|
CNG - gaz ziemny w Twoim aucie
Forum użytkowników pojazdów zasilanych CNG w Polsce. Partner Międzynarodowej Sieci Społeczności CNG
|
|
Przesunięty przez: bartekk Sob Gru 05, 2009 12:21 |
VOLVO V70 2.4 Bi-Fuel |
| Autor |
Wiadomość |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Sro Lis 09, 2011 11:04
|
|
|
@eqbs
Ja już dałem sobie spokój z ostrzeżeniami przed kupnem samochodu używanego w Polsce.
Jak ktoś lubi być oszukiwany, to jego sprawa. Temat był tu już wiele razy opisywany. |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
|
|
|
|
 |
volny
|
Wysłany: Pią Gru 02, 2011 12:00
|
|
|
| erybery napisał/a: | hej, dzieki, myslisz ze mimo wszystko warto podjechac zobaczyc auto? cena pewnie reflektuje stan auta poniekad, a ja szukam auta dosc pojemnego. Gdzies tam jeszcze rozwazam Zafire, ale co volvo to volvo;)
Niech to nawet bedzie 400kkm .. jak generalnie spisuja sie auta z takim duzym przebiegiem?
dziekuje za pomoc
Erybery |
Myślę że podjechać warto, bo z Gdańska nie masz daleko, pooglądać, przejechać się, bo przy tak małej ilości aut na rynku trzeba korzystać z każdej szansy zdobycia doświadczeń, ale kupić go to można by co najwyżej za połowę tej ceny. Kolor tzw. budyń czyli na pewno taksówka i raczej z Niemiec niż ze Szwecji więc przebiegu nie sprawdzisz, ale przy tym roczniku na taxi mógł już dawno przekroczyć pół miliona. To auto może zrobić i drugie tyle i spisuje się doskonale pod warunkiem że jest zadbane - to są chyba jedne z ostatnich aut nie przewidzianych do recyklingu tuż po zakończeniu gwarancji, jak współczesne konstrukcje. Sam fakt że to taxi nie dyskwalifikuje auta, ale to że jest poobijane, zużyte ma awaryjny automat i cenę za którą możesz kupić zwykłą benzynę w duużo lepszym stanie, założyć LPG i cieszyć się jazdą autem o najlepszym stosunku wartości do ceny w swojej klasie.
VERONA - raczej nie możliwe żeby Volvo wypuściło z fabryki butle bez R110.
eqbs - nie wszystkie V70 bi-fuel to taxi ze Szwecji, znam kilka które nie są, m. in moje |
_________________ Zawsze chciałem mieć takie coś
Właśnie po to, by wozić ją
Czterysta, pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa czterysta
Pojemność dwa....
Siedem jeden ma do setki (no może trochę więcej) |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: Volvo V70 2.4 Bi-Fuel '04
|
|
|
|
 |
sniper
|
|
|
|
| |
Moje auto CNG: volvo v70 Bifuel
|
|
|
|
 |
41hz
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 14:25
|
|
|
Witam wszystkich,
od jakiegoś czasu chcę wymienić swoje 850 2.5TDI i rozważam m.in. Volvo V70 I generacji (rok 2000) z silnikiem 2.4 Bi-Fuel.
Widzę że wszyscy opisują tu raczej nowsze modele, ale czy ktoś miał może styczność z pierwszą generacją V70? |
|
|
|
 |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 15:52
|
|
|
| Rocznik 2000 = butle bez R110 = problemy. |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
|
|
|
|
 |
41hz
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 16:27
|
|
|
| W pełni wyczerpująca odpowiedź, dziękuję. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|