|
Stacja CNG - Łódź (!walczymy o budowę stacji!) |
| Autor |
Wiadomość |
sigmaCNG
|
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 12:02
|
|
|
Super odpowiedz tiger:)
Wielkie dzieki:) |
|
|
|
 |
Pawel_V70
|
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 12:44
|
|
|
Witam wszystkich,
niestety nie udało mi się dojechać do W-wy na Forum Gazowe. Czy ktos z obecnych ma jakiekolwiek informacje nt możliwości powstania stacji CNG w Łodzi lub okolicy ? Czy taki temat gdzieś może zaistniał ?
Pozdrawiam
Paweł Łódź |
_________________ Paweł, Łódź
Volvo V70 bifuel |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: Volvo V70 bifuel '02
|
|
|
|
 |
bartekk

|
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 17:35 Stacja w Łodzi
|
|
|
Na mapie była zaznaczona stacja w Łodzi jako w planach wiec trzeba czekać na lepsze czasy:)
Pozdrawiam
Bartek |
_________________ Bartek Kamiński 0-790-533-121
http://cng.auto.pl http://mapa.cng.auto.pl |
|
|
|
| |
|
|
Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG 2005
|
|
|
|
 |
administrator
Administrator
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 00:03
|
|
|
Dzisiaj znalazłem na forum gazety wyborczej taki wpis:
[dla zaintereowanych]
Autobus testowy był tankowany poprzez dystrybutor gazu ziemnego w
zajezdni Chocianowice. Niestety zajezdnia nie posiada licznika !!!
gazu co uniemożliwia tankowanie pojazdów spoza MPK. Inna jest też
końcówka dystrybutora.
Zatem czekamy na uruchomienie stacji na Nowych Sadach - całodobowej
i ogólnodostępnej !!!
Pozdrawiam,
Paweł
Źródło: forum.gazeta.pl
Jestem ciekaw, jak wyglądało wtedy tankowania autobusów na CNG. Czy był to dystrybutor tymczasowy, czy może coś po nim jeszcze zostało. Jakby się chciało komuś z Łodzi sprawdzić to będę wdzięczny, gdyż ciężko komuś z zewnątrz ocenić jak naprawdę mogła tam wyglądać sytuacja. |
_________________ Karol Wieczorek
kom. 883 244 021
 |
|
|
|
 |
administrator
Administrator
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 16:36
|
|
|
Dzisiaj założyłem wątek poświęcony brakowi stacji tankowania CNG w Łodzi na forum.gazeta.pl
Jest tam również załączona ankieta, w której możecie zabrać głos. Chyba nie muszę sugerować konkretnej odpowiedzi.
Wątek z ankietą znajdziecie tutaj. |
kom. 883 244 021
 |
|
|
|
 |
administrator
Administrator
|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 20:40
|
|
|
Dzisiaj bartekk znalazł w internecie informację na temat stacji w Łodzi, która była zamontowana na okres testów autobusu Irisbus CNG w 2007 roku.
Informacja ze strony ngvautogas.com.pl
W dniach od 16 sierpnia do 1 wrzesnia 2007 na terenie Łodzi Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne testowało autobus zasilany gazem ziemnym.
Spółka NGV AUTOGAS wypozyczyła na czas prób mobilną sprężarkę CNG, która umożliwiła przeprowadzenie testów Nasza Spółka ma w dyspozycji kilka mobilnych stacji CNG o różnej wydajności (od 4 do 90 m3/h),
które wypożycza na wypadek awarii stacji CNG lub na czas testów pojazdów gazowych.
Użytkownikami takich stacji były dotąd głównie Zakłady Gazownicze:
we Wrocławiu, w Rzeszowie, w Mielcu, w Krakowie, w Gdańsku.
Mobilna stacja CNG była również wykorzystywana przez ponad rok przez TRANSGÓR S.A. w Trzebini, który eksploatuje autobusy CNG.
Od połowy sierpnia mobilna stacja CNG AG50 (zdjęcie) została zainstalowana w PKS w Nowym Sączu gdzie eksploatowane są autobusy CNG obsługujące między innymi Uzdrowiska w Piwnicznej i w Krynicy
Źródło: ngvautogas.com.pl |
kom. 883 244 021
 |
|
|
|
 |
Bendzi
|
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 07:35
|
|
|
| Czy faktycznie stacja CNG AG50 jest zamontowana obecnie w Nowym Sączu? Orientuje się ktoś czy można tam zatankować? |
_________________ PEUGEOT 206 1,6 CNG |
|
|
|
| |
|
|
Moje auto CNG: Peugeot 206 1,6
|
|
|
|
 |
baker0
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 19:26 stacja CNG w Łodzi
|
|
|
Witam wszystkich użytkowników samochodów zasilanych gazem ziemny jak i zainteresowanych w przyszłości. myślę bardzo poważnie nad wybudowaniem stacji CNG w łodzi, mój post kieruje do wszystkich którzy tą informacją są zainteresowani, liczę na komentarze i deklarowaną ilość zapotrzebowania na gaz do swoich samochodów. informacja ta potrzebna mi jest w celu przybliżonego zorientowania się na temat ilości znajdujących się samochodów zasilanych CNG w łodzi lub osób zainteresowanych korzystanie z gazu ziemnego. proszę o podanie przybliżonego zapotrzebowania na gaz do swojego samochodu, pozwoli mi to na obliczenie potrzebnej wydajności stacji w łodzi i opłacalności przedsięwzięcia. Proszę o poważne potraktowanie tej informacji, na dzień dzisiejszy sam posiadam od roku 4 samochody zasilane gazem ziemnym a mieszkam w łodzi więc doskonale znam temat i korzyści z tego płynące. pozdrawiam wszystkich
ps. chętnie dowiem się wszystkiego o budowie stacji, wiedzy nigdy dość a każdy może wiedzieć coś ciekawego. |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: fiat doblo, ducato
|
|
|
|
 |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 17:36
|
|
|
Widzę że nikt się nie odzywa, więc może ja zadam dwa pytania uzupełniające:
1. Czy dysponujesz istniejącą lub planowaną stacją paliw płynnych, położoną w pobliżu gazociągu wysokiego lub średniego ciśnienia, którą chcesz rozbudować o CNG? Chodzi mi o możliwość wykorzystania istniejącej infrastruktury i obsługi.
2. Czy jesteś wystarczająco dużym odbiorcą gazu ziemnego zużywanego na inne potrzeby (piekarnia, zakład produkcyjny, hotel) aby móc "utopić" nierównomierność sprzedaży CNG w ramach tego zużycia?
Pozdrawiam |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
|
|
|
|
 |
BIGMARIO
|
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 00:16
|
|
|
Może najlepiej spróbować postawić niedużą stację podpinając się pod już istniejącą instalacje gdzieś przy dobrej lokalizacji może Hotel, Zajazd czy istniejąca stacja /prywatna gdzie się można dogadać/ . Pozdrawiam i powodzenia w budowie stacji, a nawiasem je Też się chcę porwać na budowę. |
_________________ MARIO72
 |
|
|
|
| |
|
|
Moje auto CNG: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.
|
|
|
|
 |
|
|