CNG - gaz ziemny w Twoim aucie CNG - gaz ziemny w Twoim aucie
Forum użytkowników pojazdów zasilanych CNG w Polsce.
Partner Międzynarodowej Sieci Społeczności CNG

Portal  English  Deutschen  MapaMapa stacji CNG w Polsce  KontaktKontakt
SzukajSzukaj  FAQFAQ  UżytkownicyUżytkownicy  Galeria  Kanał RSS
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

>> GasShow 2012 - CNG i LNG Show <<

Zapraszamy do obejrzenia Relacji
Strefa CNG, wystawa pojazdów CNG oraz Gala Inpro 2012

>> Więcej informacji tutaj <<

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: administrator
Sro Kwi 28, 2010 09:16
SŁOWACJA | Jaki sposób płatności za tankowani na Slowavcji.
Autor Wiadomość
1wiatr 

Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 01:10   SŁOWACJA | Jaki sposób płatności za tankowani na Slowavcji.

Jak dobrze pojdzie z rejestracją mojego auta to prawdopodobnie w przyszlym tygodniu zrobię wypad na południe Polski i nie tylko (Zakopane, Słowacja). Jadąc z Torunia najbliższa stacja jest w Trzebinii. Przypuszczam że do tego miejsca gazu nie styknie i trzeba będzie dojechać częściowo na benzynie. Później nie tak źle bo jest Kraków. Z kolei nie wiem jaka jest sytuacja z gazem na Słowacji, a konkretnie w Zilinie bo tam zamierzam zatankować. Podobnież jest to stacja samoobsługowa czynna całą dobę. Nie moge tylko nigdzie doszukać się info o sposobie płatności jak i cenie gazu. Jeżeli ktoś z kolegów słyszał jak to faktycznie tam wyglada prosiłbym o info, żeby być mzze uniknąć niespodzianek związanych z tym tematem. :?:
Ostatnio zmieniony przez administrator Sro Sie 25, 2010 12:39, w całości zmieniany 1 raz  
  Moje auto CNG: Zafira CNG

administrator 
Administrator

Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 09:23   

Nie wiem, czy dotarłeś do naszej mapy, ale domyślam się że tak.

Jeśli nie, to podaję link:
http://mapy.google.pl/map...94,9.876709&z=7

Operatorem wszystkich stacji CNG na Słowacji jest firma SPP (słowacki odpowiednik PGNiG). Strona z ich stacjami tutaj:
http://www.spp.sk/en/tran...ng-in-slovakia/

Niestety przy Zlinie nie podano żadnych danych kontaktowych, tylko że stacja jest samoobsługowa.

Możesz poczekać na odpowiedź kogoś, kto czasami zapuszcza się na Słowację, ale z tego co wiem to niezbyt dużo jest takich osób na forum. W ostateczności można tam zadzwonić i się upewnić - chodzi mi o lokalny zakład gazowniczy :)

Moje auto CNG: brak

mer211 

Wysłany: Pon Lip 05, 2010 12:30   

Witam,

w lutym przejezdzalem przez Ziline i stacji NIE znalazlem. Czy ktos jeszcze probowal? Moze wytlumaczyc, jak tam dojechac pliz?

Mer211
  Moje auto CNG: Mercedes E211,

1wiatr 

Wysłany: Wto Lip 06, 2010 22:29   

W maju byłem na Słowacji ale z powodu przypuszczalnych problemów z tankowaniem nie zapuszczałem się za daleko. Najdalej był Keżmarok i z powrotem do Zakopanego a później do Krakowa zatankować.
  Moje auto CNG: Zafira CNG

mer211 

Wysłany: Pon Lip 26, 2010 21:48   

Witam ponownie.
Ogolnie porażka na Słowacji. Od 1 czerwca SPP wprowadziło obowiązek zarejestrowania w ich bazie, celem wydania specjalnej karty uprawniajacej do tankowania CNG.
Podobno tylko stacja w Zvoleniu jest jeszcze ogolnodostepna.
Decyzja (uwsteczniająca) Słowaków wydaje się naprawdę zaskakująca, zważywszy, że mają nieopodal Austriaków, którzy stale rozwiajają ilosc stacji na swoim terytorium. I tak jedni sie rozwijają, a inni zwijają.
  Moje auto CNG: Mercedes E211,

administrator 
Administrator

Wysłany: Pon Sty 30, 2012 09:44   

Tymczasem na Słowacji w najlepsze działa program dofinansowania zakupu samochodów osobowych zasilanych gazem ziemnym.

Szczegółowe informacji dostępne są na oficjalnej stronie słowackiego 'Ekofunduszu':
http://www.ekofond.sk/vse...skej-doprave/15

Moje auto CNG: brak

Odpowiedz do tematu