Witam po dłuuuuuuuuugiej przerwie. Z autkiem w zasadzie nic się nie działo to i nie udzielałem się . W zeszłym tygodniu wymieniłem drugą sondę lambda. Po przejecchaniu 180km po mieście ze zdumieniem zaobserwowałem , ze wskazówka ciśnienia gazu ledwo dotknęła połowy. Po 220 km zatankowałem do pełna za kwotę 35 zł co dało niewiele ponad 6m3/100 . Niestety po przejechaniu już kilku kilometrów wskazówka zaczeła wyraznie spadać i po 67km mam nieco ponad 1/4 gazu . Czyżby defekt nowej sondy a może jakieś nieszczelności. W związku z tym jak najbardziej zgłaszam sie do akcji serwisowej. Pozdrawiam
Edit. Przejechałem 100km i gaz sie skonczył. Po zatankowaniu weszło tylko 7,5m3. Zatem mam odciętą jedna butle. Czeka mnie wymiana cewki lub zaworu.
_________________ Astra Caravan CNG 2004
Ostatnio zmieniony przez darek.s Pią Lip 29, 2011 11:44, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum