CNG - gaz ziemny w Twoim aucie CNG - gaz ziemny w Twoim aucie
Forum użytkowników pojazdów zasilanych CNG w Polsce.
Partner Międzynarodowej Sieci Społeczności CNG

Portal  English  Deutschen  MapaMapa stacji CNG w Polsce  KontaktKontakt
SzukajSzukaj  FAQFAQ  UżytkownicyUżytkownicy  Galeria  Kanał RSS
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

>> GasShow 2012 - CNG i LNG Show <<

Zapraszamy do obejrzenia Relacji
Strefa CNG, wystawa pojazdów CNG oraz Gala Inpro 2012

>> Więcej informacji tutaj <<

Poprzedni temat «» Następny temat
Stacja CNG - Radom
Autor Wiadomość
administrator 
Administrator

Wysłany: Wto Sie 28, 2007 21:10   Stacja CNG - Radom

Szczegółowe informacje o stacji tankowania CNG w Radomiu.

Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji, ul. Wjazdowa 4 (dla nawigacji wpisujemy adres Wjazdowa 17)
Tel. 048 385 75 11
Czynna codziennie przez całą dobę

Mapka, zdjęcia

Obsługa:
Stacja CNG jest obsługiwana przez trzech panów z Gazowni Radomskiej.
Płatność:
Płatność gotówką - brak możliwości używania kart płatniczych. Stali odbiorcy mogą rozliczać się bezgotówkowo po zawarciu wcześniejszej umowy. Brak możliwości skorzystania z karty flotowej "CNG auto", chociaż na stacji jest działający czytnik.
Dojazd:
Trasa 1. Jadąc drogą nr 7. od strony Warszawy
Na pierwszym rondzie od strony stolicy kierujemy się w prawo, w kierunku Krakowa. Na następnym rondzie skręcamy w lewo, podążając drogą nr 12. - ul. Maratońską. >>>
Trasa 2. Jadąc drogą nr 7. od strony Krakowa
Na pierwszym rondzie skręcamy w prawo, na ul. Maratońską, a drogę krajową nr 12. >>>
Trasa 3. Jadąc drogą nr 12. z Piotrkowa Trybunalskiego (Łodzi)
Mijamy po lewej stronie więzienie i kierujemy się nowym odcinkiem drogi nr 12. docieramy do ronda, na którym kierujemy się na wprost. >>>
>>> Po przejechaniu na wprost pierwszego skrzyżowania ze światłami na następnym skręcamy w prawo, w ul. Wierzbicką. Na pierwszych światłach skręcamy w lewo, w ul. Wjazdową. Po ok. 200 metrach po prawej stronie znajduje się wjazd na teren zajezdni autobusowej.

Trasa 4. Jadąc drogą nr 12. z Lublina
Na pierwszym rondzie skręcamy w lewo, w Al. Wojska Polskiego. Jedziemy cały czas na wprost mijając kolejne rondo.>>>
Trasa 5. Jadąc drogą nr 9. z Rzeszowa
Wjeżdżamy do Radomia ul. Słowackiego i na pierwszym rondzie w Radomiu skręcamy w lewo. >>>
>>> Po prawej stronie mijamy centra handlowe M1 i Komfort. Na rondzie skręcamy w lewo, w ul. Jana Pawła II. Jedziemy cały czas prosto. Przejeżdżamy przez przejazd kolejowy, gdzie po lewej stronie już widzimy teren zajezdni. Kontynuujemy jazdę jeszcze przez ok. 200 m i po lewej stronie zobaczymy bramę zajezdni autobusowej.
UWAGA! DOTYCZY UŻYTKOWNIKÓW NAWIGACJI GPS! Systemy nawigacyjne nie posiadają na mapie układu ulic na terenie zajezdni. Wszyscy wyznaczający trasę w ten sposób są proszeni o zapoznanie się z wariantami dojazdu powyżej i zweryfikowanie ich na swojej mapie ze względu na częste pomyłki w dojeździe do stacji.
Stacja jest własnością Mazowieckiego Oddziału Obrotu Gazem w Warszawie, położona jest na terenie Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacyji w Radomiu, na stacji Petrochemii Płock.
Dane tech.:
Kompresor: CompAir 600 Nm3/h
Dystrybutory: 1
Stanowiska: 2
Przejściówki: włoska

Aktualizacje opisu:
>04.08.2009, administrator: zmodyfikowałem treść poświęconą dojazdowi do stacji, zmieniłem nazwę właściciela stacji, dodałem adnotację odnośnie lokalizacji
>17.08.2009, administrator: dodałem adres dla nawigacji, dodałem możliwość zawarcia umowy na rozliczenia bezgotówkowe
Ostatnio zmieniony przez administrator Pon Lip 25, 2011 00:52, w całości zmieniany 6 razy  

Moje auto CNG: brak

adrian007

Wysłany: Sro Sty 30, 2008 09:16   

Witam!

Jako że pochodzę z Radomia - uzupełnie te informacje.

Stacja posiada przejściówkę do tankowania aut z instalacją włoską (i włoskim złączem do tankowania gazu).

Pozdrawiam!

Przejrzysty 

Wysłany: Wto Maj 27, 2008 21:17   Tylko gotówką

Witam.
Tankowałem na tej stacji w nocy i nie ma możliwości zapłaty kartą tylko gotówka.

tigercng 
Moderator

Wysłany: Wto Maj 27, 2008 22:57   Re: Tylko gotówką

Przejrzysty napisał/a:
Witam.
Tankowałem na tej stacji w nocy i nie ma możliwości zapłaty kartą tylko gotówka.
Tak, nie pisałem o tym dotychczas, ale teraz dodałem więcej informacji o braku możliwości płacenia inaczej, niż tylko gotówką.

Dziękuję i pozdrawiam
  Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Paweł K Rzeszów 

Wysłany: Pon Sie 03, 2009 22:12   

Witam !!! i miałem problem ( z tego co wiem nie tylko ja ) już drugi raz ze stacją u Ciebie Kolego Adminie ... a mianowicie standardowo w automapie wprowadziłem stację w Radomiu ul. Wjazdowa 4 hehe ... mniejszy problem był gdy wjeżdżałem od strony Rzeszowa (zorientowałem się przy MPK ale nawigacja ciągła mnie dalej !)) a od strony Warszawy... tragedia !!! Miałem na ogonie 4 auta i szukaliśmy po osiedlu o 4 nad ranem z automapą wjazdu - wiem można wpisać współrzędne lub wrzucić poi ale ... spróbuj sam jak to wyprowadza - jesteś na miejscu .Lepiej może by było w opisie dojazdu podać adres sąsiedniego domu naprzeciw wjazdu do zajezdni bo tak jak jest to nie będzie . Pozdrawiam i dzięki za mapkę :]

Moje auto CNG: Zafira 2003r.

administrator 
Administrator

Wysłany: Wto Sie 04, 2009 11:13   

W odpowiedzi na Twoje uwagi postanowiłem zmodyfikować opis stacji. Teraz znajdziecie tam dokładny dojazd ze wszystkich dróg krajowych, jakie dochodzą do Radomia. Podana pozycja stacji CNG jest dokładnie spisana z nawigacji na miejscu. Niestety producenci map do systemów GPS nie przewidzieli układu komunikacyjnego na terenie zajezdni na swoich mapach. W najbliższych dniach postaram się spisać pozycję samego wjazdu na teren zajezdni bezpośrednio z ul. Wjazdowej.

Chciałbym tutaj odeprzeć zarzuty, jakoby wina leżała po naszej stronie. Stacja CNG jest dobrze zaznaczona na mapie oraz posiada właściwą pozycję GPS. Dopatrywałbym się tutaj przewinienia ze strony producentów map, którzy nie przewidzieli układu komunikacyjnego na terenie zajezdni w Radomiu.

Moje auto CNG: brak

tigercng 
Moderator

Wysłany: Wto Sie 04, 2009 11:20   

Paweł K Rzeszów napisał/a:
(...)ale nawigacja ciągła mnie dalej !)) (...) szukaliśmy po osiedlu o 4 nad ranem z automapą wjazdu - wiem można wpisać współrzędne lub wrzucić poi ale ... spróbuj sam jak to wyprowadza(...) :]
Hehe, wlaśnie dlatego nie mam nawigacji GPS i pewnie nieprędko się na nią skuszę.
Posiadam za to wydrukowane z Google Maps mapki dojazdu do wszystkich stacji CNG. Sprawdzają się znakomicie. Polecam wszystkim :grin:
  Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

Paweł K Rzeszów 

Wysłany: Wto Sie 04, 2009 22:59   

Karol ! Absolutnie nie mam pretensji do Ciebie czy kogokolwiek ... Super że jest mapa i praktycznie wszędzie się dojedzie bez problemów- co do tej stacji ja miałem problemy z dojazdem więc zgłaszam , bo to lepiej dla wszystkich a Ty jako miejscowy możesz temu coś zaradzić - tym bardziej że Mili Panowie na stacji powiedzieli mi że nie tylko ja chciałem wjechać od drugiej strony ... co do Ciebie Tigercng to wydrukowane stacje w Polsce mam cały czas w autku a dokładny dojazd zrobiłem sobie tylko co do stacji w Elblągu ( chociaż w tym przypadku bardziej dla mnie pomocne okazało się cb - za cholerę w Elblągu bursztynowej nie znajdziesz a w navi pokazało mi tylko gronowo elblądzkie ) ale to jest obwodnica i wylot na wa-wę więc nie było problemu ( bo miałem wydrukowane :grin: ...)

Moje auto CNG: Zafira 2003r.

moskwa 

Wysłany: Sob Lut 27, 2010 11:16   

Witam.Od miesiąca posiadam auto Fiata ducato 2006r CNG staram się zatankować do pełna w Radomiu i za każdym razem nie mogę dotankować go do pełna. Czy w okolicy radomia jest stacje na której można zatankować CNG do pełna.Poproszę jakiś link lub informację .
  Moje auto CNG: ducato

mateusz86 

Wysłany: Sob Lut 27, 2010 12:06   

Tankujesz zawsze do pełna, ale najprawdopodobniej masz problem z elektrozaworem.

Tutaj znajdziesz więcej informacji:
http://cng.auto.pl/forum/...aworu-vt545.htm
http://cng.auto.pl/forum/...-butli-vt91.htm
http://cng.auto.pl/forum/...prawa-vt414.htm
Ostatnio zmieniony przez mateusz86 Sob Lut 27, 2010 12:06, w całości zmieniany 1 raz  

Moje auto CNG: peugeot 306 xr 1.4 '95 + cng

moskwa 

Wysłany: Pon Mar 01, 2010 19:34   

Witam.Staram się w Radomiu zatankować zawsze do pełna,ale ostatnio nie udało się zatankować choć zbiorniki były puste.A odnośnie elektrozaworu to to sądzę że jest wszystko dobrze.Dlaczego? Tankowałem w Radomiu o 6 rano ( mając je puste i zatankowałem tylko 24 metry,nadmieniam że zbiorniki mam o pojemności 26 kg tj,około35 metrów ),pojechałem do kielc i dotankowałem je do pełna,przejechałem kielce-katowice-kielce i automat przełączył na paliwo po przejechaniu 360 km.To jak się to ma do uszkodzonego elektrozaworu.

paweles 

Wysłany: Sro Mar 03, 2010 07:09   

Witam. Myślę że w Radomiu coś jest nie tak, ja też tam tankuje i od połowy stycznia nie można za jednym razem zatankować do pełna. Z elektrozaworami jest o.k. a jakośc gazu pozostawia wiele do życzenia. Różnica w zasięgu około -20%w porównaniu do Grudnia. PGNiG nie ma zbyt dużego wpływu na jakość gazu więć tłoczą nam gaz słabszej jakości.

moskwa 

Wysłany: Sro Mar 03, 2010 18:38   

Witam.Tankowałem dziś w radomiu i zaskoczyło mnie że tak dużo gazu zatankowałem (mam zbiorniki 3 o pojemnosci 35 m), zatankowałem 31.Zapytałem co się stało że tyle gazu zatankowałem.Prostą odpowiedż otrzymłem ZE ZOSTAŁY WYMIENIONE FILTRY DO GAZU.Pozdrawiam

moskwa 

Wysłany: Pon Mar 15, 2010 21:21   

Ostatnio tankowałem CNG w Radomiu I PORAŻKA.NIE mogłem zatankować do pełna.ELEKTRO ZAWORY OK.

bartekk 

Wysłany: Wto Mar 16, 2010 13:45   

Napisz o której godzinie tankowałeś?

Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG 2005

Odpowiedz do tematu