Przesunięty przez: administrator Czw Gru 25, 2008 18:25 |
OPEL ASTRA II Caravan 1.6 CNG |
| Autor |
Wiadomość |
Cichy
|
Wysłany: Sro Sty 05, 2011 01:36
|
|
|
Doszedłem do wniosku, że skuszę się na taki pakiet małego AC. Tylko właśnie z takimi trzema cięciami. To jest z amortyzacją oraz redukcją wartości szkody(nie samochodu) o 20%. Plus do tego kradzież ale też -20%...
W przypadku kradzieży jest całkiem ok ale w przypadku wypadku wygląda na to, ze koniec końców dostanę max połowę odszkodowania. Wydaję mi się, że i tak raczej warto? Koszt AC w pakiecie to 500zł na rok. Przy 30% zniżki. Ubezpieczyciel to Benefia polisa zakupiona przez mBank. Warto? |
|
|
|
| |
|
|
Moje auto CNG: ASTRA 1.6 CNG 2004
|
|
|
|
 |
AutoKom

|
Wysłany: Sro Sty 05, 2011 15:23
|
|
|
| jeśli założymy że nie będziesz musiał korzystać z tego AC to 500pln na rok to nieźle, ale w przypadku kolizji sporo stracisz. podczas kalkulacji części do naprawy auta to najtańsze zamienniki, dostępne w hurtowni jedynie po złożeniu zamówienie lub wcale o marnej jakości, tańsze nawet od używanych części oryginalnych. |
_________________ AutoKom
 |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: opel zafira 2005r
|
|
|
|
 |
Cichy
|
Wysłany: Sro Sty 05, 2011 20:34
|
|
|
Jeżeli wstawię auto na rozliczenie bez gotówkowe i ja dopłacam 20% warsztatowi. Ale chyba istnieje opcja w takiej wersji AC, że wypłacą mi pieniążki pomniejszone o 20% i amortyzację?
Czy musi być naprawa przez warsztat na kiepskich częściach i moja dopłata?
Chodzi mi o to że nawet jak dostane 40% lub 30% kosztów szkody na rękę to i tak dobrze niż nie dostać nic?
Czy źle dedukuję.....? |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
 |
AutoKom

|
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 12:38
|
|
|
| czy naprawiasz auto w warsztacie, czy odbierasz odszkodowanie i sam kombinujesz to jest Twój wybór.zgadza się lepiej coś dostać niż nic, ale moim zdaniem lepiej wybrać AC droższe o pare stówek i się nie martwić że w przypadku szkody z własnej winy wypłacą ćwierć kwoty wartości szkody. |
_________________ AutoKom
 |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: opel zafira 2005r
|
|
|
|
 |
Cichy
|
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 13:07
|
|
|
| Dzięki za pomoc Dał bym pomógł ale nie ja założyłem temat i nie ma tej opcji. |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
 |