Przydomowa stacja tankowania CNG i Urząd Skarbowy

Doświadczenia z eksploatacji przydomowych stacji CNG.
zapalka
CNG car: Multipla BiPower 1.6 2002r.

Przydomowa stacja tankowania CNG i Urząd Skarbowy

Post autor: zapalka »

Orientuje sie ktos moze jak Urzędy Skarbowe zapatruja się na przyfirmowe stacje tankowania CNG? Zapewne jest to dla nich nie do pojecia, ale moze ktos ma jakies doswiadczenie?

Kwestie "dziwne"
1. Przeciez normalnie na fakturze musi byc nr rejestracyjny pojazdu, a na fvat z gazowni tego nie ma
2. Jak rozgraniczyc ile paliwa poszlo na ogrzewanie biur a ile do tankowania aut? Czyzby trzeba miec osobne przylacze gazowe?

Oczywiscie najlepiej napisac pismo do swojego US, ale pomyslalem ze najpierw zapytam na forum - moze ktos ma jakies doswiadczenia? Moze na CNG.AUTO jest jakis artykul w tym temacie?
kaeste85
CNG car: 4*Fiat Ducato, Iveco, Touran

Post autor: kaeste85 »

witam,
ja mam u siebie przy zakładzie od prawie roku stację tankowania na cng. Na cele opałowe i pozostałe mam oddzielny gazomierz , natomiast na cele tankowania pojazdów oddzielny. Postanowiłem tak zrobić w razie czego jakby ktoś się przyczepił oraz z oszczędności, gdyż zamawiając na jedną taryfę gaz muszę opłacać zamówioną ilośc m3 na h . A tak mam taryfę W-4 gdzie za gaz płacę 1.80 brutto - oczywiście mieszczę się do 10m3 gazu.
Jak masz zamiar kupić sprężarkę mogę polecić dobrą firmę, sprawdzoną mam od nich dwie sprężarki i z tego co wiem na chwilę obecną są najlepsze w porównaniu z tym co jest dostępne na rynku.
pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przydomowe stacje CNG”