Wypiłem wtryczki i wpiolem jeszcze raz ale to nic nie dalo po za tym ze odpalilem bez wtyczek i sie pojawil na pulpicie ze jest blad ale to wiem ze od tego ze wypiolem te wtyczki i odpalilem bez wtyczek . niewiem co jeszcze moge zrobic i jak sprawdzic ,czy cos jest zpowietrzone czy zawor nie otwiera i sie zaciol? nie mam pojecia PROSZE O POMOC
Vw touran 2.0 2008 problem z przelaczeniem sie na gaz
-
krzysiekowal
- CNG car: touran 2.0
Vw touran 2.0 2008 problem z przelaczeniem sie na gaz
witam , jeździłem kilka dni na benzynie gdyż nie mialem możliwości zatankowania gazu i po zatankowaniu nie chce sie przełączyć na gaz
( co moge sam zrobic ? jak sprawdzić co sie mogło stać ? czy to zawór czy cos z elektronika, do tej pory auto po wymianie reduktora ,wtryskow oraz oprogramowania ,jeździło super i tak nagle.
Wypiłem wtryczki i wpiolem jeszcze raz ale to nic nie dalo po za tym ze odpalilem bez wtyczek i sie pojawil na pulpicie ze jest blad ale to wiem ze od tego ze wypiolem te wtyczki i odpalilem bez wtyczek . niewiem co jeszcze moge zrobic i jak sprawdzic ,czy cos jest zpowietrzone czy zawor nie otwiera i sie zaciol? nie mam pojecia PROSZE O POMOC
-
zarbock
- CNG car: VW Touran 2.0 CNG 2007
Re: Vw touran 2.0 2008 problem z przelaczeniem sie na gaz
Cześć. Najprościej jest podłączyć autko do kompa bo wszystkie inne metody są trochę niebezpieczne ponieważ trzeba je przeprowadzać na pracującym silniku a próby sprawdzenia instalacji gazowej przez rozszczelnienie mogą się źle skończyć. Zakładam, że zbiornik gazu masz napełniony i czujnik ciśnienia na reduktorze to wykrywa więc pozostaje sprawdzić ciśnienie na listwie wtryskiwaczy ale jak napisałem wcześniej to ryzykowna zabawa. Polecam test diagnostyczny.