TRASA | Śląsk - Niemcy - Świnoujście

Lista z linkami źródłowymi do wykazów stacji CNG w Europie. Doświadczenia i relacje z tankowania pojazdów poza granicami kraju.
sasiadt
CNG car: Opel Zafira, 1,6

TRASA | Śląsk - Niemcy - Świnoujście

Post autor: sasiadt »

Witam.
Proszę o propozycje i praktyczne porady trasy(punktów tankowania) nad Nasze morze.
Myślałem o takich punktach:

Nocna trasa (więcej postojów)
Śląsk <-> Wrocław (200 km)
Wrocław <-> Cottbus/Chociebuż (219 km) lub Wrocław <-> Lubben/Spreewald (278 km)
Cottbus/Chociebuż <-> Angermunde (213 km) lub Lubben/Spreewald <-> Angermunde (169 km)
wypalić gaz i reszta na benzynie

Trasa dzienna (weekend):
Śląsk <-> Wrocław (200 km)
Wrocław <-> Finowfurt (394 km) stacja blisko autostrady
wypalić gaz i reszta na benzynie

Opiszę jak wyglądało w praktyce:
Śląsk -> Wrocław (bez problemu, lecz męczący jest ten wjazd do centrum: dodatkowy czas)
Wrocław -> Lubben/Spreewald bez problemu, obsługa bardzo miła
Lubben/Spreewald -> Angermunde bez problemu, co ciekawostka 30% tego gazu jest z produkowana z bioodpadów NIEMCY POTRAFIĄ :) (z tego co zrozumiałem z reklamy), tani gaz (poniżej 1 euro za kg)

Na zachodzie, jeśli ktoś blisko Świnoujścia będzie wypoczywał, jest niedaleko stacja w mieście:
OIL! frei & flott
Ahlbecker Chaussee 19
17429 Seebad Bansin

Jest tu mały problem (po wymianie migowo/angielskiej zatankowałem), na migi dogadałem się ze sprzedawcą (on to zrobił za mnie): z tego co zrozumiałem trzeba kartę do automatu wziąć od sprzedawcy i odpowiednio po włożeniu wybrać opcję zapłaty gotówką, dopiero zatankować, następnie po zatwierdzeniu tankowania dostarczyć wydrukowany paragon z automatu i zapłacić zapisaną tam kwotę.
Ostatnio zmieniony śr lip 20, 2011 21:45 przez sasiadt, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Stacje CNG w Europie”