Nowa akcja "Kampania naprawcza w POLSCE"

Modele pojazdów do 3,5 t marki Opel zasilane CNG.
SzymcioS
CNG car: Zafira B 1.6 CNG /2007

Post autor: SzymcioS »

Witam,
Jak obiecałem poniżej opis kampanii 10-C-47 wykonanej w Kielcach, będzie krótko - PEŁNY PROFESJONALIZM! Miłe przyjęcie, fachowa obsługa, szybkie wykonanie zlecenia, dodatkowo zakwalifikowali mnie do jeszcze jednej kampanii i od razu wykonano.
Mam nowe zawory, poczucie bezpieczeństwa i zadowolenia :grin: . Dodatkowo odzyskałem złotówkę z czytnika Navi które moja pociecha tam umieściła i drażniła mnie od jakiegoś czasu. Autko oddają umyte i błyszczące! Dziękuję kolegom dzięki którym GM rozpoczął i realizuje kampanie!
SzS
ekobi
CNG car: Opel Zafira A 1,6 CNG 2005

Post autor: ekobi »

tigercng pisze:
Do akcji 08-R-010 kwalifikuje się 12 aut:
2. rufio (boguś) - 08-R-010
4. Paweł K Rzeszów - 08-R-010
5. bartekk - 08-R-010
12. grzehp - 8-R-010
14. czaman - 08-R-010
15. tigercng - 08-R-010
17. Krzysiek Poznań - 08-R-010
18. Alex -08-R-010
19. Bieganek - 08-R-010
20. ekobi - 08-R-010
22. ludzik - 08-R-010
28. * JanuszW - 08-R-010
42. mareczekj-23 - 08-R-010
47. * DanielK - 08-R-010
52. Luik - 08-R-010
Panowie - czy ta kampania posuwa się do przodu? Nieszczególnie wiele było postów o pozytywnym zakończeniu dla konkretnych aut, ale może coś pominąłem.
Ostatnio zmieniony pn lut 20, 2012 13:52 przez ekobi, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
kefasps
CNG car: Opel Zafira 2005

życie, życie jest nowelą

Post autor: kefasps »

akcja faktycznie iście serialowa

dla mnie jest ogromny duży kłopot kulać się z Poznania do Kielc na 3h (urlop)

jeszcze nie byłem ale jestem wpisany ołówkiem na 23-12-br na swoją akcję z zaworami

po rozmowie z Panem z Opla widać, że nie ma pośpiechu, mogę tam wjechać nawet i po nowym roku
Zafira 1,6CNG 2005 +++SPALANIE MIASTO BEZ OSZCZĘDZANIA 7,3CBM/100KM+++
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Koledzy,

kampania 08-R-010 przebiega w miarę sprawnie, tylko koledzy którzy mają ją wykonaną "zapominają" pochwalić się tym na forum.
Na razie wykonano ją dla:
1. tigercng
2. * JanuszW
3. bartekk
4. grzehp
5. Alex

Aktualnie Energozam ma dwa komplety butli na magazynie, więc do końca roku powinny być zrobione jeszcze dwa auta. Reszta już w 2012.

Ponawiam prośbę, aby o przeprowadzonej kampanii poinformować na forum, a jak ktoś nie chce, to przynajmniej wysłać PW lub maila do mnie.
Rozumiecie, co innego oficjalne informacje, a co innego faktyczne relacje użytkowników.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 1 raz.
BIGMARIO
CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.

Post autor: BIGMARIO »

Witajcie. Właśnie się dodzwoniłem do Kielc na kampanie wymiany zaworów, teraz mam czekać na telefon kiedy miałbym do nich pojechać :mrgreen: Jupi !!!
MARIO72
Obrazek
Bieganek
CNG car: Zafira 1.6 Monovalent Plus 2002

Post autor: Bieganek »

tigercng pisze:kampania 08-R-010 przebiega w miarę sprawnie
Fantastyczna wiadomość!
Może się urwę z choinki, albo coś przespałem, ale spytam:
zaproszenie przychodzi mailem, pocztą czy telefonicznie?
BIGMARIO
CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.

Post autor: BIGMARIO »

Witaj. czekam na telefon czy mają te zaworki dla mnie i kiedy mogą je mi wymienić :mrgreen: ps. jak nie zadzwonią przed świętami to ja zadzwonię i ich popędzę !!!
MARIO72
Obrazek
tigercng
Moderator

Bieganek pisze:zaproszenie przychodzi mailem, pocztą czy telefonicznie?
Telefonicznie :smile:
Bieganek

tigercng pisze:Telefonicznie
... o czym przekonałem się dziś w południe.
Wprawdzie czasu na reakcję dali mniej niż nic (zaproszenie na wtorek po świętach :shock:), ale jest! :mrgreen:
Oby tylko szafirka mi nie zdechła w drodze :wink:

Wesołych, zdrowych i spokojnych, byle na gazie!!!
tigercng
Moderator

Oficjalny mail z Energozamu potwierdza sprawne wykonywanie kampanii 08-R-010 w Lublinie.
Oprócz Bieganka jest umówiony Paweł K Rzeszów, a także mareczekj-23.
Czyli półmetek mamy już blisko :grin:
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
kefasps

Akcje cewkowo zaworkowa

Jestem już po wykonanej akcji serwisowej. Auto jeździ tak samo jak wcześniej.
Jako pracujący poznaniak twierdzę że wyjazd do Kielc i powrót tego samego dnia to jednak trochę za dużo. Twierdzę że dużo łatwiej byłoby wyskoczyć do Berlina lub w ogóle do Niemiec.

W Kielcach stacja czynna jest do godziny 15. Więc zrezygnowałem z mycia auta aby zdążyć zatankować. Dojechałem na stację o 14.53 i już nikogo od CNG nie było. Powiedziano mi że Pan od tankowania urwał się pół godziny prędzej bo święta idą. Wiele osób okazało mi lekceważący stosunek do mojej potrzeby, nota bene oprócz sprzątaczki. Rozmawiałem z dyrektorem i on też mnie zlekceważył. Już wskakiwał do auta i dla spokoju zadzwonił na odczepnego do kogoś kto potwierdził, że nie mam szansy na tankowanie. Więc w końcu musiałem Zafiryną pustą odjechać od stacji CNG.

Musiałem jechać do Radomia blisko 70km. Całkiem dobre tankowanie było 24,44m3 i do Poznania bez tankowania, zasypiając nad kierownicą.
Ostatnio zmieniony ndz gru 25, 2011 22:41 przez kefasps, łącznie zmieniany 1 raz.
tigercng
Moderator

Re: Akcje cewkowo zaworkowa

kefasps pisze:W Kielcach stacja czynna jest do godziny 15. Dojechałem na stację o 14.53 i już nikogo od CNG nie było. Powiedziano mi że Pan od tankowania urwał się pół godziny prędzej bo święta idą.
Znany problem. Pisałem o tym fatalnym "zwyczaju" już w 2007 roku: http://cng.auto.pl/forum/stacja-cng-gdy ... t34.htm#70
Świat się zmienia, a w PGNiG pewne "zwyczaje" trwają w najlepsze.
Bieganek

Właśnie wróciłem z Lublina. Wg paragonu z pierwszego tankowania (po założeniu butli) weszło ponad 26 m3 (!). Zobaczymy, czy wynik da się powtórzyć, na razie starczyło na 380 km trasy (choć już się pali rezerwa).
Auto odstawione we wtorek o 9.30, do odbioru w środę o 16.00.
Z zaskoczeń in minus:
- ponoć weszła jakaś 'opłata rejestracyjna' z TDT - nie wiem dokładnie co to, ma przyjść pocztą, i ma kosztować 199 zł - czyli wymiana nie jest już taka zupełnie bezpłatna
- 3 butle są do 2030, ale jedna do 2025 - niby mnie to nie obejdzie, bo przecież szafirka się do tego czasu kompletnie rozleci, ale jednak dziwne
- w 4k km silnik mi wychlał 4 l oleju - ale to już nie ma nic wspólnego z wymianą butli

Mimo tego MAM WRESZCIE ZAFCIĘ JEŻDŻĄCĄ NA GAZ, za co wszystkim zaangażowanym w walkę o tę akcję serwisową czołobitnie dziękuję!
Ostatnio zmieniony czw gru 29, 2011 01:40 przez Bieganek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kefasps

Z zaskoczeń in minus:
- ponoć weszła jakaś 'opłata rejestracyjna' z TDT - nie wiem dokładnie co to, ma przyjść pocztą, i ma kosztować 199 zł - czyli wymiana nie jest już taka zupełnie bezpłatna
Z mojego październikowego doświadczenia powiem Ci, że rejestracja butli do jakiegoś "kosmicznego rejestru" jest bezpłatna wg moich rozmów z TDT.

Nie znam Twojej sytuacji ale pewnie ktoś (TDT) chce od Ciebie kase za zrobienie papierów do tej niby rejestracji, taka opłata administracyjna. Pewnie serwis nie chciał brać od Ciebie kasy i pozostawił rozliczenie pomiędzy Toba a TDT.

Wg Opla o ile pamiętam to wszelkie unormowania wewnątrznarodowe sa pomiędzy uzytkownikiem i organami państwa rejestracji.

Tak więc Opel daje butle i robocizne za darmo. Reszta to nasza "broszka".
tigercng
Moderator

kefasps pisze:
Bieganek pisze:'opłata rejestracyjna' z TDT - nie wiem dokładnie co to, ma przyjść pocztą, i ma kosztować 199 zł - czyli wymiana nie jest już taka zupełnie bezpłatna
Wg Opla o ile pamiętam to wszelkie unormowania wewnątrznarodowe sa pomiędzy uzytkownikiem i organami państwa rejestracji.

Tak więc Opel daje butle i robocizne za darmo. Reszta to nasza "broszka".
@Bieganek, czy dostałeś dozory na butle? Jeśli tak, to ewentualne opaty, jeśli takowe przyjdą, w co bardzo wątpię, możesz spokojnie wyrzucić do kosza.

@kefasps, nie masz racji. Zgodnie z informacją z GM Poland:
"Są to koszty legalizacji, wynikajace z ustaleń prawnych, tym samym mogą być pokrywane przez producenta w ramach kampanii, na podstawie faktury."
Czyli jest to sprawa rozliczeń między GM, a ASO.
Naturalnie dotyczy to tylko sytuacji, kiedy kampania jest wykonywana w Polsce.

BTW, ten "kosmiczny rejestr" służy TDT chyba tylko temu, aby za trzy lata wezwać Ciebie do przeprowadzenia badań dozorowych. Płatnych oczywiście, bo o pieniądze tu chodzi, a nie o Twoje bezpieczeństwo.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 6 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”