Punto - brak mocy na CNG

Modele pojazdów do 3,5 t marki Fiat zasilane CNG.
leonio
CNG car: fiat punto 2 fl

Post autor: leonio »

witam
kupiłem fiata punto 2 w listopadzie na cng i było ok ale od miesiąca jest trochę nok tzn na benzynie jest wszystko w porządku a po przejechaniu kilku km przełączam na gaz i jedzie max do 80 km więcej nie da rady i po kilku km gaśnie świeci mi się od miesiąca żółta kontrolka doczytałem że to nazywa się helikopterek i nie mogę na nim jeżdzić o co ha wymieniłem świece wszystkie filtry akumulator tylko na wiosnę zostawiłem rozrząd trzy miesiące spokoju a tu coś nagle pomóżcie 604285821 Grzegorz z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony ndz lut 12, 2012 22:17 przez leonio, łącznie zmieniany 2 razy.
zibio76
CNG car: brak

Post autor: zibio76 »

leonio pisze: świeci mi się od miesiąca żółta kontrolka doczytałem że to nazywa się helikopterek
powinieneś umieścić posta w dziale punto ale przede wszystkim powinieneś pojechać gdzieś na podpięcie kompa i upewnieniu się dlaczego coś ci się tam świeci...
leonio

witam dzięki za info jestem tutaj pierwszy raz nie doczytałem słyszałem że to coś z gazem tzn słaba moc gazu czy coś takiego czy elektronika niby montowane u makaronów ale ... i tak dla nich niestety pracuję dzięki
kennedee
CNG car: MULTIPLA 1,6 16V BiPower 2000

Post autor: kennedee »

vilus pisze:Taki jest plan. Mrozy troczę ustąpią to wezmę się za podgrzewanie wydechu. Gdzieś czytałem, że mała dziurka wywiercona w wydechu może załatwić sprawę.
Ja nauczony doświadczeniem dwóch poprzednich lat te dziurki mam ze dwie... I w tym roku nie zamarzł... :)
leonio

witam tzn. mam zrobić dziurkę w wydechu i powinno być ok
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fiat”