Zamknięty przez: tigercng Pon Wrz 19, 2011 09:37 |
UWAGA: bezpłatna akcja serwisowa GM/Opel CNG |
| Autor |
Wiadomość |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 20:20 UWAGA: bezpłatna akcja serwisowa GM/Opel CNG
|
|
|
Do wszystkich posiadaczy samochodów Opel Zafira/Combo CNG zainteresowanych wykonaniem bezpłatnej akcji serwisowej.
Jestem w posiadaniu namiarów na osobę z GM Poland, która jest w stanie sprawdzić zakres i zorganizować taką kampanię serwisową na terenie Polski dla wszystkich zainteresowanych uczestników cng.auto.pl
Żeby jej nie zawracać gitary indywidualnie w każdym przypadku, proponuję przesłać do mnie na PW model auta, numer VIN oraz rok produkcji/pierwszej rejestracji.
Nie odtyczy to Misia i darka, bo ich VINy już znam.
Ja to zbiorę razem i wyślę do tej osoby w GM Poland. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Na odpowiedzi czekam do poniedziałku 28 stycznia 2008 rano.
Osoby które się spóźnią także proszę o przesłanie danych - zostaną załatwione w następnej kolejności.
Dodałem 2008-01-28: Przypominam, że w skład akcji, w zależności od roku produkcji i numeru VIN mogą wchodzić następujące czynności zalecane przez General Motors:
1. Montaż zaworu odcinającego.
2. Montaż separatora oleju między reduktorem a wtryskiwaczami.
3. Wymiana kołnierza wtryskiwaczy (część kolektora ssącego).
4. Wymiana wtryskiwaczy gazowych - 4 szt.
5. Wymiana wtryskiwaczy benzynowych - 4 szt.
6. Wymiana wiązki elektrycznej i skrzynki przekaźników.
7. Przeprogramowanie sterownika silnika.
Akcja odbędzie się prawdopodobnie w Tarnowie, gdyż tylko tam jest upoważniony do CNG serwis Opla.
O dalszym przebiegu sprawy i dokładnym terminie powiadomię wszystkich niezwłocznie. |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
|
|
|
|
 |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Pią Lut 01, 2008 09:55 Re: UWAGA: do zainteresowanych bezpłatną akcją serwisową
|
|
|
Mam już odpowiedź z GM. Na akcję załapały się tylko nowsze auta pdomanskiego, misia i darka.
Proszę tych trzech kolegów o przesłanie mi na PW swoich danych osobowych (nazwisko, imie, adres, telefon kontaktowy). Jak poprzednio prześlę zbiorczo te dane do GM - dostaniecie listowne zaproszenia do wizyty w serwisie w Tarnowie. Sądzę, że naprawdę warto skorzystać z okazji !!!
| GM napisał/a: | Panie (...),
Trzy ponizsze samochody podlegaja obsludze analogicznej, do aktualnie wykonywanej przez serwis w Tarnowie. Tak wiec sadze, ze bylaby mozliwosc wykonania obslugi, ale jest to zwiazane z koniecznoscia wizyty w serwisie w Tarnowie.
1. Opel Zafira 1.6 CNG, rok 2004, VIN - (...) (pdomanski)
2. Opel Combo 1.6 CNG, rok 2006, VIN - (...) (Misiu15go)
3. Opel Astra 1.6 CNG, rok 2004, VIN - (...) (darek.s)
Prosze o podanie danych klientów (nazwisko, imie, adres, telefon kontaktowy). Dane te zostana przekazane do serwisu w celu umozliwienia wyslania listu z zaproszeniem na wykonanie uslugi.
Pozdrawiam
Piotr (...)
CC District Manager
tel. kom.: (...)
mail:(...)@pl.gm.com |
|
|
|
|
| |
|
|
|
|
 |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 08:57
|
|
|
Uprzejmie informuję, że dane pdomanskiego, misia i darka zostały wysłane go GM Poland. Spodziewajcie się listownego zaproszenia na wykonanie usługi w Tarnowie.
Niestety nie potrafię określić, czy będzie to jeden termin dla wszystkich. W każdym razie postaram się tam być razem z pdomanskim.
Na tym moja rola się kończy... chociaż pdomanski i darek obiecali mi jeszcze gifty po załatwieniu sprawy
Dodane: 11:08
Mam odpowiedź z GM, że wasze dane zostały przekazane do Auto-Ring w Tarnowie. Zadzwonię tam jutro i dopytam się o szczegóły. |
|
|
|
| |
|
|
|
|
 |
pdomanski
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 23:03
|
|
|
Tigercng - bardzo serdecznie dziękuję ci za pomoc w uzyskaniu zaproszenia na bezpłatną akcję serwisową. Mam nadzieję, że do Tarnowa pojedziemy razem i będę mógł podziękować ci osobiście.
Pozdrawiam i szykuję obiecane gifty. |
|
|
|
 |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 13:56 Dodatkowe info dla shenn i czaman
|
|
|
Jeszcze wczoraj otrzymałem wiadomość z GM, dotyczącą akcji serwisowych pod które podlegają pozostałe, starsze Zafiry CNG.
Opel Zafira 1.6 CNG, rok 2002, VIN - (...) (czaman) - kod akcji: 07-P-009; 02-R-24
Opel Zafira 1.6 CNG, rok 2003, VIN - (...) (shenn) - kod akcji: 07-P-009; 03-C-46
Ponieważ są to akcje, które dotychczas nie były wykonywane w Polsce, jest delikatna sugestia, aby jednak umówić się na wizytę w serwisie niemieckim.
Ze swojej strony dodam, że shenn, a w szczególności czaman mają bliżej do Niemiec niż do Tarnowa więc się dobrze zastanówcie.
Jeżeli jest to dla Was duży problem, GM oferuje pomoc, ale nie gwarantuje wyniku.
Ja spróbuję dowiedzieć się w Tarnowie, czym dokładnie te akcje różnią się od tych pozostałych i czy mogli by je tam wykonać. Przypuszczam, że skoro są to auta starsze, to i zakres akcji serwisowej może być szerszy.
Jeszcze raz publicznie składam podziękowania w imieniu nas wszystkich na ręce pana Piotra z GM.
Dodane: 17:35
Części do akcji serwisowej dla pdomanski, Misiu15go i darek.s zostaną w dniu jutrzejszym zamówione przez Auto-Ring.
Z pewnością będziecie mieli wymieniony komplet wtryskiwaczy - gratuluję (i trochę zazdroszczę ). |
|
|
|
| |
|
|
|
|
 |
darek.s
|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 16:41 Wielkie dzięki
|
|
|
Dzisiaj dzwonili do mnie z Auto-Ringu. Części zostały wysłane. Za tydzień jak już dotrą mają zadzwonić ponownie i się umówimy. Autko mam zostawić na dwa dni. W Tarnowie mieszka kolega to mnie może przenocuje a mam tam grób siostry dziadka , który wymaga małego remontu. Mógłbym ten czas wykorzystać żeby to załatwić . Jeszcze raz dziękuje tygryskowi i pozdrawiam. Dodane 03.03.2008.
No i juz po akcji. Postaram sie wszystko, opisać i pare fotek dołaczyć. |
|
|
|
 |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Wto Mar 04, 2008 17:08 Pierwsza akcja już wykonana - czy są kolejni chętni ?
|
|
|
Z radością informuję, że pierwsza część naszych samochodów została już poddana bezpłatnej akcji serwisowej w Tarnowie.
W ramach akcji serwisowej założono nowy kołnierz wtryskiwaczy, nowe wszystkie wtryskiwacze (8 szt.) z mostkami łączącymi, wymieniono wiązkę kabli i skrzynkę przekaźników oraz zainstalowano elektrozawór odcinający i separator oleju. Dokonano też przeprogramowania sterownika silnika.
Brawa i podziękowania dla odpowiedzialnych osób z GM Poland, oraz firm Auto-Ring i Czakram. Jeszcze raz zaznaczam, że to wszystko dla Was za friko
W międzyczasie zgłosili się kolejni chętni - Mostek i klemens.
Czekam jeszcze na 4 osoby, tak aby zebrało się jak poprzednio w sumie 6 aut.
Proszę przesłać do mnie na PW model auta, numer VIN oraz rok produkcji/pierwszej rejestracji.
Numer VIN proszę spisać z dowodu rejestracyjnego, a nie z książki serwisowej |
| Ostatnio zmieniony przez tigercng Pią Mar 28, 2008 23:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| |
|
|
|
|
 |
shenn
|
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 16:18 akcja serwisowa (Niemcy)
|
|
|
| Po długich staraniach właśnie umówiłem się na akcje serwisową w Niemczech (Schwedt) na 14 marca. |
_________________ Opel Zafira 1,6 CNG |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: Opel Zafira 1,6 CNG
|
|
|
|
 |
tomig
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 17:46
|
|
|
tigercng postaram sie podrzucić jutro dane od mojej Astry
kurka jesteś wielki!!!!!! |
|
|
|
| |
|
|
Moje auto CNG: Opel ASTRA G Kombi 1.6 CNG
|
|
|
|
 |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 01:32 Druga Wielka Akcja Serwisowa dla członków cng.auto.pl
|
|
|
Wielka Akcja Serwisowa dla kolejnych członków cng.auto.pl rozpoczęta !
Chęć udziału w drugiej turze akcji zgłosili:
tomig - Astra 1.6 CNG 2003
Mostek - Zafira 1.6 CNG 2003
klemens - Zafira 1.6 CNG 2005
Paweł K Rzeszów - Zafira 1.6 CNG 2003
bartekk - Zafira 1.6 CNG 2005
hipekus - Combo 1.6 CNG 2006
Kuba - Zafira 1.6 CNG 2003
krzysio - Zafira 1.6 CNG 2005
rufio - Zafira 1.6 CNG 2004
Czekam jeszcze na poprawny numer VIN od hipekusa, i zgłaszam sprawę do naszego zaufanego w GM
Jeśli poza tym gronem jest jeszcze ktoś chętny, proszę o niezwłoczne przysłanie na PW numeru VIN. Następna okazja może być dopiero za kilka miesięcy.
2008-03-27: Dopisałem jeszcze Kubę, oraz wysłałem maila do GM.
Dopisałem krzysio.
2008-03-28: Dopisałem rufio. |
|
|
|
| |
|
|
|
|
 |
Kuba
|
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 21:42
|
|
|
Witam
jestem nowym właścicielem Opla Zafiry z 2003 roku. Dzisiaj się zalogowałem i także jestem zainteresowany tą akcją serwisową. KUBA |
|
|
|
 |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 22:15
|
|
|
| Kuba napisał/a: | | Witam, jestem nowym właścicielem Opla Zafiry z 2003 roku. Dzisiaj się zalogowałem i także jestem zainteresowany tą akcją serwisową. KUBA | No to witamy serdecznie i zapraszamy do Organizacja Forum => Przestaw się na forum
Napisz kilka zdań o autku i skąd jesteś. |
|
|
|
| |
|
|
|
|
 |
hipekus
|
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 23:24 Poprawiony kod
|
|
|
Witam - wysłałem poprawiony kod. Tak jak tigercng ostrzegał należy czytać tylko z dowodu rejestracyjnego - ewentualnie bezpośrednio z samochodu (wybity pod dywanikiem pasażera na przednim siedzeniu.
Przepraszam za opóźnienie ale parafrazując Mothy pythona "zażywałem uroków niemieckiej gazyfikacji" |
_________________ Opel Combo 1.6 CNG |
|
|
|
 |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 00:39 Re: Poprawiony kod
|
|
|
| hipekus napisał/a: | | wysłałem poprawiony kod. | OK, damy jeszcze szansę nowemu Kubie.
| hipekus napisał/a: | | "zażywałem uroków niemieckiej gazyfikacji" | Takiemu to dobrze Ja raz miałem okazję - samoobsługa przy dystrybutorze CNG, to jedna z rzeczy których mi brakuje w Polsce.
No i ta sieć stacji całodobowych co 30 km. |
|
|
|
| |
|
|
|
|
 |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 17:53
|
|
|
Mam juz wstępną informację z GM, że pięć naszych samochodów będzie poddanych akcji w Tarnowie.
Zapewne dotyczy to tych pięciu >=2004, ale to tylko moje własne przypuszczenia.
Akcja będzie rozciągnięta w czasie, tj. 2 samochody miesięcznie.
Gratulacje i podziękowania dla GM
2008-05-08 - Niestety, nie mam dobrych wiadomości. Odpowiedzi, jakie otrzymuję z GM są delikatnie mówiąc wymijające, tzn. oprócz ograniczenia do 1-2 sam. miesięcznie, nie podają nawet przybliżonego terminu, kiedy kolejna partia naszych aut mogłaby być poddana tej akcji.
Z Auto-Ring mam informację, że są zajęci samochodami sprzedanymi w kraju, i że możliwość zajęcia się sprowadzonymi będzie nie wcześniej, jak za 2-3 miesiące.
Tak więc jeżeli komuś się spieszy, może jedynie umówić się w którymś z serwisów niemieckich. |
| Ostatnio zmieniony przez tigercng Pią Paź 10, 2008 14:31, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
| |
|
|
|
|
 |
|
|