Montaż instalacji CNG a dofinansowanie
Montaż instalacji CNG a dofinansowanie
Witam!
Po stracie swojego ostatniego samochodu planuję montaż instalacji CNG w następnym.
Wiem, że Pomorska Spółka Gazownicza, po zawarciu odpowiedniej umowy - refinansuje część kosztów.
I tutaj mam pytanie: czy podobną umowę można zawrzeć z Mazowiecką Spółką Gazowniczą?
Mam nadzieję, że ktoś może ma orientację w tej materii.
Pozdrawiam!
Po stracie swojego ostatniego samochodu planuję montaż instalacji CNG w następnym.
Wiem, że Pomorska Spółka Gazownicza, po zawarciu odpowiedniej umowy - refinansuje część kosztów.
I tutaj mam pytanie: czy podobną umowę można zawrzeć z Mazowiecką Spółką Gazowniczą?
Mam nadzieję, że ktoś może ma orientację w tej materii.
Pozdrawiam!
Volvo V70 2.5 CNG // Ex - Volvo 460 1.8 CNG
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Adrian, miło Ciebie znowu zobaczyć na forum 
Promocja w POSD trwała do końca 2007 roku. Nic nie wiem o jej przedłużeniu. Skąd masz takie informacje ?
Nie licz na cokolwiek od Mazowieckiego OSD. Wystarczy popatrzeć na "dłuuugą" listę stacji CNG na terenie MOSD, aby wyrobić sobie opinię o "operatywności" tutejszej dyrekcji i pracowników zajmujących się CNG.
Pamiętam, że planowałeś całkiem słusznie zakup Bi-Fuel'a, a teraz piszesz coś o montażu. Co się zmieniło ?
Pozdrawiam
Promocja w POSD trwała do końca 2007 roku. Nic nie wiem o jej przedłużeniu. Skąd masz takie informacje ?
Nie licz na cokolwiek od Mazowieckiego OSD. Wystarczy popatrzeć na "dłuuugą" listę stacji CNG na terenie MOSD, aby wyrobić sobie opinię o "operatywności" tutejszej dyrekcji i pracowników zajmujących się CNG.
Pamiętam, że planowałeś całkiem słusznie zakup Bi-Fuel'a, a teraz piszesz coś o montażu. Co się zmieniło ?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn mar 03, 2008 22:50 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
- bartekk
- CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
- Kontakt:
Też jestem zainteresowany tym tematem, nawet wysłalem....
....oficjalne zapytanie na pismie, czekam na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby, jak dostane odpowiedz to napisze na forum.
Zafire już znalazłem:)
Pozdrawiam
Bartek
Zafire już znalazłem:)
Pozdrawiam
Bartek
Witam Tigercng!
Co do zakupu auta rozważam różne opcje. Zarówno Bi-Fuela jak i normalnego do przeróbki.
Stąd też chęć poznania wszystkich opcji.
A co do promocji - wyczytałem kiedyś o tym na stronie infogazu.
Bartek - jak długo już czekasz na opdowiedź?
Pozdro!
Co do zakupu auta rozważam różne opcje. Zarówno Bi-Fuela jak i normalnego do przeróbki.
Stąd też chęć poznania wszystkich opcji.
A co do promocji - wyczytałem kiedyś o tym na stronie infogazu.
Bartek - jak długo już czekasz na opdowiedź?
Pozdro!
Volvo V70 2.5 CNG // Ex - Volvo 460 1.8 CNG
- bartekk
- CNG car: Lancia Ypsilon EcoChic Natural
- Kontakt:
Na odpowiedz czekam już około 3 tygodni:(
Na odpowiedz czekam już około 3 tygodni:(
Niestety zero odpowiedzi, ale nadal czekam.
Pozdrawiam
Bartek
Niestety zero odpowiedzi, ale nadal czekam.
Pozdrawiam
Bartek
dofinansowanie CNG
Karpacka Spólka gazownicza dawała do 2007 roko 1000 zł za zakupione autu na cng nowe lub stare , oczywiscie skorzystałem, Posiadam VW POLO 1,4
-
VERONA
- CNG car: Zafira CNG 2006r.
PROMOCJA PGNiG"GAZ ZIEMNY DO TWOJEGO SAMOCHODU"
AKCJA PROMOCYJNA PGNiG GAZOWNIA GDAŃSK "GAZ ZIEMNY DO TWOJEGO SAMOCHODU" OKRĘG OBJĘTY REGULAMINEM TRÓJMIASTO,ELBLĄG,SŁUPSK,GRUDZIĄDZ. OFICJALNY START AKCJI 19 MAJA 2008 do 31.XII.2008.SZCZEGÓŁY W DZIALE DOTACJE CNG na poniższej stronie.OFICJALNY PARTNER PROMOCJI FIRMA VERONA GDAŃSK. www.cng24.com
Wszystkie materiały udostępniłem dla Tigercng do wykorzystania na forum
Sławomir Szymański
0-507 105 930
0-507 105 930
-
administrator
- Administrator
Re: PROMOCJA PGNiG"GAZ ZIEMNY DO TWOJEGO SAMOCHODU"
No to fajnie, że ktos jest na forum zaangażowany w ten projekt. Mam nadzieję, że został już nagłośniony odpowiednio temat w różnych mediach, a przede wszystkim na forach internetowych.VERONA pisze:AKCJA PROMOCYJNA PGNiG GAZOWNIA GDAŃSK "GAZ ZIEMNY DO TWOJEGO SAMOCHODU" OKRĘG OBJĘTY REGULAMINEM TRÓJMIASTO,ELBLĄG,SŁUPSK,GRUDZIĄDZ. OFICJALNY START AKCJI 19 MAJA 2008 do 31.XII.2008.SZCZEGÓŁY W DZIALE DOTACJE CNG na poniższej stronie.OFICJALNY PARTNER PROMOCJI FIRMA VERONA GDAŃSK. www.cng24.com
Karol Wieczorek
-
VERONA
AKCJA PROMOCYJNA PGNiG GAZOWNIA GDAŃSK
Otrzymałem informację że na naszej stronie www.cng24.com osoby korzystające z Explorera nie mogą ściągnąć cennika i regulaminów.Firefox nie ma problemu.Jeżeli ktoś sobie życzy żeby przesłać pliki na maila proszę o podanie adresu na veronagdansk@gmail.com
OSOBY LUB FIRMY KTÓRE CHCĄ SKORZYSTAĆ Z POWYŻSZEJ PROMOCJI PROSZĘ W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI O KONTAKT Z GAZOWNIĄ GDAŃSK TEL. 0-58 323 03 51 W CELU WYPEŁNIENIA KARTY UCZESTNIKA PROMOCJI.MY RÓWNIEŻ UDZIELAMY INFORMACJI MERYTORYCZNYCH POD NUMEREM 0-501 501 105 LUB MAIL VERONAGDANSK@GMAIL.COM
OSOBY LUB FIRMY KTÓRE CHCĄ SKORZYSTAĆ Z POWYŻSZEJ PROMOCJI PROSZĘ W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI O KONTAKT Z GAZOWNIĄ GDAŃSK TEL. 0-58 323 03 51 W CELU WYPEŁNIENIA KARTY UCZESTNIKA PROMOCJI.MY RÓWNIEŻ UDZIELAMY INFORMACJI MERYTORYCZNYCH POD NUMEREM 0-501 501 105 LUB MAIL VERONAGDANSK@GMAIL.COM
Sławomir Szymański
0-507 105 930
0-507 105 930
-
VERONA
Witam.Już dawno zapomnieliśmy o istnieniu tematu.Tamta akcja promocyjna już się nie powtórzyła.PGNiG ma wyższe cele niż ekologia i promowanie CNG, tak pokazuje rzeczywistość i anty ekologiczne działania.Jeżeli chodzi o instalację to chciałbym Tobie zasugerować przemyślenie tematu pod kątem zakupu auta fabrycznego na CNG niż borykać się z patentami konwersji.Masz w Warszawie wielu kolegów którzy takie auta posiadają i zarazem mogą podzielić się wyjątkowo wykwalifikowaną wiedzą w tym temacie.Jesteś w bardzo komfortowej sytuacji mając stację CNG pod ręką.Pozdrawiam Sławek
Sławomir Szymański
0-507 105 930
0-507 105 930
-
AdamBialas
- CNG car: Fiat Multipla BiPower 1,6
-
VERONA
Witaj Adam.Z wielką porażką obserwuję dramat Olsztyna i Bydgoszczy i doskonale rozumiem co miałeś na myśli odnośnie stacji.Zastanawiam się sam czy moje działania od 7 lat w tematach CNG nie są latami utopijnymi.Żeby nie działania Bartka,Karola,Gerarda,Andrzeja,Mateusza i innych zaangażowanych to bym chyba został tylko obserwatorem.A tak chce mi się jeszcze działać ,mimo podziwów wielu znajomych sugerujących walkę z wiatrakami.Zarazem kto co zrobi jak nie my.Jedni uprawiają sporty,drudzy politykę, trzeci pierdzą w stołek mając wyw.....ne na wszystko ,jeżdżą nadal "ekologicznymi" śmierdzielami ON PB trującymi atmosferę a inni segregują śmieci w imię pseudo ekologi.Życzę optymizmu i rozsądnych decydentów, dzięki którym znowu będzie można tankować ekologiczne paliwo do samochodów w Olsztynie.
Sławomir Szymański
0-507 105 930
0-507 105 930