|
CNG - gaz ziemny w Twoim aucie
Forum użytkowników pojazdów zasilanych CNG w Polsce. Partner Międzynarodowej Sieci Społeczności CNG
|
|
Przesunięty przez: administrator Czw Gru 25, 2008 18:32 |
TOYOTA CAMRY CNG HYBRID |
| Autor |
Wiadomość |
administrator
Administrator
|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 22:21 TOYOTA CAMRY CNG HYBRID
|
|
|
Toyota zaprezentowała protytyp na bazie modelu Camry na wystawie samochodowej w Los Angeles 2008
Na stoisku Toyoty pojawiła koncepcyjna wersja modelu Camry Hybrid zasilana gazem ziemnym (CNG). Paliwo magazynowane jest w części samochodu, gdzie standardowo znajduje się koło zapasowe. Umieszczono tam parę zbiorników, a samo koło zastąpiono poprzez zastosowanie opon typu run-flat, pozwalających przejechać kilkadziesiąt kilometrów bez trzymania ciśnienia. Podczas pierwszych testów samochód pokonał ponad 250 mil (400 km).
Galeria samochodu
Źródło: autobloggreen.com |
_________________ Karol Wieczorek
kom. 883 244 021
 |
|
|
|
 |
bartekk

|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 21:57 Toyota Camry CNG Hybrid
|
|
|
Specjalnie na targi motoryzacyjne w Los Angeles, japoński producent przygotował koncepcyjną wersję Camry, która łączy napędzany gazem CNG silnik spalinowy z elektrycznym w ramach z znanego już rozwiązania Hybrid Synergy Drive.
Projektanci tej koncepcyjnej hybrydy zadbali o agresywny wygląd swojego dzieła poprzez obniżenie zawieszenia, a także zastosowanie pakietu stylistycznego w postaci nowego designu felg, ciemnych kloszy lamp oraz przeprojektowanego pasa przedniego, który nawiązuje do hybrydowego modelu iQ.
Zgodnie z tym co obiecuje producent, nowa Camry Hybrid na pełnym baku, mieszczącym 30 litrów CNG, przejedzie 400 kilometrów.
źródło: http://moto.onet.pl/119830,galeria.html |
_________________ Bartek Kamiński 0-790-533-121
http://cng.auto.pl http://mapa.cng.auto.pl |
|
|
|
| |
|
|
Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG 2005
|
|
|
|
 |
kennedee
|
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 10:02
|
|
|
| Cytat: | | nowa Camry Hybrid na pełnym baku, mieszczącym 30 litrów CNG, przejedzie 400 kilometrów | ??? Cud jakiś czy co? |
|
|
|
| |
|
|
Moje auto CNG: MULTIPLA 1,6 16V BiPower 2000
|
|
|
|
 |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 11:45
|
|
|
| kennedee napisał/a: | | Cytat: | | nowa Camry Hybrid na pełnym baku, mieszczącym 30 litrów CNG, przejedzie 400 kilometrów | ??? Cud jakiś czy co? | Nie cud, tylko nieuctwo dziennikarzy piszących o CNG.
Już nawet nie chce mi się pisać sprostowań |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|