CNG - gaz ziemny w Twoim aucie CNG - gaz ziemny w Twoim aucie
Forum użytkowników pojazdów zasilanych CNG w Polsce.
Partner Międzynarodowej Sieci Społeczności CNG

Portal  English  Deutschen  MapaMapa stacji CNG w Polsce  KontaktKontakt
SzukajSzukaj  FAQFAQ  UżytkownicyUżytkownicy  Galeria  Kanał RSS
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

>> GasShow 2012 - CNG i LNG Show <<

Zapraszamy do obejrzenia Relacji
Strefa CNG, wystawa pojazdów CNG oraz Gala Inpro 2012

>> Więcej informacji tutaj <<

Poprzedni temat «» Następny temat
FIAT GRANDE PUNTO 1.4 Natural Power CNG
Autor Wiadomość
administrator 
Administrator

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 23:20   FIAT GRANDE PUNTO 1.4 Natural Power CNG

FIAT GRANDE PUNTO 1.4 Natural Power
UŻYWANE | I generacja, 2003 - 2009; wersja osobowa
Wersja osobowa (opis wersji dostawczej brak)

Segment: B

Paremetry pojazdu, szczegółowe dane techniczne oraz multimedia dostępne tutaj
Ostatnio zmieniony przez administrator Nie Paź 03, 2010 23:30, w całości zmieniany 6 razy  

Moje auto CNG: brak

administrator 
Administrator

Wysłany: Nie Paź 03, 2010 23:28   

Prezentacja filmowa Fiata Grande Punto Natural Power

Moje auto CNG: brak

wirez 

Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 11:30   

Mam nadzieję, że piszę w dobrym wątku.

Okiem laika.

W sobotę oglądaliśmy białe grande punto 2009 w Brodnicy.

http://otomoto.pl/fiat-gr...-C23146281.html

Cytat:
"SAMOCHÓD WYPOSAŻONY W FABRYCZNĄ INSTALACJĘ GAZU ZIEMNEGO (CNG - METANOL), JESZCZE TAŃSZY W EKSPLOATACJI NIŻ LPG BEZ NEGATYWNYCH SKUTKÓW DLA SILNIKA, STAN AUTA JAK NOWY, CZYSTO UTRZYMANY, WSZYSTKO SPRAWNE, MODEL JUŻ PO LIFTINGU, KOMPLET KLUCZYKÓW"
przebieg 37k km.

No cóż, wiadomo, samochód pewnie firmowy więc przebieg kręcony, ale teraz kręcą wszyscy - zatem jedziemy 180km oglądać. Umówiłem się w ASO Fiata w Brodnicy, że wpadniemy na przegląd - 150zł.

Gołym okiem widać, że auto całe malowane - partacko. Wnętrze zniszczone, kierownica, tapicerka, wszędzie widoczne ślady mocnego użytkowania. Coś się z prawej strony geometria nie zgadza (tak na oko). No ale co mogą powiedzieć laicy. Zatem jedziemy do ASO na przegląd. Hamulce ok, amortyzator prawy przód do wymiany. Z kanału mechanik już krzyczy, że na ramie był. Teraz podnośnik, więc wszyscy mogą sobie zajrzeć. Przed podnośnikiem mechanik ogląda drzwi, prawy przód nie chodzi tak, jak powinien. Auto w górę :) )) I teraz zaczyna się główna opowieść. Walone w prawy przód tak, że kolo wlazło dalej w karoserię w kierunku drzwi. Widać, że robione na odwal. Wymieniona półoś i amortyzator (na ten do wymiany) od jakiejś używki. Element nośny koła pod półosią (nie wiem, jak się zwie) prostowany młotem zamiast wymieniony. Brakuje jakichś osłon, jakaś zębatka o średnicy może z 50cm jest nieosłonięta z boku. Mechanik do mnie mówi, że darował by sobie to cudo. A, na dachu brakuje 2 uszczelek.
No ale już jesteśmy, to sprawdzanie idzie dalej. Komputer - oprócz błędów ABS czysto.
Sprawdzanie po numerze vin - auto z Włoch. Nigdy nie serwisowane w ASO (nawet na gwarancji) - to chyba daje wyobrażenie o tym, jak było eksploatowane.
W papierach jest na 4ry osoby, więc na taxi i tak się nie nada. Silnik wydaje się fajnie chodzić.

Podsumowując, w przebiegu brakuje pewnie 2ki z przodu, użytkowany byle jak, naprawiony po dzwonie byle jak. Szkoda czasu. Na allegro można dostać punciaka z niskim przebiegiem za 20kilka tys z silnikiem 1.4, instalacja lpg to niecałe 2tys zł i pomykać prawie nowym autem, a nie zajechaną miną.
Ostatnio zmieniony przez wirez Pon Kwi 02, 2012 11:44, w całości zmieniany 3 razy  
  Moje auto CNG: BRAK

zibio76 

Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 16:20   

dzięki kolego za opis tego cudeńka, szczerze mówiąc miesiąc temu jak się pojawiło to ogłoszenie na necie to się napaliłem ale sobie darowałem bo z daleko żeby jechać no i to raczej miała być Panda...

Moje auto CNG: Panda 1.2 Van LPG-CNG

wirez 

Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 15:41   

ogólnie to szkoda dnia spędzonego w aucie, szkoda paliwa, kasy na przegląd... Są ciekawsze możliwości spędzania soboty...
  Moje auto CNG: BRAK

Odpowiedz do tematu