|
CNG - gaz ziemny w Twoim aucie
Forum użytkowników pojazdów zasilanych CNG w Polsce. Partner Międzynarodowej Sieci Społeczności CNG
|
|
Przesunięty przez: bartekk Sob Gru 05, 2009 12:19 |
MERCEDES E 200 NGT |
| Autor |
Wiadomość |
absol
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 19:44 Jak i gdzie serwisować
|
|
|
| Witam proszę o informację jak obsługiwać instalację CNG.Nie wiem czy ,jak i kiedy robić przegląd takiej instalacji.Czy może ktoś polecić jakiś warsztat w Warszawie lub okolicy godny polecenia ? Chcę podjechać żeby ktoś to zobaczył ewentualnie sprawdził szczelność itd. Z góry dziękuję. |
_________________ E200NGT |
|
|
|
 |
bartekk

|
Wysłany: Sro Lis 10, 2010 16:37
|
|
|
Kolega podejrzewasz jakiś problem ze swoją instalacją CNG, ulatnia Ci się gaz? Nie chce odpalać na gazie? Nie ma mocy na gazie czy co konkretnie chcesz tam sprawdzić?
Bo jeśli wszystko jest ok, Twój samochód nie ma żadnych problemów to nie ma sensu bez potrzeby jechać i sprawdzać coś co zostało zrobione przez "fabrykę" i regulować coś na siłę, instalacja w Twoim samochodzie jest bezobsługowa to nie to samo co instalacja LPG instalowana w stodole i co chwilę trzeba coś tam ustawiać i regulować.
Jeśli jednak masz jakiś problem to polecę Ci sprawdzony serwis. |
_________________ Bartek Kamiński 0-790-533-121
http://cng.auto.pl http://mapa.cng.auto.pl |
|
|
|
| |
|
|
Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG 2005
|
|
|
|
 |
absol
|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 15:44
|
|
|
| bartekk napisał/a: | Kolega podejrzewasz jakiś problem ze swoją instalacją CNG, ulatnia Ci się gaz? Nie chce odpalać na gazie? Nie ma mocy na gazie czy co konkretnie chcesz tam sprawdzić?
Bo jeśli wszystko jest ok, Twój samochód nie ma żadnych problemów to nie ma sensu bez potrzeby jechać i sprawdzać coś co zostało zrobione przez "fabrykę" i regulować coś na siłę, instalacja w Twoim samochodzie jest bezobsługowa to nie to samo co instalacja LPG instalowana w stodole i co chwilę trzeba coś tam ustawiać i regulować.
Jeśli jednak masz jakiś problem to polecę Ci sprawdzony serwis. |
Dwie rzeczy mnie intrygują !
1.To dość długo kręci (ok.5 sek.jak jest zimny) zanim odpali .
2.To czasami czuć gaz wewnątrz.
Dlatego chce żeby ktoś mądry to zobaczył. |
|
|
|
 |
tigercng
Moderator
|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 17:25
|
|
|
Mogę sprawdzić, mam dobry tester do sprawdzania nieszczelności.
Daj znać na PW.
BTW, który masz rocznik? Może regulator już się kończy, jak Irkowi... |
|
|
|
| |
Moje auto CNG: Zafira 1.6 CNG Monovalent Plus 2003'
|
|
|
|
 |
absol
|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 22:54
|
|
|
| tigercng napisał/a: | Mogę sprawdzić, mam dobry tester do sprawdzania nieszczelności.
Daj znać na PW.
BTW, który masz rocznik? Może regulator już się kończy, jak Irkowi... |
Witam
Rocznik 2006/07 więc mam nadzieje że jeszcze sie nie kończy . Wysłałem wiadomość na pw. Chętnie podjadę. |
| Ostatnio zmieniony przez absol Pią Lis 12, 2010 23:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|