Nowa akcja "Kampania naprawcza w POLSCE"
-
maciek_r
Witam
Jestem po wstępnej rozmowie z POLMOT Kielce ws akcji 10-C-047, ale jeszcze nie zaklepałem. Mam natomiast takie pytanko czy orientujecie się czy ASO Kielce czy Łomianki są w stanie zdiagnozować usterkę, podłączyć pod komuter ewentualnie wykonać jakieś naprawy. Chciałbym przy okazji akcji serwisowej aby sprawdzili mi autko pod kątem wtryskiwaczy bo coś mi sie zdaje, że jest lekka niesprawnośc, kiedyś o tym pisałem. Pozatym jest jeszcze Astra 2 też z CNG, którą chcę także zdiagnozować co ją boli. Pan w ASO Kielce powiedział że coś mogą podziałać, a co wy nato korzystał ktoś z usług aso przy okazji akcji?
Jestem po wstępnej rozmowie z POLMOT Kielce ws akcji 10-C-047, ale jeszcze nie zaklepałem. Mam natomiast takie pytanko czy orientujecie się czy ASO Kielce czy Łomianki są w stanie zdiagnozować usterkę, podłączyć pod komuter ewentualnie wykonać jakieś naprawy. Chciałbym przy okazji akcji serwisowej aby sprawdzili mi autko pod kątem wtryskiwaczy bo coś mi sie zdaje, że jest lekka niesprawnośc, kiedyś o tym pisałem. Pozatym jest jeszcze Astra 2 też z CNG, którą chcę także zdiagnozować co ją boli. Pan w ASO Kielce powiedział że coś mogą podziałać, a co wy nato korzystał ktoś z usług aso przy okazji akcji?
-
BIGMARIO
- CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.
szanowni koledzy właśnie dostałem oczekiwany telefon z Energozamu i jestem już umówiony na wtorek 28.02 na wymianę butli 08-R010
A zarazem jest małe "ale" że druga kampania 10-C0-47 u nich nie zostanie wykonana tylko mogę już pomału liczyć na ASO w Łomiankach
Więc jestem troszke rozczarowany że nie mogą prze prowadzić dwóch kampanii za jednym razem
[ Komentarz dodany przez: tigercng: Pią Lut 24, 2012 00:24 ]
Wykonanie kampanii 08-R-010 powoduje też wymianę wszystkich elementów wchodzących w skład 10-C-047.
[ Komentarz dodany przez: tigercng: Pią Lut 24, 2012 00:24 ]
Wykonanie kampanii 08-R-010 powoduje też wymianę wszystkich elementów wchodzących w skład 10-C-047.
A ja miałem dziś tel z Łomianek, co prawda nic konkretnego się nie dowiedziałem bo nie umówiliśmy się na żaden termin, pan chciał tylko wiedzieć czy na pewno chce skorzystać z tej akcji serwisowej i czy "jestem świadomy tego że ta akcja trwa tylko do 31 marca 2012" Kiedy zapytałem czy jest możliwość że nie wyrobimy się w czasie z ta akcją, usłyszałem że jest jeszcze kilka samochodów na tą akcję i że trzeba to dobrze zorganizować. Generalnie nie odpowiedział jedno znacznie co dość mocno mnie zmartwiło
Po krótkiej rozmowie otrzymałem informację że odezwie się jeszcze w przyszłym tygodniu koło wtorku aby zapisać moje dane osobowe które są niezbędne do zamówienia części ponieważ ma obecnie tylko dane samochodu, aaa i że na 100% w przyszłym tygodniu nie uda się wymienić tych butli
Co myślicie o tym telefonie? Po mojemu trochę to wyglądało jakby chcieli pokazać tylko że zajęli się tematem a jak braknie czasu to sorry próbowaliśmy. Obym się mylił
Po krótkiej rozmowie otrzymałem informację że odezwie się jeszcze w przyszłym tygodniu koło wtorku aby zapisać moje dane osobowe które są niezbędne do zamówienia części ponieważ ma obecnie tylko dane samochodu, aaa i że na 100% w przyszłym tygodniu nie uda się wymienić tych butli
Co myślicie o tym telefonie? Po mojemu trochę to wyglądało jakby chcieli pokazać tylko że zajęli się tematem a jak braknie czasu to sorry próbowaliśmy. Obym się mylił
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Aktualizacja kampanii
Oprócz BIGMARIO jeszcze dwoje z kolegów ma przydzielone kampanie 08-R-010 zamiast dotychczasowych:
13. shenn - 08-R-010
49. * ZdzislawW - 08-R-010
Składam podziękowania dla kierownika serwisu Auto-Łomianki za aktualizację danych.
Kierownik zamówił już dwa komplety butli do wymiany.
13. shenn - 08-R-010
49. * ZdzislawW - 08-R-010
Składam podziękowania dla kierownika serwisu Auto-Łomianki za aktualizację danych.
Kierownik zamówił już dwa komplety butli do wymiany.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 3 razy.
Miałem dziś bardzo pozytywny telefon z Łomianek
Uprzejmy pan poinformował mnie że butle do mojego samochodu są już zamówione i w przyszłym tygodniu powinny być już na miejscu, wtedy zadzwoni raz jeszcze i umówimy się na konkretny dzień wymiany butli. Micha ciągle mi się śmieje
Będę was informował o kolejnych postępach w naszej sprawie.
Będę was informował o kolejnych postępach w naszej sprawie.
-
maciek_r
-
tigercng
- Moderator
- CNG car: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
Nie bardzo jest co pisać. ASO, niezależnie od miejsca, nie ma doświadczenia, dopiero się uczą. To nie gwarantuje, że każdą usterkę usuną szybko i skutecznie. Mają jednak dostęp do dokumentacji fabrycznej i wsparcia technicznego. Mają też dostęp do wyposażenia serwisowego (komputer, narzędzia). Daj im szansę, a potem opisz na forum jak było.
Terminy są podane w moim wcześniejszym poście:
http://cng.auto.pl/forum/nowa-akcja-kam ... 5.htm#7238
Terminy są podane w moim wcześniejszym poście:
http://cng.auto.pl/forum/nowa-akcja-kam ... 5.htm#7238
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez tigercng, łącznie zmieniany 2 razy.
-
BIGMARIO
- CNG car: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.
Witajcie. Właśnie wróciłem z Lublina po wymianie butli wraz z zaworami czyli miałem dwie kampanie w jednej
Teraz wchodzi więcej gazu w Lublinie zatankowani mi 26 m3 gazu, po przybyciu do Wa-wy na stacji weszło 14 m3 na 186 km pokonanych z Lublina, ale się troszkę spieszyłem więc mocno deptałem pedał gazu ale itak ten wynik jest dla mnie Rewelacyjny
Poza tym czuję że silnik lepiej pracuje nie jest już wołowate. Wraz zemną byli jeszcze koledzy chyba z Elbląga jeśli dobrze zapamiętałem. Teraz zostaje tylko się rozkoszować jazdą na nowych butlach. A teraz liczę że będę pokonywał dłuższe dystansy. Pozdrawiam i życzę wszystkich takich samych wrażeń z udanej kampanii