CNG - gaz ziemny w Twoim aucie CNG - gaz ziemny w Twoim aucie
Forum użytkowników pojazdów zasilanych CNG w Polsce.
Partner Międzynarodowej Sieci Społeczności CNG

Portal  English  Deutschen  MapaMapa stacji CNG w Polsce  KontaktKontakt
SzukajSzukaj  FAQFAQ  UżytkownicyUżytkownicy  Galeria  Kanał RSS
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

>> GasShow 2012 - CNG i LNG Show <<

Zapraszamy do obejrzenia Relacji
Strefa CNG, wystawa pojazdów CNG oraz Gala Inpro 2012

>> Więcej informacji tutaj <<

Poprzedni temat «» Następny temat
Stacja CNG - Gdynia, ul. Hutnicza
Autor Wiadomość
peyter 

Wysłany: Pią Lis 25, 2011 18:38   

Ja tez wczoraj tankowalem, wszystko ok.

dobra robota;)
  Moje auto CNG: Opel Vectra.

administrator 
Administrator

Wysłany: Nie Mar 25, 2012 22:43   

W tym tygodniu wprowadzono w Mapach Google usługę Street View. Można teraz obejrzeć, jak wygląda stacja widziana z ul. Hutniczej.

Mapkę z widokiem 360 stopni znajdziecie tutaj

Moje auto CNG: brak

pawel1812 

Wysłany: Sob Maj 05, 2012 23:09   

Na stacji dziś awaria - nie włącza się kompresor. Serwis ma przyjechać w poniedziałek.

cheekyone 

Wysłany: Pon Maj 07, 2012 20:52   

hmm.. naprawili?

pawel1812 napisał/a:
Na stacji dziś awaria - nie włącza się kompresor. Serwis ma przyjechać

w poniedziałek.
  Moje auto CNG: Vectra B

misiuq 

Wysłany: Wto Maj 08, 2012 17:42   

Chciałem dzisiaj zaatakować (wtorek 8 maja), ale kompresor nadal nie działa. Ciekawe kiedy naprawią...
  Moje auto CNG: Opel Zafira B CNG 2006 r.

cheekyone 

Wysłany: Wto Maj 08, 2012 20:14   

Mi tez sie nie udalo, monitoruje sprawe i dam znac jak tylko stacja bedzie tankowac ponownie. Znajac gazownei to niepredko wiec zostaja nam Kacze Buki, ktore mi akurat po drodze nie sa.

misiuq 

Wysłany: Czw Maj 10, 2012 18:40   

Drodzy użytkownicy CNG wiecie do kogo z PSOG wysłać pismo/reklamacje w sprawie uszkodzonego kompresora na stacji przy ul. Hutniczej? Znając opieszałość gazowni naprawa kompresora może długo potrwać i może się skrzykniemy i zaczniemy wysyłać do gazowni monity w tej sprawie??? Pozdrawiam
  Moje auto CNG: Opel Zafira B CNG 2006 r.

cheekyone 

Wysłany: Czw Maj 10, 2012 20:39   

Chetnie sie pod tym podpisze, jesli bedzie inicjatywa grupowa.
Ciekaw jestem ilu uzytkownikow CNG zaglada tu z Trójmiasta?

PSOG to normalnie jaja sobie robi.

misiuq napisał/a:
Drodzy użytkownicy CNG wiecie do kogo z PSOG wysłać pismo/reklamacje w sprawie uszkodzonego kompresora na stacji przy ul. Hutniczej? Znając opieszałość gazowni naprawa kompresora może długo potrwać i może się skrzykniemy i zaczniemy wysyłać do gazowni monity w tej sprawie??? Pozdrawiam

tigercng 
Moderator

Wysłany: Pią Maj 11, 2012 09:58   

Pytajcie hombre77, powinien być najlepiej zorientowany w terminie naprawy.
  Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

bartekk 

Wysłany: Pią Maj 11, 2012 12:59   

W tym rejonie Polski za CNG odpowiada Dyrektor który ma gdzieś użytkowników indywidualnych, jego działania polegają na:
- zamknięciu jedynej stacji w Gdańsku
- zamknięciu jedynej stacji w Bydgoszczy
- zamknięciu jedynej stacji w Olsztynie

A naprawy na Hutniczej pod jego zarządami trwają około 2 miesiące!

Co wy chcecie pisać i do kogo? Odpowiem Wam ich rzecznik że ze względu na coś tam będzie tak albo tak i że z punktu ekonomicznego jest to nieopłacalne, bełkot rzecznika prasowego.

Niestety bardzo Wam współczuje że Wasza stacja jest zarządzana przez Pana Grzegorza dla którego nigdy nie liczył się indywidualny użytkownik CNG który codziennie może tankować 20m3. Możecie standardowo poczekać aż pójdzie na emeryturę, chociaż to jeszcze trochę potrwa, może szybciej zmieni prace i na jego miejscu pojawi się ktoś kto ma lepsze nastawienie do klientów.

Tak czy inaczej jest to patowa sytuacja nad która my też ubolewamy.

Ostatnio nawet wymyśliliśmy że nasz portal przyzna nagrody dla ludzi którzy promują i angażują się w rozwój CNG oraz jedna zostanie przyznana jedna SUPER NAGRODA za PSUCIE RYNKU CNG w POLSCE którą przyznamy Panu Grzegorzowi!

Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG 2005

tigercng 
Moderator

Wysłany: Pią Maj 11, 2012 14:13   

:mrgreen: nie jest specjalną tajemnicą, że w PGNiGu pracują osoby szczerze oddane promocji tego nowoczesnego paliwa, firma wydaje też sporo kasy na promocję CNG wśród Klientów. Słusznie, bo Klienci inwestujący w samochody zasilane CNG muszą mieć zaufanie do dostawcy paliwa, czyli PGNiGu.
Wymienię tylko p. Ryszarda Michałowskiego.

Niestety, pracują tam też zwyczajni szkodnicy, którzy swoją "działalnością" marnują czas kolegów i pieniadze własnej firmy włożone w tę promocję. Ich działanie niszczy rynek CNG, a Klienci tracą zaufanie do PGNiGu. Do tych właśnie szkodników należy wspomniany dyrektor G.D.

Nad tym wszystkim unosi się duch zarządu PGNiGu, jakby nieobecny i niedostrzegający tej sprzeczności. Szkoda...

Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'

AdamBialas 

Wysłany: Pią Maj 11, 2012 17:26   

Zgadzam się z kolegami , przedmówcami , prawda jest brutalna i przykra . Cały teren Kujawko Pomorski i Warmii i Mazur , cierpi ze względu na jakieś niejasne rozgrywki pomiędzy spółkami grypy PGNIG-e. Dyrekcji POOG , po prostu nie chce się zajmować tematem CNG , traktują to jak fanaberię pasjonatów , nigdy nie mieli jasnego pomysłu na jego promowanie i oczekiwali cudów. Siedzą i grzeją stołki , dbając o swoje wynagrodzenie , premie nagrody , swoje działania maskują "oczekiwaniami udziałowców" , zapominając o społecznych potrzebach i oczekiwaniach i własnej zadeklarowanej misji. Prawdopodobnie z tytułu oszczędności jakie przyniosło odcięcie klientów od stacji w Olsztynie i Bydgoszczy , wypłacą sobie jako wakacyjną premię. Oczywiście ,Pani rzecznik POOG , przemiła Pani Izabela będzie udowadniać ,że robiono analizy , statystyki i badania i że to w ich wyniku zamknięto stację , lecz niestety kłóci się to z faktem ,że rynek się rozwijał i doskonale rokował na przyszłość.Szkoda tylko ,że nie przyznają się do tego ,że nie chcieli inwestować w ten temat i znaleźli genialny w prostocie sposób na rozwiązanie swojego problemu . Gdyż z drugiej strony mamy PSG , które tankowało swoje auta na stacjach POOG i okazało się idealnym kozłem ofiarnym , gdyż z tytułu przepisów gazowych po prostu nie może sprzedawać na gazu . Z perspektywy czasu , patrząc na cały ten temat , człowiek zdaje sobie sprawę , że za tymi pełnymi sprzeczności operacjami stoją ludzie , dyrekcja POOG i PSG . To ludzie , którym w momencie zamykania stacji ,brak było odwagi by podpisać się pod informacją o odcięciu klientów od możliwości tankowania. To ludzie którzy pomimo tego ,że CNG jest świetnie rokującym paliwem przyszłości , które swoimi cechami samo się reklamuje najlepiej , nie potrafili go wypromować . Gdy trzeba było zainwestować w stacje , postanowili ją zamknąć . To ludzie ,którzy powołują się na ekonomiczne fakty i oczekiwania inwestorów , jednocześnie ignorując podstawowe zasady ekonomi.
Dlaczego wszędzie CNG się opłaca a u nas nie ???
Odpowiedz jest prosta , wszystko zależy od ludzi którzy tworzą klimat do rozwoju CNG , a w Polsce dzięki takim dyrekcją POOG czy PSG , czy nawet zajmującym się wyłącznie sobą zarządowi PGNIG-e , nadgorliwemu Ministerstwu Infrastruktury i TDT no i całemu mało rozgarniętemu rządowi , mamy to co mamy . Mamy bezbronny ciemnogród , który bez większych problemów zostanie pochłonięty i opanowany przez Niemiecko-Rosyjskie Konsorcja , które wiedzą gdzie i jak tworzyć rynek i kierują się prawdziwą ekonomią , a nie tą wykładaną w 70 latach na niedzielnych uniwersytetach Marksizmu i Leninizmu :)
  Moje auto CNG: Fiat Multipla BiPower 1,6

zibio76 

Wysłany: Pią Maj 11, 2012 20:02   u nas lepiej

Współczuję wszystkim użytkownikom borykających się z biurokracją na Mazurach czy Pomorzu, którzy nie mogą rozkoszować się tanim paliwem, u nas w lubelskim tak jak niedawno było to w newsach wszystko idzie w odwrotnym kierunku, sprzedaż na stacji w Lublinie rośnie z miesiąca na miesiąc (ostatnio nawet padł rekord dziennego zużycia gazu na tej stacji) mają powstać następne stacje a ostatnio widziałem jak na stacje podjechał Skodą Octavią po konwersji na CNG sam prezes lubelskiego PGNIG-u !!! .... no oczywiście miał kierowcę ale prezes był :)

Moje auto CNG: Panda 1.2 Van LPG-CNG

AdamBialas 

Wysłany: Nie Maj 13, 2012 15:49   

No cóż , takie życie , tak jak mówiłem w PGNIG-e też pracują tylko ludzie ... i jak to bywa gdy można było stanąć w kolejce po rozum , ludzie z pomorskiego kierownictwa postanowili wykorzystać okazję i stanęli w kolejce po chciwość z dodatkową dokładką lenistwa. I dziś , ich działania cechuję jakieś bardzo osobiste podejście do tematu i w nosie mają interes ogółu i dobro spółki PGNIG i skarbu państwa , problem w tym ,że może kiedyś przyjdzie czas i "inwestorzy" zorientują się że , to nie stacje były nie rentowne a największe straty spółce przynoszą zatrudnieni w niej dyrektorzy.
  Moje auto CNG: Fiat Multipla BiPower 1,6

Odpowiedz do tematu