Witam !
Eksploatuję vw touran ecofuel od 1,5 roku. Do tej pory byłem zadowolony ,ale nie przewidziałem, że będzie problem z jedyną stacją w Poznaniu. Od prawie dwóch miesięcy nie ma pełnego ciśnienia na stacji. Masakra ,co dwa dni trzeba się meldować po 10-12m3. Bardzo mi przykro z tego powodu ,ale zacząłem myśleć o wymianie CNG na LPG. Wiem ,że to problem, ale w Krakowie jest firma, która specjalizuję się w takich przeróbkach ( przerabiają głównie Zafiry, ale robili już tourany, caddy i inne) Mam pytanko czy ktoś spotkał się już ze "szczęśliwą" przeróbką tego typu w vw touranie ?
Przeróbka CNG na LPG Vw touran - to możliwe ?!
-
jacolbacol
- CNG car: VW touran
Re: Przeróbka CNG na LPG Vw touran - to możliwe ?!
Nie szukaj magików z drugiego końca PL tylko podjedź do dobrego gazownika w poznaniu i on Ci to ogarnie. Będziesz miał Check Engine - przyzwyczaj się. Niema gościa w PL który by to zlikwidował za jakieś ludzkie pieniądze.
-
Bajer
- CNG car: Jak już to VW
Mam gazownika, który ogarnia temat przeróbki cng na lpg w Touran/Caddy. Nie ma check na zegarach. Nie ma też zadnych błędów związanych z cng, jedyne ale to komunikat o zatankowaniu cng na zegarach.
Oczywiście jeśli to komuś przeszkadza zmiana zegarów zlikwiduje komunikat.
Trójmiasto, czas 2 dni.
Zrobionych ok 12 aut
Oczywiście jeśli to komuś przeszkadza zmiana zegarów zlikwiduje komunikat.
Trójmiasto, czas 2 dni.
Zrobionych ok 12 aut
A możesz napisać jak on obszedł problem checka ? Przecież komp sprawdza czujnik na reduktorze CNG. Jakaś emulacja ?
-
bombi.wwl@wp.pl
- CNG car: vw caddy
przerobka cng na lpg
kto PRZEROBIŁ CNG NA LPG NAJBARDZIEJ CHODZI O OPINIE jak się sprawuje takie auto ja mam caddy cng i zastanawiam się nad przeróbką i gdzie w warszawie mogę to przerobi