|
Stacja CNG - Legnica |
| Autor |
Wiadomość |
AdamBialas
|
Wysłany: Pią Lis 18, 2011 14:45
|
|
|
Wczoraj tłumaczyłem synowi dlaczego tata musi walczyć o stację tankowania dla naszego auta , wyglądało to tak :
Otóż drogi synu głowa rodziny Centrala PGNiG-e przekazała stacje tankowania swoim spółką córką , a ta zamiast kontynuować rodzinną tradycję , postanowiły stację z trudem postawioną i odziedziczoną po "rodzicach" zlikwidować . Aż przykro patrzeć jakie to wyrodne dzieci te spółki przesyłowe , mówią że "nie możemy sprzedawać gazu do aut bo nam statut spółki zabrania " i co nam zrobicie. Traktują stację tankowania jak to było sezonowe "stoisko z lodami" jest sezon i jest ciepło to są lody nie ma sezony to nie ma lodów. Zero odpowiedzialności za własnych klientów , mimo że pomimo braku ich wysiłków ludzie kupują auta na CNG. |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: Fiat Multipla BiPower 1,6
|
|
|
|
 |
BIGMARIO
|
Wysłany: Pią Lis 18, 2011 18:15
|
|
|
Dobre No jak zwykle brak zdrowego rozsądku i logiki ze strony PGNiGe |
_________________ MARIO72
 |
| Ostatnio zmieniony przez BIGMARIO Pon Lis 21, 2011 22:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| |
|
|
Moje auto CNG: OPEL ZAFIRA A 1.6 CNG 2004 R.
|
|
|
|
 |
kennedee
|
Wysłany: Pią Lis 18, 2011 20:31
|
|
|
| bartekk napisał/a: | | A ja się pytam kolejny raz wprost, kto normalny ma czas i determinacje na tankowanie się na stacji która jest czynna do godziny 14:30, w godzinach pracy tej stacji to normalni ludzie pracują! Tak wygląda cały rozwój rynku CNG w wydaniu naszego monopolisty. |
Lepiej od 7.00 do 14.30 niż wcale. Wiele osób użytkuje auta służbowo i tankuje w czasie pracy. Problemem jest zatankowanie na weekend... (np wracam w piątek wieczorem z trasy a rodzina chce się gdzieś wybrać w sobotę i trzeba albo jechać przez Wrocław, albo na benzynie). |
|
|
|
| |
|
|
Moje auto CNG: MULTIPLA 1,6 16V BiPower 2000
|
|
|
|
 |
dynirk84
|
Wysłany: Pią Lis 18, 2011 22:44
|
|
|
| Gdyby się to potwierdziło to kiepsko by było, bo właśnie planowałem zakup auta CNG. Skąd te informacje? Ciekawi mnie także ile jest samochodów CNG w Legnicy - czy jest możliwość wywarcia jakiegokolwiek wpływu na PGNiG? Szkoda by było gdyby moja przygoda z CNG skończyła się zanim się zaczęła. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
eqbs
|
Wysłany: Sob Lis 19, 2011 00:09
|
|
|
| kennedee napisał/a: | | Lepiej od 7.00 do 14.30 niż wcale. | Mam nadzieje że wynika to z jakiej statystyki, a nie z widzi mi się kogoś mONdrego |
|
|
|
 |
dynirk84
|
Wysłany: Pon Lis 21, 2011 17:56
|
|
|
| Informacje się potwierdziły. @kennedee ponawiam pytanie. Ile osób w Legnicy tankuje CNG? Jeśli byłoby ich trochę to może warto spróbować powalczyć o stację. Ja bym się pisał na coś takiego, może jakieś listy do polityków, wizyta w UM, ewentualnie sprawdzenie czemu MPK się nie opłacają autobusy CNG. Jeśli jednak jest za mało osób lub nikt nie ma ochoty nic z tym zrobić to może lepiej zacznę szukać samochodu na LPG... Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kennedee
|
Wysłany: Pon Lis 21, 2011 21:51
|
|
|
Co do ilości tankujących pojazdów do proponuję porozmawiać z Panem Adamem - szefem firmy obsługującej tankowanie. Numer w opisie stacji. Wiem, że m. in. tankuje spory busik i trochę detalistów. No i flota gazowni. MPK nie chce, bo ma stosunkowo nowe diesle, LPGK też nie bardzo... No i nie dziwię się im, bo stacja ma zbyt małą wydajność, a jakoś do tej pory nie powiększono magazynu gazu.
Oczywiście jestem chętny powalczyć o stację, ale póki co cierpię na deficyt czasu.
Gdzie potwierdziłeś informacje o zamknięciu? |
|
|
|
| |
|
|
Moje auto CNG: MULTIPLA 1,6 16V BiPower 2000
|
|
|
|
 |
dynirk84
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 19:17
|
|
|
Tato zadzwonił do znajomego pracującego w gazowni. Chyba nikt na wysokim stanowisku, ale potwierdził, że stacja do zamknięcia. Ja jestem trochę w kropce. Od kilku miesięcy nastawiłem się na CNG i dla mnie to chyba najlepsza opcja by była, mimo że raczej mało jeżdżę. W sumie, jeśli nie uda się namówić kogoś dużego do korzystania ze stacji, to na pewno nie uda się jej uratować. Z ekonomią chyba nie wygramy. Przykre, bo szansy dla CNG upatruję w momencie kiedy skończy się monopol PGNiG (choć nie wiem kiedy to będzie), bo na pewno ktoś kogo stać na mądrą inwestycję na tym zarobi, bo co jak co, ale Polacy jeśli mogą jeździć taniej to jeżdżą, co widać po LPG. Gdyby chociaż państwo nie przeszkadzało... Ponadto jest to naprawdę duża nisza, gdyby zapewnić na danym terenie: stację tankowania, kompetentną stację obsługi i reklamę technologii to na pewno wielu dałoby się skusić...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bartekk

|
Wysłany: Sro Gru 14, 2011 09:19
|
|
|
Witam.
Gratuluje interwencji w Legnicy, bardzo proszę o pilny kontakt Pana Jarka Kotlińskiego z Legnicy ze mną. |
_________________ Bartek Kamiński 0-790-533-121
http://cng.auto.pl http://mapa.cng.auto.pl |
|
|
|
| |
|
|
Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG 2005
|
|
|
|
 |
dynirk84
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 08:29
|
|
|
| Czy to znaczy że stacja zostaje? |
|
|
|
 |
Bieganek
|
Wysłany: Pon Sty 09, 2012 09:55
|
|
|
| Od pracownika stacji we Wrocławiu info z dziś: stacja zostanie zamknięta. |
|
|
|
| |
|
|
Moje auto CNG: Zafira 1.6 Monovalent Plus 2002
|
|
|
|
 |
administrator
Administrator
|
Wysłany: Sro Lut 29, 2012 16:08
|
|
|
Stacja nieczynna z powodu awarii. Prawdopodobnie zostanie naprawiona do poniedziałku.
Przy okazji rozmowy z pracownikiem PGNiG się dowiedziałem, że ze względu na lepsze wyniki finansowe odsunęła się perspektywa likwidacji stacji. Na pewno do połowy roku nie zostanie podjęta taka decyzja. |
_________________ Karol Wieczorek
kom. 883 244 021
 |
|
|
|
 |
|
|