vw touran 2007r 2.0(bsx) CNG
vw touran 2007r 2.0(bsx) CNG
Witam
Ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat filtru gazu cng w vw touranie, a moim zdaniem taki powinien się w nim znajdować, więc pisze nowy temat związany z moim problemem. Mój touran przeszedł pełny serwis oprócz instalacji gazowej cng która wg. serwisów vw nie jest fabryczną i rozkładają ręce na jaki kolwiek temat z tą instalacją związany, więc zwracam się o pomoc do forumowiczów czy jest taki filtr cng w vw touranie z pseudo fabryczną instalacją CNG, gdzie się znajduje, gdzie można kupić nowy. Za wszelkie informacje z tym tematem związane z gory dziękuje i mam nadzieję, że w przyszłości poslużą jako cenne iformacje dla innych użytkowników vw z takimi instalacjami CNG
Ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat filtru gazu cng w vw touranie, a moim zdaniem taki powinien się w nim znajdować, więc pisze nowy temat związany z moim problemem. Mój touran przeszedł pełny serwis oprócz instalacji gazowej cng która wg. serwisów vw nie jest fabryczną i rozkładają ręce na jaki kolwiek temat z tą instalacją związany, więc zwracam się o pomoc do forumowiczów czy jest taki filtr cng w vw touranie z pseudo fabryczną instalacją CNG, gdzie się znajduje, gdzie można kupić nowy. Za wszelkie informacje z tym tematem związane z gory dziękuje i mam nadzieję, że w przyszłości poslużą jako cenne iformacje dla innych użytkowników vw z takimi instalacjami CNG
Jacek
-
starrs
- CNG car: Fiat Multipla BluPower 1.6 16v
Może być fabryczna jeśli zamiast sterownika masz to rozwiązane jak w mojej multipli podpięte pod komputer od benzyny mimo iż to jest blupower i też w fiacie mi powiedzieli że to nie jest fabryczna instalacja, a znajduje się na sterowniku fiata. Wiec ocb ? co do filtra to podepnę się pod temat bo szukam filtra w multi.
Powodzenia w poszukiwaniach
Powodzenia w poszukiwaniach
-
energy
- CNG car: VW TOURAN 2.0 ECOFUEL CNG
Filtr w Touranie znajduje sie w reduktorze ciśnienia, na wejściu wysokiego ciśnienia gazu ze zbiornika gazu ziemnego.
Ostatnio zmieniony pn lut 28, 2011 18:41 przez energy, łącznie zmieniany 1 raz.
W reduktorze ciśnienia czyli inaczej mówiąć w parowniku? wiesz może czy w vw caddy były montowane te same instalacje cng co w touranach była by w tedy możliwość dokupienia takiego filtra w serwisie vw.
A propo mojego tourana moczenie wtrysków nie dało efektu za to po tym zabiegu przestał się wyświetlać błąd p3367 a czaczął P3386
A propo mojego tourana moczenie wtrysków nie dało efektu za to po tym zabiegu przestał się wyświetlać błąd p3367 a czaczął P3386
Jacek
-
energy
- CNG car: VW TOURAN 2.0 ECOFUEL CNG
Reduktor ciśnienia jest taki sam ponieważ ta jednostka napędowa BSX była montowana w Touranie i Caddym.
Po wyczyszczeniu wtrysków skasuj wszystkie błędy, może to pomoże?
Ja bym szukał w tym co zrobiłeś w trakcie wymiany, jeżeli przed było dobrze a po wywala błędy.
przeczyść dodatkowo czujnik listwy rozdzielacza gazu, skasuj błędy i powinno być ok.
Po wyczyszczeniu wtrysków skasuj wszystkie błędy, może to pomoże?
Ja bym szukał w tym co zrobiłeś w trakcie wymiany, jeżeli przed było dobrze a po wywala błędy.
przeczyść dodatkowo czujnik listwy rozdzielacza gazu, skasuj błędy i powinno być ok.
Ostatnio zmieniony wt mar 01, 2011 14:14 przez energy, łącznie zmieniany 1 raz.