A ja skomentuję tego starego posta wyłącznie tak:
Po pierwsze - Stako ma już w oficjalnej ofercie butle hybrydowe
CNG-3 (kompozytowo-jakieś tam) i właśnie wysłałem do nich zapytanie o cenę tych butli. Na stronie WWW są podane wszelkie modele. Więc chyba są w sprzedaży, skoro je formalnie reklamują ?
Dwa - chłopie od Camaro - IDŹ TĄ DROGĄ !!! Ja też właśnie kombinuję, co kupić, aby było wielką fura, mająca dobrego kompa, ale na tyle właśnie wielką, aby po załadowaniu w każdym możliwym miejscu świata butelkami CNG - zostało jeszcze miejsce na moje "dziewczyny" - deski do wakeboardu i snowboardu

Potrzebuje zaledwie 150cm długości (może być po przekątnej) i 40cm wysokości przy jednocześnie złożonej rolecie bagażnika i niezłożonym II rzędzie siedzeń. Tak naprawdę, to szukam materiału o tym, jak ktoś przerobił Porsche Cayenne na CNG, bo kiedyś coś takiego mi wpadło w ręce, ale nie mogę się tego doszukać teraz :-///
A tak w ogóle, to czemu do diaska nie ma hybryd, zasilanych jako silnik "awaryjny" jakimś common-railem, a jako paliwo robocze - regularnym CNG ??? No czemu nie ma takiego SUVa jakiegoś na przykład

Tak, wiem, marzenia...