VW Caddy 2.0 problem ze wskaźnikiem poziomu gazu

Modele pojazdów Audi, Skoda, Seat, Volkswagen, - grupy Volkswagen (VAG) do 3,5 t zasilane CNG.
siepek3
CNG car: VW Caddy 2.0 2012

VW Caddy 2.0 problem ze wskaźnikiem poziomu gazu

Post autor: siepek3 »

Witam mam problem z moim caddy'kiem, auto kupiłem powypadkowe z prawej strony, regulator ciśnienia był kompletnie zniszczony, udało mi się kupić mało używany i po zamontowaniu i poskładaniu wszystkiego niby działa sprawnie, wszystko funkcjonuje jak należy autko odpala przełącza jeździ jak nowe, jedyny problem to z wskaźnikiem poziomu gazu. Potrzebuje wiedzieć który czujnik jest odpowiedzialny za ten wskaźnik? Na tą chwilę wygląda to tak że pokazuje 3/4 baku nawet w momencie kiedy gaz się skończył, po zatankowaniu do pełna wskaźnik nieznacznie sie poruszył jednak nie do końca a w miarę jeźdzenia nadal nie "schodzi" poniżej tych 3/4 gdzie szukać przyczyny, jestem świeży z tym tematem więc może pytanie wydaje się banalne ale bardzo potrzebuje tej informacji bo ciągle jeździ sie w niepewności.
jest to Caddy 2.0 EcoFuel z 2012 roku

z góry dziekuje i pozdrawiam
zarbock
CNG car: VW Touran 2.0 CNG 2007

Re: VW Caddy 2.0 problem ze wskaźnikiem poziomu gazu

Post autor: zarbock »

Za pomiar stopnia napełnienia zespołu butli jest odpowiedzialny czujnik ciśnienia na regulatorze (reduktorze), z którego sygnał wędruje do sterownika silnika a stamtąd do wskaźnika poziomu. Być może właśnie ten czujnik jest uszkodzony albo niewłaściwy, musiałbyś kolego zrobić diagnostykę może dostałbyś odpowiedź. Pozdrowionka.
siepek3
CNG car: VW Caddy 2.0 2012

Re: VW Caddy 2.0 problem ze wskaźnikiem poziomu gazu

Post autor: siepek3 »

dziękuje bardzo za szybką odpowiedz :) właśnie ten czujnik podejrzewałem ale nie byłem pewien, diagnostyka była robiona, jednak nic nie rozjaśniło to sprawy gdyż nie wykazała nic niepokojącego dlatego po te informacji od kolegi podejrzewam że czujnik jest sprawny tylko nieodpowiedni do tego auta, jak pisałem cały regulator wymieniony na inny łacznie z tym czunjikiem który ma inny numer niż stary oryginalny.... i to zapewne bedzie powód mojego problemu. Dziekuje za pomoc a jak ogarnę tą sprawe to podam informacje co i jak.
ODPOWIEDZ

Wróć do „VW - grupa VAG - Audi, Seat, Skoda, Volkswagen”