|
CNG - gaz ziemny w Twoim aucie
Forum użytkowników pojazdów zasilanych CNG w Polsce. Partner Międzynarodowej Sieci Społeczności CNG
|
|
|
Potrzebuję pomocy w Poznaniu lub okolicach. Zafira A CNG |
| Autor |
Wiadomość |
amedo
|
Wysłany: Wto Cze 28, 2011 10:47 Potrzebuję pomocy w Poznaniu lub okolicach. Zafira A CNG
|
|
|
Witam serdecznie,
W końcu udało mi się naprawić silnik, przejechałem już nim około 10.000 km i wszystko gra... no może po za tym że nie chodzi na GAZIE . Przed awarią silnika wszystko działało. Byłem w serwisie Opla w Niemczech, powiedzieli że ze sterownika od gazu nie wychodzi masa która steruje wtryskiwaczami gazowymi. Gaz dochodzi do wtryskiwaczy ale te się nie otwierają i silnik nie działa.
Mam pomysł, żeby poprosić kogoś o odpłatne zezwolenie sprawdzenia sterownika w Zafirze któregoś z forumowiczów (najlepiej okolice Poznania ale jeśli będzie taka potrzeba to pojadę dalej...). Jeśli sterownik zadziała w innym aucie to znaczy że jest ok.
Cała operacja trwa 2 minuty, sterownik jest pod ręką łatwo się go demontuje, służy przy okazji jako pokrywa przekaźników i bezpieczników.
Nie mam możliwości zakupu używanego takiego sterownika, jedynie serwis Opel (ogromne koszty) a najprawdopodobniej sam sterownik jest w porządku tylko gdzieś jakiś kabelek nie łączy, ale muszę być tego pewny żeby szukać dalej.
W załączniku dałem zdjęcie przykładowe Zafiry z zaznaczeniem o który sterownik chodzi.
Mój numer telefonu: 6o7 987 987
zafira.jpg Zaznaczyłem sterownik . |
 |
| Plik ściągnięto 32 raz(y) 169,3 KB |
|
| Ostatnio zmieniony przez amedo Wto Cze 28, 2011 10:50, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: Zafira A CNG 2001
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|