CNG - gaz ziemny w Twoim aucie CNG - gaz ziemny w Twoim aucie
Forum użytkowników pojazdów zasilanych CNG w Polsce.
Partner Międzynarodowej Sieci Społeczności CNG

Portal  English  Deutschen  MapaMapa stacji CNG w Polsce  KontaktKontakt
SzukajSzukaj  FAQFAQ  UżytkownicyUżytkownicy  Galeria  Kanał RSS
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

>> GasShow 2012 - CNG i LNG Show <<

Zapraszamy do obejrzenia Relacji
Strefa CNG, wystawa pojazdów CNG oraz Gala Inpro 2012

>> Więcej informacji tutaj <<

Poprzedni temat «» Następny temat
Stacja CNG w Bielsku-Białej

Jak często będziesz tankował na stacji CNG w Bielsku-Białej?
Co najmniej raz w tygodniu.
33%
 33%  [ 7 ]
Co najmniej raz w miesiącu.
14%
 14%  [ 3 ]
Co najmniej raz na kwartał.
14%
 14%  [ 3 ]
Kilka razy w roku.
38%
 38%  [ 8 ]
Głosowań: 21
Wszystkich Głosów: 21

Autor Wiadomość
administrator 
Administrator

Wysłany: Pon Sie 30, 2010 11:52   Stacja CNG w Bielsku-Białej

Witam,

dzisiaj otrzymaliśmy informację, że na terenie Bielska-Białej przy ul. Sarni Stok 93 powstanie stacja CNG dla potrzeb Instytutu Badań i Rozwoju Motoryzacji BOSMAL. Zainstalowany kompresor będzie miał wydajność 300m3 na godzinę.

Stacja jest bardzo dobrze zlokalizowana, nieopodal węzła drogi ekspresowej S1 w Bielsku-Białej. Znajdziecie ją na mapie tutaj.

Obecnie dyrekcja zakładu waha się nad postawieniem dodatkowego dystrybutora przy bramie zakładu i udostępnieniem tankowania w dostępie publicznym. Wszystko jednak zależy od zainteresowania, z jakim spotka się ten pomysł.

W związku z tym czekamy na wszystkie głosy zainteresowania i Wasze pomysły, co można jeszcze zrobić aby rozpropagować możliwość tankowania w nowej lokalizacji na Śląsku.

Prosimy o kontakt na:
tel. 790 533 121
e-mail: biuro@cng.auto.pl
lub wypowiadanie się w tym wątku
Ostatnio zmieniony przez administrator Wto Lis 29, 2011 23:27, w całości zmieniany 5 razy  

Moje auto CNG: brak

kefasps 

Wysłany: Pon Sie 30, 2010 13:04   akcja

jak zwykle proponuję wysyłanie listów papierowych do konkretnej odpowiedzialnej osoby. treść "od siebie"
lepiej w papierze
tylko czy wiadomo z kim się kontaktować personalnie? Zarząd?

ps

MiedzianySmok 

Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 01:59   Popieram

Witam,

Pod koniec zeszłego roku marzyłem o takiej stacji w tym wątku:
http://cng.auto.pl/forum/...-vt121.htm#3128

Rewelacyjna lokalizacja. Byłaby to pierwsza stacja CNG w dawnym województwie bielskim i ostatnia po drodze do przejść granicznych w Zwardoniu (S69), Korbielowie (945) czy nawet Cieszynie (S1).

Nie wiem czy to ma duże znaczenie, ale akurat wzdłuż tego odcinka ulicy Warszawskiej, w promieniu 2 km od planowanej stacji CNG znajdują się salony samochodowe m.in. takich marek (licząc od strony Katowic): Ford, Volvo, Renault, Honda, KIA, Land Rover, SsangYong, Mazda, Opel, Subaru, Volkswagen, Audi, Skoda, BMW. Zapewne będą kiedyś oferować samochody zasilane gazem ziemnym, jednak wątpię, żeby udzieliły klientom wsparcia w postaci stacji CNG :wink:

O ile możemy umówić się, że budowa takich stacji nie jest ich zadaniem, to jednak przez najbliższych kilka lat byłaby to dodatkowa cecha wyróżniająca Fiata i potwierdzająca jego wyjątkowy status w tym mieście. Tutaj jest siedziba Fiat Auto Poland S.A., fabryka, Ośrodek Badawczo-Rozwojowy. Gdyby dodać ogólnodostępną stację CNG i uzupełnić usługi o serwis CNG, byłbym zachwycony. Moja Multipla zresztą też :wink:

W Tychach problem tankowania gazu ziemnego rozwiązało MZK, w Bielsku chyba nie zanosi się na to. Byłoby miło, gdyby zrobił to Fiat, skoro jest już taka okazja. W końcu w Europie oferuje przynajmniej 7 modeli zasilanych w ten sposób, a taki krok przybliżyłby je troszkę do nas.

marcys 

Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 09:49   

Swietna lokalizacja, noi wreszcie cos sie w Bielsku dzieje... chociaz na Fiacie taka stacja jest juz od dawna to jakos jej udostepnic nie chcieli... Gazownia zabrzanska jakos tez sie nie pali do takiej dzialalnosci.. Fajnie ze Bosmal rozwaza moze cos z tego bedzie.
  Moje auto CNG: Scorpio LPG

zebraw

Wysłany: Nie Paź 10, 2010 13:31   

Mysle , ze przy takiej lokalizacji stacji jest szansa na duze zainteresowanie gdyz jest to przy drodze tranzytowej z poludnia Europy Wlochy , Austria a np. w austrii jest tylko cng juz bardzo popularny natomiast brak wogole jest lpg w Wiedniu co druga stacja OMV ma juz CNG

Kamixxx 

Wysłany: Wto Lis 02, 2010 13:32   

Otwarta jest już ta stacja?

Moje auto CNG: Fiat Punto Natural Power

marcys 

Wysłany: Wto Paź 04, 2011 22:30   

noi temat chyba umarl smiercia naturalna...
  Moje auto CNG: Scorpio LPG

Odpowiedz do tematu