VW POLO 1.4 CNG
VW POLO 1.4 CNG
Ostatnio zmieniony sob lis 26, 2011 23:19 przez sp9fiw, łącznie zmieniany 2 razy.
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Re: VW POLO CNG
Nie ma VW Polo z fabrycznym CNG, instalacja mogła być co najwyżej montowana u dealera.sp9fiw pisze:Witam Posiadam VW polo 1,4 na gaz ziemny CNG , czy ktos ma taki wynalazek , jest fabryczny
VW produkował/produkuje modele CNG:
Golf Variant 2.0 BiFuel (do 2005)
Caddy EcoFuel (obecnie)
Touran EcoFuel (obecnie)
Ale najważniejsze, że auto dobrze się Tobie sprawuje.
BTW, czy kolega krótkofalowiec ?
Ostatnio zmieniony ndz kwie 13, 2008 21:54 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
VW POLO CNG
Całkiem mozliwe, POLO posiada fabryczne dokumenty , ze jest instalacja CNG , zreszta wykoana jest super, Posiadał b ładny zbiornik włoski na CNG jednak nasze zwariowane przepisy spowodowały ze musiałem wydac 1000 zł na nowy polski zbiornik który jest większy, Pisze to dla wszystkich aby uważali , moj zbiornik stary miał normaley tiv wybity z waznościa do 2010 roku, jednak diagnosta nie uznał . Dobrz ze Karpacka spółka dawała do 2007 promocje 1000 zł wiec koszty mi sie zwróciły. POLO przejeżdza 1200km za 120 zł.Jeżdze do danii przez cale niemcy z NYśącza.Wadą jest to że nie ma bagaznika, woże box, Ciekawostka jest to ze na niemieckim gazie przejedzie nawet 250km , na polskim 200, tak ajest roznica. Silnik ma przebieg 160000 km i nie zauważam aby brał olej ,,wymieniam co 10000km , polski LOTOS pełny syntetyk, nie robie żadnych dolewek.
Tak to mój znak w obecnej chwili jestem nieczynny Pozdrawiam. Posiadam namiary na zakład w krakowie który atestuje butle . i sprzedaje je,. Wiem ze nowe przepisy dopuszcają butle jak jest w wozie nie robia juz problemów z rejestracja.
Tak to mój znak w obecnej chwili jestem nieczynny Pozdrawiam. Posiadam namiary na zakład w krakowie który atestuje butle . i sprzedaje je,. Wiem ze nowe przepisy dopuszcają butle jak jest w wozie nie robia juz problemów z rejestracja.
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Re: VW POLO CNG
Czy po 10000 km olej jest nadal "miodowy", czy jest czarny ?sp9fiw pisze:wymieniam co 10000km , polski LOTOS pełny syntetyk, nie robie żadnych dolewek.
Jeśli jest nadal niezabrudzony, miodowy, to możesz przedłużyć ten okres do chwili, gdy będzie zabrudzony, nawet do 30000 km.
W Zafirach wymieniamy co 30000 km.
Czy ten zakład, to na Bagrowej ?sp9fiw pisze:Posiadam namiary na zakład w krakowie który atestuje butle i sprzedaje je. Wiem ze nowe przepisy dopuszcają butle jak jest w wozie nie robia juz problemów z rejestracja.
Napisz koniecznie coś więcej o tych nowych przepisach. Znam co najmniej dwie osoby, które właśnie bujają się z butlami bez R110.
Wiem tylko o tej jednej akcji - dotyczy wyłącznie Opli.sp9fiw pisze:Itam serdecznie ma pytanie : czy tylko samochody grupy OPEL kwalifikuja sie do bezpłatnej akcji serwisowej opisanej na forum? Posiadam VW POLO fabryczne na CNG mieszkam koło tarnowa Pozdrawiam
Niewykluczone jednak, że inni producenci aut CNG również organizują podobne akcje.
polo cng
tak to ten zakład na Bagrowej, Niesety nie moge podac aktów prawnych przebywam w Danii , podczea ostatniego pobytu na stacji diagnostycznej, w rozmwoie z dzignosta który robił mi kiedys pierwsze badania dowiedziałem sie ze honoruja juz butle oryginalane, W instytucji gdzie wymieniałem butle /to jest jakis instyutut /włascciel tez powiedział mi ze działania sa bezprawne nie ma przeepisu wymagającego wymiane butli. Na razie nie mam danych i nie moge ustalic bo jestem w danii, po porocie przekopie papiery i informacje i napisze na forum, A propos oleju , kolor po 10 000 jest zblizony do tego co pan pisze, na pewno nie jest czarny.taki brązowy, Pozdrawiam
-
Othbaal
- CNG car: VW Polo III (6n) 1.4 '96 + cng
Re: VW POLO 1.4 CNG
Witamsp9fiw pisze:Witam Posiadam VW polo 1,4 na gaz ziemny CNG , czy ktos ma taki wynalazek , jest fabryczny 8 E =250 km na niemieckich autostradach zapraszam do dyskusji.
Posiadam takie samo polo, z takim samym silnikiem i prawdopodobnie taka sama oryginalna niemiecka instalacja gazowa. Samochód rocznik '96. Butla z tego co wyczytałem w instrukcji to 40 l, z kolei na TDT piszą 60 l więc sam już nie wiem, ale chyba 40 l. Tak czy inaczej jak tankuje to 10kg gazu CNG.
Jak się sprawuje samochodzik ? jak z jego mocą, odczuwasz spadek mocy po przełączeniu na gaz ?
-
administrator
- Administrator
Re: VW POLO 1.4 CNG
10 kg czy 10m3?Othbaal pisze:sp9fiw pisze:Tak czy inaczej jak tankuje to 10kg gazu CNG.
Bo z tego co ja wiem to 4l pojemności = 1m3.
Karol Wieczorek
-
Othbaal
Witam, z tego co zawsze pisze na dystrybutorze, to tam są kg
kilogramy. Też mnie to dziwi, ale właśnie tak jest.
Mój blog o VW Polo III || Wypromuj swoją stronę systemem Elitelink
-
Othbaal
Aha, może być. Dzięki za informacje.
Mój blog o VW Polo III || Wypromuj swoją stronę systemem Elitelink