Montaż instalacji CNG a dofinansowanie

Problemy techniczne i pytania związane z eksploatacją samochodów
adrian007

Montaż instalacji CNG a dofinansowanie

Post autor: adrian007 »

Witam!

Po stracie swojego ostatniego samochodu planuję montaż instalacji CNG w następnym.

Wiem, że Pomorska Spółka Gazownicza, po zawarciu odpowiedniej umowy - refinansuje część kosztów.

I tutaj mam pytanie: czy podobną umowę można zawrzeć z Mazowiecką Spółką Gazowniczą?

Mam nadzieję, że ktoś może ma orientację w tej materii.

Pozdrawiam!
Volvo V70 2.5 CNG // Ex - Volvo 460 1.8 CNG
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Adrian, miło Ciebie znowu zobaczyć na forum :)
Promocja w POSD trwała do końca 2007 roku. Nic nie wiem o jej przedłużeniu. Skąd masz takie informacje ?

Nie licz na cokolwiek od Mazowieckiego OSD. Wystarczy popatrzeć na "dłuuugą" listę stacji CNG na terenie MOSD, aby wyrobić sobie opinię o "operatywności" tutejszej dyrekcji i pracowników zajmujących się CNG.

Pamiętam, że planowałeś całkiem słusznie zakup Bi-Fuel'a, a teraz piszesz coś o montażu. Co się zmieniło ?

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn mar 03, 2008 22:50 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Też jestem zainteresowany tym tematem, nawet wysłalem....

Post autor: bartekk »

....oficjalne zapytanie na pismie, czekam na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby, jak dostane odpowiedz to napisze na forum.

Zafire już znalazłem:)

Pozdrawiam
Bartek
adrian007

Post autor: adrian007 »

Witam Tigercng!

Co do zakupu auta rozważam różne opcje. Zarówno Bi-Fuela jak i normalnego do przeróbki.

Stąd też chęć poznania wszystkich opcji.

A co do promocji - wyczytałem kiedyś o tym na stronie infogazu.

Bartek - jak długo już czekasz na opdowiedź?

Pozdro!
Volvo V70 2.5 CNG // Ex - Volvo 460 1.8 CNG
Awatar użytkownika
bartekk
CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
Kontakt:

Na odpowiedz czekam już około 3 tygodni:(

Post autor: bartekk »

Na odpowiedz czekam już około 3 tygodni:(
Niestety zero odpowiedzi, ale nadal czekam.

Pozdrawiam
Bartek
sp9fiw

dofinansowanie CNG

Post autor: sp9fiw »

Karpacka Spólka gazownicza dawała do 2007 roko 1000 zł za zakupione autu na cng nowe lub stare , oczywiscie skorzystałem, Posiadam VW POLO 1,4
VERONA
CNG car: Zafira CNG 2006r.

PROMOCJA PGNiG"GAZ ZIEMNY DO TWOJEGO SAMOCHODU"

Post autor: VERONA »

AKCJA PROMOCYJNA PGNiG GAZOWNIA GDAŃSK "GAZ ZIEMNY DO TWOJEGO SAMOCHODU" OKRĘG OBJĘTY REGULAMINEM TRÓJMIASTO,ELBLĄG,SŁUPSK,GRUDZIĄDZ. OFICJALNY START AKCJI 19 MAJA 2008 do 31.XII.2008.SZCZEGÓŁY W DZIALE DOTACJE CNG na poniższej stronie.OFICJALNY PARTNER PROMOCJI FIRMA VERONA GDAŃSK. www.cng24.com
Wszystkie materiały udostępniłem dla Tigercng do wykorzystania na forum
Sławomir Szymański
0-507 105 930
administrator
Administrator

Re: PROMOCJA PGNiG"GAZ ZIEMNY DO TWOJEGO SAMOCHODU"

Post autor: administrator »

VERONA pisze:AKCJA PROMOCYJNA PGNiG GAZOWNIA GDAŃSK "GAZ ZIEMNY DO TWOJEGO SAMOCHODU" OKRĘG OBJĘTY REGULAMINEM TRÓJMIASTO,ELBLĄG,SŁUPSK,GRUDZIĄDZ. OFICJALNY START AKCJI 19 MAJA 2008 do 31.XII.2008.SZCZEGÓŁY W DZIALE DOTACJE CNG na poniższej stronie.OFICJALNY PARTNER PROMOCJI FIRMA VERONA GDAŃSK. www.cng24.com
Wszystkie materiały udostępniłem dla Tigercng do wykorzystania na forum
No to fajnie, że ktos jest na forum zaangażowany w ten projekt. Mam nadzieję, że został już nagłośniony odpowiednio temat w różnych mediach, a przede wszystkim na forach internetowych.
Karol Wieczorek
VERONA

AKCJA PROMOCYJNA PGNiG GAZOWNIA GDAŃSK

Otrzymałem informację że na naszej stronie www.cng24.com osoby korzystające z Explorera nie mogą ściągnąć cennika i regulaminów.Firefox nie ma problemu.Jeżeli ktoś sobie życzy żeby przesłać pliki na maila proszę o podanie adresu na veronagdansk@gmail.com
OSOBY LUB FIRMY KTÓRE CHCĄ SKORZYSTAĆ Z POWYŻSZEJ PROMOCJI PROSZĘ W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI O KONTAKT Z GAZOWNIĄ GDAŃSK TEL. 0-58 323 03 51 W CELU WYPEŁNIENIA KARTY UCZESTNIKA PROMOCJI.MY RÓWNIEŻ UDZIELAMY INFORMACJI MERYTORYCZNYCH POD NUMEREM 0-501 501 105 LUB MAIL VERONAGDANSK@GMAIL.COM
Sławomir Szymański
0-507 105 930
funis

Post autor: funis »

a jak to wygląda dzisiaj? minęło już ponad 4 lata od ostatniego postu w tym temacie...
zastanawiam się nad zamontowaniem takiej instalacji i nie ukrywam, że takie dofinansowanie bardzo by mi się przydało.
Czy w 2012 roku istnieje chociaż cień szansy na dofinansowanie?

Pozdrawiam :)
VERONA

Witam.Już dawno zapomnieliśmy o istnieniu tematu.Tamta akcja promocyjna już się nie powtórzyła.PGNiG ma wyższe cele niż ekologia i promowanie CNG, tak pokazuje rzeczywistość i anty ekologiczne działania.Jeżeli chodzi o instalację to chciałbym Tobie zasugerować przemyślenie tematu pod kątem zakupu auta fabrycznego na CNG niż borykać się z patentami konwersji.Masz w Warszawie wielu kolegów którzy takie auta posiadają i zarazem mogą podzielić się wyjątkowo wykwalifikowaną wiedzą w tym temacie.Jesteś w bardzo komfortowej sytuacji mając stację CNG pod ręką.Pozdrawiam Sławek
Sławomir Szymański
0-507 105 930
AdamBialas
CNG car: Fiat Multipla BiPower 1,6

Post autor: AdamBialas »

Święte słowa , Sławku , szczególnie to o stacji :)
VERONA

Witaj Adam.Z wielką porażką obserwuję dramat Olsztyna i Bydgoszczy i doskonale rozumiem co miałeś na myśli odnośnie stacji.Zastanawiam się sam czy moje działania od 7 lat w tematach CNG nie są latami utopijnymi.Żeby nie działania Bartka,Karola,Gerarda,Andrzeja,Mateusza i innych zaangażowanych to bym chyba został tylko obserwatorem.A tak chce mi się jeszcze działać ,mimo podziwów wielu znajomych sugerujących walkę z wiatrakami.Zarazem kto co zrobi jak nie my.Jedni uprawiają sporty,drudzy politykę, trzeci pierdzą w stołek mając wyw.....ne na wszystko ,jeżdżą nadal "ekologicznymi" śmierdzielami ON PB trującymi atmosferę a inni segregują śmieci w imię pseudo ekologi.Życzę optymizmu i rozsądnych decydentów, dzięki którym znowu będzie można tankować ekologiczne paliwo do samochodów w Olsztynie.
Sławomir Szymański
0-507 105 930
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy w użytkowaniu CNG”