszy od Tourana. Jak ostatnio byłem w Paryżu to masę Caddilaców kręciło się tam na TAXI
Jest też kwestia, czy zależy Ci na przewożeniu max. 5 osób czy więcej.
Za Zafirą przemawia fakt, że montowana jest w niej jednostka wyprodukowana w największej ilości spośród fabrycznych silników CNG w Europie. Jak słusznie kiedyś tigercng zauważył, montowana jest od wielu lat w Combo, Astrze, Zafirze A i B. Nie powinno więc być problemów z częściami i mechanicy mają częściej z nią do czynienia. Pozostaje tylko kwestia mocy, ale te 96 KM chyba starczą na taxi do miasta
Touranów na CNG jest mniej, bo są one droższe od Zafiry i Multipli. Tak jak już wspomniałeś, większość Zafir to ściągnięte taxi 'budynie' z Niemiec.
Ja bym tutaj dorzucił jeszcze VW Caddy. Jest tańszy od Tourana. Jak ostatnio byłem w Paryżu to masę Caddilaców kręciło się tam na TAXI
Jest też kwestia, czy zależy Ci na przewożeniu max. 5 osób czy więcej.
Za Zafirą przemawia fakt, że montowana jest w niej jednostka wyprodukowana w największej ilości spośród fabrycznych silników CNG w Europie. Jak słusznie kiedyś tigercng zauważył, montowana jest od wielu lat w Combo, Astrze, Zafirze A i B. Nie powinno więc być problemów z częściami i mechanicy mają częściej z nią do czynienia. Pozostaje tylko kwestia mocy, ale te 96 KM chyba starczą na taxi do miasta
Karol Wieczorek