CNG - gaz ziemny w Twoim aucie CNG - gaz ziemny w Twoim aucie
Forum użytkowników pojazdów zasilanych CNG w Polsce.
Partner Międzynarodowej Sieci Społeczności CNG

Portal  English  Deutschen  MapaMapa stacji CNG w Polsce  KontaktKontakt
SzukajSzukaj  FAQFAQ  UżytkownicyUżytkownicy  Galeria  Kanał RSS
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

>> GasShow 2012 - CNG i LNG Show <<

Zapraszamy do obejrzenia Relacji
Strefa CNG, wystawa pojazdów CNG oraz Gala Inpro 2012

>> Więcej informacji tutaj <<

Poprzedni temat «» Następny temat
Stacja CNG - Kraków, ul. Balicka
Autor Wiadomość
tigercng 
Moderator

Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 23:08   Stacja CNG - Kraków, ul. Balicka

Szczegółowe informacje o stacji tankowania CNG w Krakowie, ul. Balicka.

Gazownia Kraków, ul. Balicka 84
Tel. 012 628 15 18, 012 636 21 69
Czynna codziennie od 6:00 do 24:00

Mapka, zdjęcia

Współrzędne GPS:
N 50.08083 , E 19.87360
N 50°04.850' , E 19°52.416'
N 50°04'51'' , E 19°52'25''
Obsługa:
Na stacji od 20:00 do 23:00 tankują autobusy komunikacji miejskiej, więc czasami trzeba zaczekać w kolejce.
Najlepiej przyjechać przed godz. 20:00.
Płatność:
Płatność gotówką, brak informacji co do możliwości korzystania z kart płatniczych.
Dojazd:

Dane tech.:
Kompresor: Galileo 2 x 600 Nm3/h
Dystrybutory: 1
Stanowiska: 1
Przejściówki:
Aktualizacje opisu:
28.09.2009, administrator: wprowadono współrzędne GPS
13.06.2010, administrator: poprawiono czas otwarcia stacji
22.02.2011, tigercng: poprawiono godziny otwarcia i dane tech.
Ostatnio zmieniony przez administrator Pon Lip 25, 2011 00:49, w całości zmieniany 18 razy  
  Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

macek

Wysłany: Nie Mar 23, 2008 21:50   

Wedlug mnie okropna obsluga. Kiedy nie przyjade gość robi wielką łaske że przyjdzie i zatankuje. Zwykle to cieżko mu sie oderwać od filmu który akurat oglada. Od niedawna nie chcą tankować z przejśćiówką z typu wloskiego na euro.

tigercng 
Moderator

Wysłany: Wto Mar 25, 2008 18:14   

macek napisał/a:
Wedlug mnie okropna obsluga. Kiedy nie przyjade gość robi wielką łaske że przyjdzie i zatankuje. Zwykle to cieżko mu sie oderwać od filmu który akurat oglada.
To już kolejny głos, jaki dotarł do mnie w sprawie fatalnej obsługi na stacji na Balickiej. Wszyscy wiemy, że PGNiG to jeszcze firma państwowa, ale czasy się zmieniły, a niektóre zwyczaje pozostały tam jak z flmów Stanisława Barei. Pamięta ktoś jeszcze "Misia"?
Niestety, taka opinia przenosi się potem na inne stacje CNG, które są obsługiwane wzorowo.

Zadzwonię jutro do znajomego z KOSD, i przekażę mu sprawę. Za efekty jednak nie ręczę.

marobert

Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 08:43   

Często tam tankuje i potwierdzam również, że jest taki jeden Pan który faktycznie zachowuje się jak by był tam za karę, jak jest w złym humorze to nawet przeklina pod nosem. Czasem ma dobry nastrój, to wtedy odpowie dzień dobry. Po części ich trochę rozumiem, bo ponoć oni zajmują się tylko tankowaniem LPG, a CNG jest jakby na „doczepkę” i pewnie stąd to okazywanie zniechęcenia. Niestety jesteśmy skazani na taką obsługę z powodu braku konkurencji – i chyba oni o tym doskonale wiedzą.

administrator 
Administrator

Wysłany: Czw Gru 25, 2008 17:18   

W zeszłym tygodniu miało miejsce rozstrzygnięcie przetargu na instalację dwóch nowych sprężarek na stacji CNG przy Balickiej:

Przedmiot zamówienia: Montaż i włączenie do instalacji dwóch kontenerowych agregatów sprężających o wydajności każdy po Q=600Nm3/h. Zainstalowanie jednego dystrybutora szybkiego tankowania, Odłączenie z instalacji gazowej obecnie pracującego agregatu sprężarkowego. Zgłoszenie inwestycji (remontu istniejącej wewnętrznej instalacji) do Wydziału Architektury i Urbanistyki UMK, uzyskanie akceptacji jej realizacji, oraz uzyskanie stosownych pozwoleń i dopuszczeń wymaganych do eksploatacji stacji. Opracowanie dokumentacji projektowej

NR REF. ZAMÓWIENIA: 2008/12/000661/OH/KRA
    Źródło: przetargi.pgnig.pl

Więcej informacji na temat przetargu: eurobudowa.pl

2009-01-02 Przetarg na wykonanie przebudowy wygrała firma oferująca montaż sprzętu firmy Galileo.
Ostatnio zmieniony przez administrator Nie Sty 04, 2009 00:24, w całości zmieniany 1 raz  

Moje auto CNG: brak

administrator 
Administrator

Wysłany: Sro Cze 17, 2009 23:46   

CNG FORUM dostało dzisiaj informację od operatora stacji CNG przy ul. Balickiej o zamknięciu stacji CNG w dniach 22. - 23.06.2009 z powodu przeglądu generalnego. Ewentualne informacje o innych niedogodnościach w użytkowaniu stacji będziemy zamieszczać na bieżąco.

>>24.06.09
>> Stacja już działa.
Ostatnio zmieniony przez administrator Sro Cze 24, 2009 09:55, w całości zmieniany 1 raz  

civic_cng

Wysłany: Nie Lip 19, 2009 23:01   

Witam,

byłem na tej stacji w czwartek i była nieczynna. Pracownik stacji nie był w stanie mi odpowiedzieć kiedy będzie znowu otwarta. Może ma ktoś więcej informacji na ten temat?

pozdrawiam,
Hubert

civic_cng

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 16:13   

witam, czy tankował ktoś z Was ostatnio na tej stacji? jutro rano chce tam zajechać ale nie mogę się dodzwonić i nie wiem czy jest już czynna.

pozdrawiam,
Hubert

bartekk 

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 17:39   Balicka nieczynna

Telefonu nikt nie odbiera.
Jak tylko stacja zacznie działać to Kraków się z nami skontaktuje i umieścimy stosowną informacje np na www.mapa.cng.auto.pl

Można powiedzieć że masz to szczęście że mieszkasz w Krakowie a to jedyne miasto gdzie masz 2 stacje. Ja nie mam takiej możliwości, w przypadku awarii stacji na Kasprzaka najbliższa jest w Radomiu 120km.

Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG 2005

civic_cng

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 21:04   

ale to dziwne, że awaria trwa tak długo.
mam tylko nadzieje, że nie spotkam autobusu na tej drugiej stacji, bo to oznaczałoby dłuuuugie czekanie, już kiedyś tak było.

bartekk 

Wysłany: Pon Lip 27, 2009 15:02   Usterka ma być naprawiona w czwartek.

Usterka ma być naprawiona w czwartek.

Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG 2005

hvn 

Wysłany: Sro Lip 29, 2009 21:45   

Witam, mam 2 pytania:
1. czy moglby mnie ktos jutro powiadomic czy stacja juz dziala? Poniewaz chcialem wieczorem pojechac zatankowac, a robic 20km w jedna strone aby dowiedziec sie na miejscu, ze stacja jest dalej w naprawie delikatnie mi sie nie usmiecha.
2. czy jest jakis nr telefonu aby ktos kompetentny odebral z tej stacji i mogl mi odpowiedziec na pytanie "czy dystrybutor juz dziala?" dzwonie na oba numery od ponad tygodnia i taki sam rezultat jak u innych forumowiczow - nikt nie odbiera...
Z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam ;)

administrator 
Administrator

Wysłany: Sro Lip 29, 2009 22:04   

hvn napisał/a:
Witam, mam 2 pytania:
1. czy moglby mnie ktos jutro powiadomic czy stacja juz dziala? Poniewaz chcialem wieczorem pojechac zatankowac, a robic 20km w jedna strone aby dowiedziec sie na miejscu, ze stacja jest dalej w naprawie delikatnie mi sie nie usmiecha.
2. czy jest jakis nr telefonu aby ktos kompetentny odebral z tej stacji i mogl mi odpowiedziec na pytanie "czy dystrybutor juz dziala?" dzwonie na oba numery od ponad tygodnia i taki sam rezultat jak u innych forumowiczow - nikt nie odbiera...
Z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam ;)

Witam na forum. Polecam lepiej czytać to, co jest napisane na forum. Jak napisał bartekk, stacja ma być otwarta w czwartek. Taką informację otrzymaliśmy od kompetentnej osoby.

Poza tym zawsze można się zatankować na ul. Siewnej.

tigercng 
Moderator

Wysłany: Czw Lip 30, 2009 13:13   

Oj admin, czemu zaraz wjechałeś na nowego? Może jeszcze nie jest świadomy, kto tu pisuje posty :wink:

hvn, jesteśmy tak samo jak Ty, użytkownikami samochodów na CNG.
Wbrew pozorom, z nielicznymi wyjątkami, nie jesteśmy pracownikami PGNiGu i nie wyręczamy ich z obowiązków. Tym bardziej nie jesteśmy też pracownikami obsługującymi stacje CNG, bo oni jeżdżą na LPG, jak to usłyszałem już na trzech stacjach (pewnie uważają CNG za ch...we paliwo :roll: ).

Ale do rzeczy:
1. Nie zajmujemy się codziennym kontrolowaniem działalności stacji CNG w Polsce. Jeśli ktoś z nas akurat na danej stacji tankował, to będziemy mieć informację, czy dana stacja działa, czy nie.
Więc jeśli ktoś z nas zobaczy, że stacja w Krakowie już działa, to dopiero wtedy można liczyć, że taka informacja pojawi się na naszym forum. Czasami też kontaktują się z nami pracownicy stacji/PGNiG z informacją o działaniu lub niedziałaniu danej stacji, ale to raczej chwalebne wyjątki :smile: (np. Bydgoszcz i Toruń) niż reguła.
Nie mamy możliwości, aby powiadamiać telefonicznie wszystkich zainteresowanych o wznowieniu działania stacji.

2. Numery jakie podajemy, to oficjalne numery na które mamy zgodę, aby je opublikować. Część z nas posiada też numery telefonów komórkowych do obsługi lub kierownictwa, ale z oczywistych przyczyn nie podamy ich na forum. Z czasem i Ty się takich telefonów "dorobisz", w zakresie stacji na których często tankujesz.
Zapewne w Krakowie obsługa ma już dość odpowiadania "Nie wiem" na pytania kiedy stacja będzie czynna, i tych telefonów zwyczajnie nie odbiera.

Pozdrawiam

cypis86 

Wysłany: Czw Lip 30, 2009 21:02   

Siema, byłem dziś na stacji CNG na ul. Balickiej z zamiarem zatankowania się gdyż to dziś jest czwartek czyli termin rzekomej naprawy. I jak się okazało usterka nie została naprawiona, co gorsze przemiły:D pan z obsługi nie ma bladego pojęcia kiedy usterka zostanie naprawiona powiedział jedynie tyle ze jest to poważna usterka wyciek jakiegoś oleju z kompresora, i jedyną osobą(instytucją) która może wiedzieć kiedy w końcu będzie można tankować metan, jest: Karpacki Operator Systemu Dystrybucyjnego Sp. z o.o. w Tarnowie Oddział Zakład Gazowniczy w Krakowie
Kontakt: Kraków, ul. Gazowa 16, tel. 012 6281111 Pozdro dla ludzi którzy nie dostali jeszcze załamania nerwowego ze względu na sytuacje CNG w Polsce :)

Moje auto CNG: Fiat Bravo 1.8GT

Odpowiedz do tematu