Pojawiła się już oficjalna informacja i zdjęcia III generacji Zafiry.
Pojazd zostanie przedstawiony oficjalnie publiczności na targach motoryzacyjnych we Frankfurcie we wrześniu 2011 roku. Nie wiadomo, kiedy trafi do salonów...
Niestety silniki zasilane CNG pojawią się z pewnym opóźnieniem w stosunku do debiutu jednostek benzynowych i diesli...
Opel Zafira Tourer CNG w niemieckich salonach pojawi się w styczniu 2012. Ale mamy sporą niespodziankę ze zbiornikami!
O ile silnik został żywcem przełożony z poprzedniej generacji, to ze zbiornikami czeka nas prawdziwa rewolucja! W Zafirze C montowane są teraz butle kompozytowe o większej pojemności niż w poprzednim wydaniu. Teraz mamy do dyspozycji aż 34 m3 CNG, na których możemy zajechać aż 640 kilometrów!
Szykuje się nam więc ciekawy pojedynek z VW Touranem EcoFuel!
Siema. Masz rację , pośmigam jeszcze swą Zafirką A a za 2-3 lata zrobię "Skok w Nad-przestrzeń" i taki model C z chęcią sprowadzę z Niemiec za jakieś rozsądne pieniądze A ten silnik 1.6 150 KM już mnie "kręci"
Witam ! przed tygodniem bylem w Oplu na przedstawieniu nowej wersji Zafiry C oraz Opla Ampery.Koszt Zafiry bagatela 42000euraskow.Pytalem sprzedawce czy przez ostanie trzylata zarabia tez 100% wiecej bo ja otrzymalem ostatnio 220euraskow brutto za trzy lata.Smieszne Zafire Bkupilem za 26000euraskow i to chyba ostani moj zakup.
tigercng napisał/a:
Już się przymierzałem Na razie ceny na mobile.de przekraczają 60 tys. zł, ale to tylko kwestia czasu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum