Nowa akcja "Kampania naprawcza w POLSCE"

Modele pojazdów do 3,5 t marki Opel zasilane CNG.
maciek_r

Post autor: maciek_r »

Witam
Jestem po wstępnej rozmowie z POLMOT Kielce ws akcji 10-C-047, ale jeszcze nie zaklepałem. Mam natomiast takie pytanko czy orientujecie się czy ASO Kielce czy Łomianki są w stanie zdiagnozować usterkę, podłączyć pod komuter ewentualnie wykonać jakieś naprawy. Chciałbym przy okazji akcji serwisowej aby sprawdzili mi autko pod kątem wtryskiwaczy bo coś mi sie zdaje, że jest lekka niesprawnośc, kiedyś o tym pisałem. Pozatym jest jeszcze Astra 2 też z CNG, którą chcę także zdiagnozować co ją boli. Pan w ASO Kielce powiedział że coś mogą podziałać, a co wy nato korzystał ktoś z usług aso przy okazji akcji?
BIGMARIO
CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.

Post autor: BIGMARIO »

szanowni koledzy właśnie dostałem oczekiwany telefon z Energozamu i jestem już umówiony na wtorek 28.02 na wymianę butli 08-R010 :mrgreen: A zarazem jest małe "ale" że druga kampania 10-C0-47 u nich nie zostanie wykonana tylko mogę już pomału liczyć na ASO w Łomiankach :!: Więc jestem troszke rozczarowany że nie mogą prze prowadzić dwóch kampanii za jednym razem :evil: :evil: :evil:

[ Komentarz dodany przez: tigercng: Pią Lut 24, 2012 00:24 ]
Wykonanie kampanii 08-R-010 powoduje też wymianę wszystkich elementów wchodzących w skład 10-C-047.
MARIO72
Obrazek
firas
CNG car: narazie BRAK

Post autor: firas »

BIGMARIO, z tego co wiem to butle sa wymieniane jako kompletne a więc bedziesz miał kompletne nowe elektrozawory. nie ma więc podstaw aby przeprowadzać akcje 10-c0-47.
Chbya ktos nie do końca zorientowany był po drugiej stronie słuchawki :wink:
BIGMARIO

Też mi się tak wydaje że troszkę nielogiczne :mrgreen:
ps. w Świdniku/Energozamie mam byś na 9.00 , Firas jest szansa na małe spotkanie ???
MARIO72
Obrazek
Luik

Post autor: Luik »

A ja miałem dziś tel z Łomianek, co prawda nic konkretnego się nie dowiedziałem bo nie umówiliśmy się na żaden termin, pan chciał tylko wiedzieć czy na pewno chce skorzystać z tej akcji serwisowej i czy "jestem świadomy tego że ta akcja trwa tylko do 31 marca 2012" Kiedy zapytałem czy jest możliwość że nie wyrobimy się w czasie z ta akcją, usłyszałem że jest jeszcze kilka samochodów na tą akcję i że trzeba to dobrze zorganizować. Generalnie nie odpowiedział jedno znacznie co dość mocno mnie zmartwiło :neutral:
Po krótkiej rozmowie otrzymałem informację że odezwie się jeszcze w przyszłym tygodniu koło wtorku aby zapisać moje dane osobowe które są niezbędne do zamówienia części ponieważ ma obecnie tylko dane samochodu, aaa i że na 100% w przyszłym tygodniu nie uda się wymienić tych butli :cry:
Co myślicie o tym telefonie? Po mojemu trochę to wyglądało jakby chcieli pokazać tylko że zajęli się tematem a jak braknie czasu to sorry próbowaliśmy. Obym się mylił
firas
CNG car: narazie BRAK

Post autor: firas »

BIGMARIO, wszystko zalezy od wielu czynników, ja napewno będę w pracy, a o której skończe jest ciezkie do okreslenia-plany na wtorki mam silnie napiete
BIGMARIO

firas pisze:BIGMARIO, wszystko zalezy od wielu czynników, ja napewno będę w pracy, a o której skończe jest ciezkie do okreslenia-plany na wtorki mam silnie napiete
Ok. Jak nie teraz to będzie jeszcze okazja, bo raz na jakiś czas wpadam do Lublina :mrgreen:
MARIO72
Obrazek
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Aktualizacja kampanii

Post autor: tigercng »

Oprócz BIGMARIO jeszcze dwoje z kolegów ma przydzielone kampanie 08-R-010 zamiast dotychczasowych:

13. shenn - 08-R-010
49. * ZdzislawW - 08-R-010

Składam podziękowania dla kierownika serwisu Auto-Łomianki za aktualizację danych.
Kierownik zamówił już dwa komplety butli do wymiany.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 3 razy.
Luik

Post autor: Luik »

Miałem dziś bardzo pozytywny telefon z Łomianek :smile: Uprzejmy pan poinformował mnie że butle do mojego samochodu są już zamówione i w przyszłym tygodniu powinny być już na miejscu, wtedy zadzwoni raz jeszcze i umówimy się na konkretny dzień wymiany butli. Micha ciągle mi się śmieje :mrgreen:
Będę was informował o kolejnych postępach w naszej sprawie.
maciek_r

Post autor: maciek_r »

hmm, nie chce być natrętny :razz: ,ale czy ktoś mógłby coś napisać odnośnie mojego posta wyżej, aha i do kiedy jest akcja?
tigercng
Moderator
CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Post autor: tigercng »

Nie bardzo jest co pisać. ASO, niezależnie od miejsca, nie ma doświadczenia, dopiero się uczą. To nie gwarantuje, że każdą usterkę usuną szybko i skutecznie. Mają jednak dostęp do dokumentacji fabrycznej i wsparcia technicznego. Mają też dostęp do wyposażenia serwisowego (komputer, narzędzia). Daj im szansę, a potem opisz na forum jak było.

Terminy są podane w moim wcześniejszym poście:
http://cng.auto.pl/forum/nowa-akcja-kam ... 5.htm#7238
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
BIGMARIO

Witajcie. Właśnie wróciłem z Lublina po wymianie butli wraz z zaworami czyli miałem dwie kampanie w jednej :mrgreen: Teraz wchodzi więcej gazu w Lublinie zatankowani mi 26 m3 gazu, po przybyciu do Wa-wy na stacji weszło 14 m3 na 186 km pokonanych z Lublina, ale się troszkę spieszyłem więc mocno deptałem pedał gazu ale itak ten wynik jest dla mnie Rewelacyjny :mrgreen: Poza tym czuję że silnik lepiej pracuje nie jest już wołowate. Wraz zemną byli jeszcze koledzy chyba z Elbląga jeśli dobrze zapamiętałem. Teraz zostaje tylko się rozkoszować jazdą na nowych butlach. A teraz liczę że będę pokonywał dłuższe dystansy. Pozdrawiam i życzę wszystkich takich samych wrażeń z udanej kampanii :mrgreen:
MARIO72
Obrazek
kgrzanka
CNG car: Zafira A

Post autor: kgrzanka »

Dziś wymieniają mi butle w Zafirze.
Przypominam, ze akcja kończy się z końcem marca.
BIGMARIO

kgrzanka pisze:Dziś wymieniają mi butle w Zafirze.
Przypominam, ze akcja kończy się z końcem marca.
Witam i gratuluje, kolejny szczęśliwiec :mrgreen:
MARIO72
Obrazek
foomi
CNG car: Zafira A 2002

Post autor: foomi »

Dzisiaj ustaliłem, że i mi należy się kampania 10-C-047
Dobrze się składa, bo mam problem z cewkami.
Na środę jestem umówiony na wymianę zaworów w Kielcach.
Obrazekm3/100km
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”